logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Predstavljanja knjiga i časopisa

Poziv na predstavljanje knjige “Sintassi dell’italiano contemporaneo” Ivice Peša Matracki

22/11/2017

Odsjek za talijanistiku Filozofskog fakulteta i FF press pozivaju na predstavljanje knjige Ivice Peša Matracki ”Sintassi dell’italiano contemporaneo”. Predstavljanje će se održati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u utorak, 28. studenoga 2017. u 12 sati. Naslovnica knjige

Poziv na predstavljenje knjige

27/10/2017

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Visoko evanđeosko teološko učilište u Osijeku u povodu obilježavanja 500. obljetnice Dana reformacije pozivaju na predstavljanje pretiska knjige Artikuli ili Deli stare krstjanske vere / Articvli oli Deili te prave stare vere kerszhanske (Urach, 1562.) s transliteracijom. Pozdravnu riječ održat će dr. sc. Tatijana Petrić i  prof. dr. sc. Peter Kuzmič, a na predstavljanju knjige sudjelovat će akademik Josip Bratulić, dr. sc. Stanko Jambrek, urednik izdanja prof. dr. sc. Mateo Žagar i akademkinja Anica Nazor, recenzentica izdanja. Predstavljanje knjige održat će se u utorak, 31. listopada 2017., u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Više pojedinosti o izdanju.

Poziv na predstavljanje zbornika ”Jugoslavija u povijesnoj perspektivi: postjugoslavenske interpretacije”

26/10/2017

Profesori dr. sc. Igor Duda (Filozofski fakultet Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli), dr. sc. Ivo Goldstein, dr. sc. Tvrtko Jakovina i Drago Roksandić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) hrvatski su koatori  zbornika ”Jugoslavija u istorijskoj perspektivi” (Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Beograd 2017.). Zbornik će biti predstavljen u Novinarskom domu (Perkovčeva 2), četvrtak, 26. listopada 2017. godine, s početkom u 18.30 sati. O izdanju će govoriti: prof. dr. sc. Žarko Korać (Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu), Tomislav Jakić, prof. dr. sc. Ivo Goldstein, Sanja Biserko (Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji) i prof. dr. sc. Drago Roksandić, koji će i moderirati raspravu na predstavljanju. Intergralna verzija izdanja kao i ostali doprinosi u ovom postjugoslavenskom projektu dostupni su ovdje.

Predstavljanje zbornika ‘Tridentska baština’

12/10/2017

Pozivaju se svi zainteresirani na predstavljanje zbornika “Tridentska baština. Katolička obnova i konfesionalizacija u hrvatskim zemljama” (ur. Zrinka Blažević i Lahorka Plejić Poje). Predstavljanje će se održati u utorak 17. listopada u 18 sati u velikoj dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4. O zborniku će govoriti Trpimir Vedriš, Dražen Volk SJ i Zrinka Blažević. Pozivnica

Predstavljanje knjige ‘Prikarpatska Galicija’

12/10/2017

Katedra za ukrajinski jezik i književnost predstavlja knjigu Prikarpatska Galicija. Predstavljanje knjige održat će se u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u utorak, 17. listopada 2017. god. u 15.30 sati. Detalje o knjizi pogledajte pod opširnije. Naslovnica, Sadržaj (više…)

Poziv na predstavljanje knjige “Hrvatsko-srpski/srpsko-hrvatski interkulturalizam danas”

12/09/2017

Zbornik radova s međunarodnoga znanstvenog skupa “Hrvatsko-srpski/srpsko-hrvatski interkulturalizam danas” bit će predstavljen u programu Desničinih susreta 2017., u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u petak, 15. rujna t.g., s početkom u 18 sati. Govore: Tonko Maroević, Vladimir Gvozden, Zvonko Kovač, Boris Bui, Bojan Jović i Drago Roksandić. Poziv

Predstavljanje knjige ‘Kognitivna gramatika hrvatskoga jezika’

10/05/2017

Knjiga Branimira Belaja i Gorana Tanackovića Faletara Kognitivna gramatika hrvatskoga jezika – Sintaksa jednostavne rečenice (Disput, 2017) bit će predstavljena u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu u utorak 16. svibnja 2017. u 13 sati. Knjigu će predstaviti prof. dr. Mario Brdar, prof. dr. Ivo Pranjković i autori. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na predstavljanje knjige

06/04/2017

Odsjek za germanistiku poziva sve zainteresirane na predstavljanje knjige “Theorie des Fremden” (Tübingen: Francke Verlag 2016) austrijskog teoretičara kulture Wolfganga Müllera-Funka (Sveučilište u Beču) u ponedjeljak, 10. travnja 2017., u 11 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta. Autor će održati predavanje pod naslovom “Xenologie als Kulturtheorie” i odgovarati na pitanja publike.

