logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Radionice

Europsko istraživačko vijeće – radionica pisanja projekta

12/09/2017

U četvrtak 28.9.2017. održat će se radionica Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu s početkom u 10 sati. Radionicu će, uz ostale govornike, voditi i  izv. prof. dr. sc. Vernesa Smolčić, hrvatska astrofizičarka i dobitnica prestižnog ERC Starting grant-a, a predstavit će se i članovi njenog istraživačkog tima – poslijedoktorand Ivan Delvecchio i doktorand Krešimir Tisanić. Rok za prijavu je četvrtak 21.9.2017.  Broj sudionika je ograničen. Potvrde o sudjelovanju  i konačan program slat će se po završetku roka za prijavu. PRIJAVE Detalji pod opširnije. (više…)

Obzor 2020. radionica

04/09/2017

Agencija za mobilnost i programe EU organizira poludnevnu radionicu „Etička pitanja, odgovorno istraživanje i istraživački integritet u MSCA i Obzor 2020. projektima“ u utorak 12. rujna 2017. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 9:30 sati. Trajanje radionice predviđeno je do 13 sati.  Detalji pod opširnije.  (više…)

Poziv studentima na sudjelovanje u Školi za karijerni razvoj studenata

06/06/2017

Pozivaju se svi zainteresirani studenti da se prijave na radionice u sklopu Škole za karijerni razvoj studenata koje će se održati u subotu, 10. lipnja 2017. na FFZG od 10 – 12h. Školu zajednički organiziraju Centar za razvoj karijere FFZG i Euroguidance ured Agencije za mobilnost i programe EU. Sudjelovanje na radionicama je besplatno. Više informacija o Školi, kao i detalje i raspored radionica te način prijave pronaći ćete na web stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Poziv na radionicu – Kako sastaviti Ugovor o učenju/stručnoj praksi?

02/06/2017

Ured za međunarodnu suradnju poziva sve zainteresirane studente i ECTS koordinatore da dođu na radionicu „Kako sastaviti Ugovor o učenju/stručnoj praksi?“ koja će se održati u četvrtak, 8. lipnja 2017. od 12.00-14.00 sati u Konferencijskoj dvorani na 2. katu Knjižnice. Na radionici će biti riječi o smjernicama za pravilno sastavljanje  i ispunjavanje jednog od temeljnih dokumenata studentske mobilnosti – Ugovora o učenju/stručnoj praksi, odabiru kolegija na stranom sveučilištu, kako napraviti promjene u Ugovoru o učenju, priznavanju mobilnosti nakon povratka, i sl.

Radionica: Marie Skłodowska – Curie projektna prijava

19/05/2017

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira radionicu „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu Stipendiju u okviru Marie Skłodowska – Curie akcija“ 30. svibnja 2017. u prostorima Agencije (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 9:30 sati. Rok za prijavu i slanje sažetka projektnih prijedloga je 29. svibnja 2017. do 12 sati! Osim sažetka projekta prijavu je potrebno poslati i putem poveznice. Detalji pod opširnije. (više…)

EKOFEMINIZAM: radionički ciklus rasprava s uvodnim izlaganjima dr. sc. Suzane Marjanić, Karmen Ratković i Gorana Đurđevića 3. i 19. svibnja i 2. lipnja 2017. godine

28/04/2017

U organizaciji fakultetskog Centra za komparativnohistorijske i interkulturne studije  održat će se u dvorani fakultetske Knjižnice na drugom katu tri radionice na aktualne teme ekofenimizma: Usprkos predrasudama – korijeni i počeci ekofeminizma / Na rubu ženskih i zelenih studija – mogućnosti i postignuća ekofeminizma / Između postmodernizama – budućnost i mogući pravci razvoja ekofeminizma. Program

Poziv na predavanja i radionicu iz povijesne sociolingvistike

19/04/2017

Odjel za sociokulturnu lingvistiku HFD-a i Zavod za lingvistiku Filozofskoga fakulteta pozivaju na predavanja i radionicu iz povijesne sociolingvistike koji će se održati 28. travnja na Filozofskome fakultetu. Predavanja će od 10:15 do 13:45 održati Taru Nordlund (Sveučilište u Helsinkiju), Lelija Sočanac i Alexander D. Hoyt (Sveučilište u Zagrebu) u A-113. Radionicu će održati Taru Nordlund od 15:00 do 17:30 u A-301. Predavanja su otvorena svima, no za radionicu molimo zainteresirane da se prijave na hfdzagreb@gmail.com do utorka 25. travnja zbog ograničenoga broja mjesta. Program

Studentska bioetička radionica ”Pobačaj: politička tema, bioetički problem”

24/03/2017

Udruženje studenata filozofije i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju studentice i studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija na prijavu za sudjelovanje na 13. Studentskoj bioetičkoj radionici koja će se održati u okviru međunarodne znanstveno-kulturne manifestacije 16. Lošinjski dani bioetike od 14. do 17. svibnja 2017. u gradu Malom Lošinju. Detalji pod opširnije. (više…)

Radionica Etička pitanja: zaštita osobnih podataka u istraživačkim projektima programa Obzor 2020.

