logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Tribina / okrugli stol

Tribina ‘Bioetika i sport’

16/10/2017

Obavještavamo da će se u organizaciji Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku i Hrvatskog bioetičkog društva, a u okviru ciklusa tribina pod nazivom ”Bioetički utorak”, održati tribina Bioetika i sport. Tribina će se održati u utorak, 17. listopada 2017., u 17.30 sati, u prostoru Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Ivana Lučića 1a, Zagreb (pored zgrade Filozofskog fakulteta). Sudionici tribine su dr. sc. Milan Hosta (Ljubljana, Slovenija), dr. sc. Miloš Marković, doc. (Beograd, Srbija), dr. sc. Sandra Radenović, doc. (Beograd, Srbija), Matija Mato Škerbić, prof. (Varaždin/Zagreb), dr. sc. Ivana Zagorac, doc. (Zagreb). Detalji pod opširnije. (više…)

Stručna rasprava Urbane revitalizacije – potreba ili prilika

12/10/2017

U sklopu tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske organizira se stručna rasprava pod nazivom Urbane revitalizacije – potreba ili prilika.Skup će se održati u srijedu 18. listopada 2017. u auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14) u 9.30 sati. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu

10/10/2017

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu pozivaju sve zainteresirane na Tribinu četvrtkom koja će se održati 12. listopada 2017. god. u 18.00 sati u prostorijama Društva, Frankopanska 5a/II kat. Pozivnica

Poziv na okrugli stol “Povijest i etnografija Banovine, Pounja i Pokuplja”

29/06/2017

Međunarodna smotra folklora, Matica hrvatska i Društvo Terra banalis pozivaju na Okrugli stol “Povijest i etnografija Banovine, Pounja i Pokuplja” koji će se održati u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine u Zagrebu, u velikoj dvorani Matice hrvatske (Ulica Matice hrvatske 2 / Strossmayerov trg 4) od 17 sati. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu

26/06/2017

Pozivaju se svi zainteresirani na 3. ciklus interdisciplinarne znanstvene Tribine o ženskim ljudskim pravima i reproduktivnom statusu žena u Hrvatskoj koja će biti održana 30. lipnja 2017. u 19:00 sati, dvorana 1, na Filozofskom fakultetu. Gosti 3. ciklusa Tribine su: Dr. sc. Antonio Šiber (fizičar, biofizičar), prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac (liječnica, genetičarka) i izv. prof. dr. sc Hrvoje Jurić (filozof, bioetičar). Pozivnica

Poziv na tribinu

31/05/2017

Pozivaju se svi zainteresirani na interdisciplinarnu znanstvenu tribinu Ljudska prava žena i njihov reproduktivni status u hrvatskom društvu (Platforma za pripremu novog Zakona o pobačaju RH) koja će se održati 24. i 31. svibnja 2017. u 19 sati u dvorani D1. Organizatori Tribine su Sekcija ”Žena i društvo” Hrvatskog sociološkog društva i Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta. Pozivnica, Popis sudionica i sudionika s temama

Poziv na tribinu

22/05/2017

Matica hrvatska poziva sve zainteresirane u četvrtak, 25. svibnja 2017. godine u 18 sati u Knjižaru MH, Ulica Matice hrvatske 2, na tribinu Razgovor s povodom. Gost tribine je filolog i marulolog Bratislav Lučin, a s njim će razgovarati Lahorka Plejić Poje. Pozivnica

Tribina ‘Ovisnosti i psiha’

22/05/2017

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na treću tribinu iz ciklusa Aporije psihe: filozofske, psihijatrijske i bioetičke perspektive. Tribina pod naslovom Ovisnosti i psiha održat će se u četvrtak, 25. svibnja 2017. godine, s početkom u 20:00 sati, u dvorani D7 u prizemlju Filozofskog fakulteta. Gosti tribine su: Goran Bare, pjevač  glazbenog sastava ”Majke”, prof. dr. sc. Slavko Sakoman, dr. med. spec. psihijatar, te Igor Boltek, menadžer ”Bitpromocije”. Moderatori tribine su: Kristiana Božić i Luka Janeš. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu ‘Lingvistika s povodom’

31/03/2017

Pozivaju se svi zainteresirani na tribinu ‘Lingvistika s povodom‘ koja će se održati u knjižari Matice hrvatske u srijedu, 5. travnja 2017. godine u 18 sati. Gost tribine je prof. dr. sc. Velimir Piškorec, dobitnik Državne nagrade za znanost za popularizaciju i promidžbu znanosti. Sudionici tribine su prof.dr.sc. Velimir Piškorec, prof.dr.sc. Ida Raffaelli i dr.sc. Daniela Katunar. Pozivnica

Poziv na tribinu

29/03/2017

Hrvatsko bioetičko društvo, u suradnji s Centrom za istraživanje društva i Projektom KrONOPLJA, poziva u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine na tribinu Pravni aspekti uzgoja, proizvodnje i upotrebe konoplje. Tribina će se, s početkom u 17.00 sati, održati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta. Detalji pod opširnije. (više…)

Tribina ‘Psihoanaliza’

