logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Konferencije

PubMet – konferencija o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti

18/04/2017

Četvrta konferencija PubMet održat će se u Zagrebu od 21. do 22. rujna 2017. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. U pretkonferencijskom danu (20. rujna) predviđene su radionice s temama  iz područja znanstvenog izdavaštva. Više detalja dostupno je na službenoj stranici konferencije PubMet 2017.

Međunarodna znanstvena konferencija ”Contemporary Migration Trends and Flows on the Territory of Southeast Europe”

08/11/2016

U organizaciji Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Instituta za migracije i narodnosti, 10. i 11. studenoga u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta održat će se međunarodna znanstvena konferencija ”Contemporary Migration Trends and Flows on the Territory of Southeast Europe”. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji i za sudjelovanje na radionici

10/10/2016

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije poziva na sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji koja će se održati od 11. do 14. listopada 2016. godine u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu “IZMEĐU NEKADA I SADA: Prakse i narativi globalizacije i sjećanja”. Više informacija na ovom linku. Prijavu za sudjelovanje na radionici možete preuzeti ovdje.

Poziv na 3. konferenciju Hrvatskog društva za anglističke studije (HDAS) pod nazivom ‘Migrations’

05/09/2016

Odsjek za anglistiku (Sveučilište u Zagrebu) i Odjel za anglistiku (Sveučilište u Zadru) zajednički organiziraju 3. konferenciju Hrvatskog društva za anglističke studije (HDAS) pod nazivom ‘Migrations’. Konferencija će se održati na Sveučilištu u Zadru od 18.-19. studenog 2016. Rok za slanje sažetaka je 10. rujna 2016. Poziv na konferenciju, više informacija o konferenciji

Poziv na konferenciju

23/08/2016

Odsjek za povijest Filozofskog fakutleta Sveučilišta u Zagrebu, Geografski odsjek PMF-a Sveučilišta u Zagrebu i Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru, organiziraju konferenciju Europskog udruženja za povijest okoliša (ESEH Biennial Conference – Natures in between. Environments in areas of contact among states, economic systems, cultures and religions), koja će se održati od 28. lipnja do 2. srpnja 2017. godine u Zagrebu.  Objavljena je prva obavijest i poziv na sudjelovanje na mrežnim stranicama Europskog udruženja za povijest okoliša ovdje.

Poziv za prijave 10. Dani Marije Jurić Zagorke

20/07/2016

Centar za ženske studije, Zagreb, u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje poziv za sudjelovanje na 10. znanstveno-književnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem na temu Preko granica: opresija i imperativ solidarnosti, koji će se održati u sklopu desetih Dana Marije Jurić Zagorke 25. i 26. studenog 2016. u Zagrebu, u prostorijama Centra za ženske studije/Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, na Dolcu 8. Poziv

Poziv za radove: Međunarodni simpozij – Promjena

12/07/2016

Klub studenata sociologije Diskrepancija (KSSD) poziva sve zainteresirane da šalju radove za Međunarodni simpozij ”Promjena” na simpozij.kssd@ffzg.hr. Simpozij će se održati u konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta, od 15.-18.11.2016., više detalja ovdje.

Obavijest o 37. STAR (Stress and Anxiety in a Changing Society) konferenciji u organizaciji Odsjeka za psihologiju

04/07/2016

Organizacijski odbor STAR konferencije s veseljem obavještava da je ove godine od 6. do 8. srpnja, Filozofski fakultet suorganizator i domaćin 37. međunarodne znanstvene STAR godišnje konferencije na temu Stress and Anxiety in a Changing Society. Tim će povodom Filozofski fakultet ugostiti 300 stručnjaka i stručnjakinja u područja stresa i mentalnog zdravlja iz 33 zemlje, koji će na konferenciji sudjelovati s preko 120 oralnih prezentacija, 12 simpozija, 7 radionica i 60 postera. Više informacija o konferenciji možete pogledati ovdje. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na skup

29/06/2016

Organizacijski odbor skupa srdačno poziva na međunarodni znanstveni skup Art and Politics in Europe in the Modern Period koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu od srijede, 29. lipnja do petka, 1. srpnja 2016. god. Prisustvo na izlagačkom dijelu konferencije je slobodan svima zainteresiranima. Više o rasporedu i sadržaju predavanja možete pogledati ovdje.

Poziv na znanstveni skup

17/06/2016

Katedra za hispanske književnosti Odsjeka za romanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira međunarodni znanstveni skup El mundo hispano y/en sus fronteras (Hispanski svijet i njegove granice) koji će se održati u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2016. godine. ProgramPlakat

Simpozij: Gdje je nestao – moral?