05/12/2016

Agencija za mobilnost i programe EU organizira poludnevnu radionicu pod nazivom „Etička pitanja: zaštita osobnih podataka u istraživačkim projektima programa Obzor 2020.“ koja će se održati 14. prosinca 2016. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 9:30 sati. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv studentima na sudjelovanje u Školi za karijerni razvoj studenata

24/11/2016

Pozivaju se studenti da se prijavite na radionice u sklopu Škole za karijerni razvoj studenata koje će se održati u petak, 02. prosinca 2016. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Školu zajednički organiziraju Centar za razvoj karijere FFZG i Euroguidance ured Agencije za mobilnost i programe EU. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a sve što treba je prijaviti se na željenu radionicu putem sljedećeg linka. Detalji pod opširnije. (više…)

Prijave za sudjelovanje na radionici

14/11/2016

U sklopu simpozija ‘Promjena’ (15.-18.11.2016.) u organizaciji Kluba studenata sociologije Diskrepancija  pozivamo Vas na sudjelovanje na radionici ”Cognitive psychology for begginers: The most intriguing mechanisms that influence the way we think about the past and the future”, koju će voditi Malgorzata Pawlak s Varšavske škole ekonomije u Poljskoj. Detalji pod opširnije. (više…)

Radionica Erasmus+ aktivnost Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju

11/10/2016

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta organizira radionicu za prijavu Erasmus+ aktivnosti Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju (Capacity Building in HE) koja će se održati u petak 21. 10. 2016.  u prostoru Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (Donje Svetice 38) u Zagrebu s ciljem pravovremene pripreme potencijalnih prijavitelja. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji i za sudjelovanje na radionici

10/10/2016

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije poziva na sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji koja će se održati od 11. do 14. listopada 2016. godine u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu “IZMEĐU NEKADA I SADA: Prakse i narativi globalizacije i sjećanja”. Više informacija na ovom linku. Prijavu za sudjelovanje na radionici možete preuzeti ovdje.

Poziv na radionicu

21/06/2016

Pozivaju se svi zainteresirani na međunarodnu radionicu “The latest edition of Evliya Çelebi’s Seyahatname: the account of new insights” koja je posvećena čuvenom osmanskom putopiscu, “svjetskom putniku i zabavnom sudrugu ljudskog roda,” Evliji Celebiju. Radionica će se održati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u četvrtak i petak, 23. i 24. lipnja 2016. godine. Program Radionica se organizira u sklopu projekta “Evliya Chelebi and Croats” Hrvatske zaklade za znanost (br. 9215), čiji je voditelj prof. dr. Nenad Moačanin. Više podataka o projektu možete vidjeti ovdje.

Radionica ‘Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za MSCA IF’

23/05/2016

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira radionicu ‘Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu Stipendiju u okviru Marie Skłodowska – Curie akcija’. Detalji pod opširnije. (više…)

Radionica i predavanje o radu u području mentalnog zdravlja izbjeglica i tražitelja azila

17/05/2016

Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim društvom za traumatski stres poziva na radionicu i predavanje o radu na području mentalnog zdravlja izbjeglica i tražitelja azila.  Radionicu i predavanje će održati stručnjaci iz SAD-a, s dugogodišnjim iskustvom rada u području mentalnog zdravlja izbjeglica i tražitelja azila.Radionica i predavanje će se održati na engleskom jeziku, bez prevođenja. Sudjelovanje je besplatno, uz prijavu na sljedeće poveznice: prijava za radionicuprijava za predavanje. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv za sudjelovanje u metodološkim radionicama KSEKA-e

27/04/2016

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije poziva sve zainteresirane na prvu radionici u projektu Metodološe radionice 2016 – “ULIČNI SVIRAČI”. Prvi sastanak radionice će se održati u petak, 29. travnja u dvorani A001 s početkom u 14 sati. Za sudjelovanje u radionicu možete se prijaviti na službeni mail KSEKAe – klub.studenata.kseka@gmail.com (napisati ime, prezime, studijske grupe te godinu studija). Detalji pod opširnije. (više…)

Jadranska/mediteranska radionica

04/04/2016

Od ponedjeljka, 4. travnja do petka, 8. travnja 2016. godine u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se Jadranska/mediteranska radionica. Od 9.30 do 12.30 prof. dr. sc. Egidio Ivetić sa Sveučilišta u Padovi (Italija) svaki dan će držati izborni doktorski kolegij “Temeljni pojmovi u jadranskim/mediteranskim studijima”, a od 12.30 do 15.30 isto tako svakog dana će biti realizirani okrugli stolovi prema priloženom programu. Radionica je otvorena za sve zainteresirane.  Opširnije o radionici možete pogledati ovdje.

Tehnologija i njezina primjena u nastavi stranoga jezika

26/01/2016

Članovi tima projekta MemAzija s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti organiziraju radionicu namijenjenu svim zainteresiranim lektorima i profesorima s Filozofskoga fakulteta. Tema je mogućnost primjene tehnologije u nastavu stranoga jezika. Pozivnica

Studentska bioetička radionica ‘Bioetika i religija’

21/01/2016

Organizacijski odbor Studentske bioetičke radionice poziva sve zainteresirane studentice i studente da se prijave za sudjelovanje na 12. Studentskoj bioetičkoj radionici (SBR) na temu Bioetika i religija, u sklopu 15. Lošinjskih dana bioetike (LDB), a koja će se održati od 15. do 18. svibnja 2016. godine u gradu Malom Lošinju. Više o obavijesti možete pogledati ovdje.