20/03/2017

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju zainteresirane na tribinu iz ciklusa Aporije psihe: filozofske, psihijatrijske i bioetičke perspektive. Tribina pod naslovom Psihoanaliza održat će se u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, s početkom u 18:45 sati, u dvorani D1 u prizemlju Filozofskog fakulteta. Gosti tribine su: Dragutin Vučković (Hrvatsko društvo za analitičku psihologiju) i Vladimir Nemet (Psihoterapija, Zagreb). Detalji pod opširnije. (više…)

Okrugli stol: “Regresivne tendencije u humanističkom obrazovanju”

14/03/2017

Uredništvo časopisa “Umjetnost riječi” poziva na okrugli stol pod naslovom “Regresivne tendencije u humanističkom obrazovanju” koji će se održati u četvrtak 16. ožujka u 18 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta. U prvom dijelu kraća izlaganja održat će pozvani sudionici: Anita Dremel (Hrvatski studiji), Hrvoje Klasić (Filozofski fakultet u Zagrebu), Duško Sekulić (Pravni fakultet u Zagrebu) i Marina Protrka Štimec (Filozofski fakultet u Zagrebu). U drugom je dijelu predviđena rasprava. Izlaganja i rasprava bit će objavljeni u prvom ovogodišnjem broju “Umjetnosti riječi”. Više informacija o okruglom stolu možete pogledati ovdje.

Tribina ”Narod pod oružjem – je li nam potreban vojni rok”

09/03/2017

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu ciklusa Bioetički utorak. Tribina pod naslovom Narod pod oružjem – je li nam potreban vojni rok? održat će se 14. ožujka 2017. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gostuju: Robert Mikac (politolog, Zagreb), Marko Ćustić (vojni analitičar, glavni urednik portala i časopisa Defender, Zagreb) te Gordan Bosanac (Centar za mirovne studije, voditelj programa ”Ljudska sigurnost”, Zagreb). Detalji pod opširnije. (više…)

Tribina ‘Gradovi od otpada i budućnost okoliša’

19/01/2017

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu ciklusa Bioetički utorak. Tribina pod naslovom Gradovi od otpada i budućnost okoliša održat će se 24. siječnja 2017. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gostuju: dr. sc. Lidija Runko Lutenberger, dr. sc. Stanko Uršić, prof., te Martina Kovačević, mag. agr. Detalji pod opširnije. (više…)

Tribina ‘Diskriminacija građana: potrošač vs. trgovac’

19/12/2016

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu ciklusa Bioetički utorak. Tribina pod naslovom Diskriminacija građana: potrošač vs. trgovac održat će se 20. prosinca 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gostuju: Mladen Dragičević, dipl. iur., mr. sc. Ilija Rkman te Igor Vujović, ing. tel.. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu ‘Otvoreni dijalog’

07/12/2016

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na treću tribinu iz ciklusa Aporije psihe: filozofske, psihijatrijske i bioetičke perspektive. Tribina pod naslovom Otvoreni dijalog održat će se u utorak, 13. prosinca 2016. godine, s početkom u 18:45 sati, u dvorani D1 u prizemlju Filozofskog fakulteta. Gosti tribine su: dr. med. spec. psihijatar Hugo Koetsier, dr. sc. Frans van Mierlo, Vlatka Ročić- Petak i Ksenija Kapelj. Detalji pod opširnije. (više…)

Okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama

07/12/2016

U Zagrebu će se 9. prosinca 2016., u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održati 16. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama na temu Knjižnice i dostupnost informacija u obrazovnom procesu. Skup će se održati u dvorani u mezaninu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Organizatori skupa su Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja Hrvatskoga knjižničarskog društva i Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Opširnije

Poziv na Svjetske dane slovenske kulture

02/12/2016

Katedra za slovenski jezik i književnost Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Slovenije, organizira u okviru Svjetskih dana slovenske kulture dva događanja: Večer poezije koje će se održati u utorak, 6.12.2016. u 20 sati u književnom klubu Booksa (Martićeva 14d) i Okrugli stol ”Slovenski i hrvatski kao drugi/strani jezik: iskustva prethodnih 25 godina i razgovor o dobrim praksama” u srijedu, 7. 12. 2016. u 12 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta.

Tribina ‘TTIP sporazum i pad demokracije’

17/11/2016

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva, Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku i Agencija za bioetiku i socijalnu ekologiju pozivaju sve zainteresirane na tribinu ciklusa Bioetički utorak. Tribina pod naslovom TTIP sporazum i pad demokracije održat će se 22. studenog 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gostuju: dr. sc. Ivica Kelam, Jakov Kolak te dr. sc. Valerije Vrček, red. prof. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu i predstavljanje knjige

21/09/2016

Pozivaju se svi na tribinu ”Paralelni svjetovi’ i predstavljanje knjige ‘Izbjeglištvo u suvremenom svijetu – Od političkoteorijskih utemeljenja do biopolitičkih ishoda‘ dr. sc. Duška Petrovića. Tribina će se održati u ponedjeljak, 26. rujna 2016. u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5. Pozivnica, Naslovnica knjige, Plakat