20/05/2016

U Zagrebu se, u petak i subotu, 20. i 21. svibnja 2016., održava simpozij Gdje je nestao – moral?, na kojemu sudjeluje dvadesetak filozofa, sociologa, politologa, teologa i drugih znanstvenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Irana, Slovenije i Srbije. Organizatori simpozija su Bošnjačka nacionalna zajednica Hrvatske i Naučnoistraživački institut Ibn Sina iz Sarajeva, a suorganizatori su Islamska zajednica u Hrvatskoj, Medžlis Islamske zajednice Zagreb, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku. Detalji pod opširnije. (više…)

AUT: Održivi aktivizam / Sustainable activism

13/05/2016

LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu „AUT“ poziva sve zainteresirane na konferenciju koja će se održavati od 17. do 20. svibnja 2016. godine, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te u prostorima Studentskog centra u Zagrebu. Izlaganja studenata možete slušati na 2.katu knjižnice FFZG-a, u konferencijskoj dvorani te prisustvovati raznim radionicama na više lokacija. Više informacija o cilju konferencije možete pogledati ovdje. Raspored konferencije možete pogledati ovdje. Stvorimo prostor za kontinuirano bavljenje aktivizmom!

Poziv na simpozij

10/05/2016

Hrvatska udruga stipendista francuske vlade (L’Association croate des boursiers du gouvernement français) poziva sve zaintersirane na interdisciplinarni jednodnevni skup na temu Mediterana, koji će se, uz potporu Sveučilišta u Zagrebu i Francuskog instituta, održati u četvrtak 12. svibnja 2016. s početkom u 9h u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, u Zvonimirovoj 8 (dvorana 210, II. kat). Predavači na skupu biti će eminentni stručnjaci iz područja ekologije, povijesti umjetnosti, književnosti, turizma i sociologije. Skup završava izlaganjem o mediteranskoj prehrani i zdravlju, nastupom dalmatinske klape i prigodnim domjenkom. Izlaganja će biti na hrvatskom jeziku. Više o samome programu možete naći na programu skupa.

Poziv na treći festival povijesti Kliofest

05/05/2016

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te nekoliko drugih mjesta u gradu održava se između 11. i 14. svibnja treći festival povijesti Kliofest. U prilogu je programska knjižica događanja – okruglih stolova, tribina, predstavljanja knjiga, predavanja, radionica, kviza, dodjele nagrada i dr. – koja će se održati u tih nekoliko dana. Program je dostupan i na www.kliofest.org. U holu NSK bit će održan i prodajni sajam knjiga četrdesetak hrvatskih nakladnika te postavljene dvije izložbe.

Doktorski studenti – kotizacije za konferencije (01.07.-31.12.2016.)

13/04/2016

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za akademsku mobilnost 2016. (drugi krug): c)  mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za konferencije) – mobilnost 01.07.-31.12.2016. PRIJAVU SVEUČILIŠTU ŠALJE FAKULTET, a kandidati cjelokupnu dokumentaciju u 1 PDF datoteci šalju Povjerenstvu Filozofskoga fakulteta najkasnije do ponedjeljka 9. svibnja, 2016. na: tsveljo@ffzg.hr.
(više…)

Međunarodni znanstveni skup ‘Jezik književnosti, znanosti i medija’

12/04/2016

Pozivamo vas na znanstveni skup Jezik književnosti, znanosti i medija, koji će se održati u Koprivnici u organizacije Sveučilišta Sjever, a bit će posvećen djelu i djelovanju našega zaslužnog profesora, akademika Milivoja Solara. Poziv i prijavnica dostupni su ovdje.

Poziv na Treći međunarodni znanstveni kongres ‘Francontraste 2016’

07/04/2016

Odsjek za romanistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Francuskim i Švicarskim veleposlanstvom u Hrvatskoj, organizira od 8. do 10. travnja 2016. treći međunarodni frankofoni znanstveni kongres pod nazivom ‘Francontraste 2016 : Strukturacija, jezična djelatnost, diskurs i dalje’. Kongres je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Detalji pod opširnije. (više…)

Studentska konferencija InfoDASKA 2016.

04/04/2016

Klub studenata Informacijskih znanosti (KSIZ) organizira devetu studentsku konferenciju InfoDASKA 2016. s temom Privatnost i zaštita podataka u informacijskim institucijama, koja će se održati 13. I 14. svibnja 2016. na Filozofskom fakultetu. Detalji pod opširnije.  (više…)

Poziv na skup Workshop Habsburg Postcolonial & Beyond

15/03/2016

Odsjek za germanistiku srdačno poziva sve zainteresirane na workshop Habsburg Postcolonial & Beyond koji će se održati 17.-20. ožujka 2016. u Austrijskom kulturnom forumu i na Filozofskom fakultetu u sklopu projekta Postimperijalni narativi u srednjoeuropskim književnostima moderne. Program skupa

Znanstveno-stručni skup ‘Veliki rat – folkloristički, etnološki i kulturnoantropološki aspekti’

25/02/2016

Hrvatsko etnološko društvo, Institut za etnologiju i folkloristiku, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organiziraju znanstveno-stručni skup ‘Veliki rat – folkloristički, etnološki i kulturnoantropološki aspekti’ u petak, 4. ožujka 2016. godine,  Konferencijska dvorana Filozofskoga fakulteta, I. Lučića 3. Program