Rasprava ”Eros kao počelo filozofije” povodom promocije knjiga ”Platonov ‘Simpozij’. Eros kao počelo filozofije” Berislava Podruga

05/04/2017

Krug mladih urednika ‘Filozofskih istraživanja’ i Udruženje studenta filozofije Filozofskog fakulteta pozivaju na otvorenu raspravu ”Eros kao počelo filozofije” povodom promocije knjiga ”Platonov ‘Simpozij’. Eros kao počelo filozofije” Berislava Podruga. Rasprava i promocija održat će se u ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine, s početkom u 18:00 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gosti promocije su: dr. sc. Berislav Podrug, dr. sc. Igor Mikecin te dr. sc. Dimitrije Savić. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na predstavljanje knjiga

20/03/2017

Doktorski studij Hrvatska moderna i suvremena povijest u europskom i svjetskom kontekstu poziva na predstavljanje knjiga: Pieter Judson, The Habsburg Empire . A New History, Harvard University Press, 2016; Mark Cornwall i John Paul Newman (ur.), Sacrifice and Rebirth. The Legacy of the Last Habsburg War, Berghahn Books, 2016. Predstavljanje će se održati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu u petak, 24. ožujka 2017. u 9.30 sati. Sudjeluju: Pieter Judson, Mark Cornwall, Iskra Iveljić, Drago Roksandić, Filip Šimetin Šegvić i Nikola Tomašegović. Pozivnica

Poziv na predstavljanje knjige

07/03/2017

Izdavačka tvrtka Durieux poziva na predstavljanje knjige Željke Matijašević ”Crna limfa/Zeleno srce: Alternativni leksikon duše” koje će se održati u Vinylu (Zagreb, Bogovićeva 3) u petak, 10. ožujka 2017. u 19 sati. O knjizi će govoriti književni teoretičar dr. sc. Branislav Oblučar, psihoanalitičar dr. Goran Babić, urednica knjige Ivana Rogar i autorica Željka Matijašević. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na promociju novog broja časopisa Diskrepancija

07/03/2017

Uredništvo časopisa Diskrepancija poziva na promociju novog broja 20/21 s tematom „Rat i mir“. Promocija će se održati u četvrtak, 9.3.2017. u 18:30 sati, u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog Fakulteta (2.kat). Svima koji žele primjerak Diskrepancije na svojim policama za knjige preporučujemo dolazak, a novi broj je moguće pregledati i u online verziji.

Poziv na predstavljanje priručnika o interkulturnom obrazovanju

03/02/2017

Pozivaju se svi na predstavljanje publikacije Što je interkulturno obrazovanje? – priručnik za nastavnike i druge znatiželjnike, autorica dr. sc. Marije Bartulović i dr. sc. Barbare Kušević.  Predstavljanje će se održati u utorak, 07. veljače s početkom u 18 sati, u Konferencijskoj dvorani na drugom katu Knjižnice Filozofskog fakulteta, a otvorit će ga dr. sc. Ante Kolak pročelnik Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na predstavljanje knjige

23/01/2017

Pozivaju se svi na predstavljanje knjige akademika Mislava Ježića ‘Hellada i Indija, Poredbenofilozofijske rasprave’ u izdanju Hrvatskoga filozofskoga društva i Školske knjige. Predstavljanje će se održati u srijedu 25. siječnja 2017. godine u 18h u velikoj dvorani Školske knjige, Masarykova 28, Zagreb. Detalji pod opširnije. (više…)

Predstavljanje knjige ”Hrvatska groblja 1914. – 1918. Karpati, Galicija, Bukovina”

16/01/2017

Katedra za ukrajinski jezik i književnost poziva na predstavljanje knjige ”Hrvatska groblja 1914. – 1918. Karpati, Galicija, Bukovina” autora Jevgenija Paščenko. Predstavljanje knjige održat će se u srijedu, 18. siječnja 2017. god. od 13.00 do 14.30 sati u Konferencijskoj dvorani, drugi kat Knjižnice Filozofskog fakulteta. Knjiga je zamišljena kao uvod u problem traganja za mjestima prebivanja, pogibelji i pokopa brojnih vojnika iz Hrvatske na Istočnom bojištu. Rad donosi blizu 200 fotografija iz Hrvatskog državnog arhiva, identificiranih prema mjestima nastanka u zapadnoj ukrajinskoj regiji. Detalji pod opširnije. (više…)

Predstavljanje knjige

19/12/2016

Pozivaju se svi na predstavljanje knjige ‘Spomenica Renea Lovrenčića‘ koje će se održati u srijedu, 21. prosinca 2016. god. u Vijećnici Filozofskog fakulteta s početkom u 12 sati. U predstavljanju će sudjelovati urednici knjige Damir Agičić, Drago Roksandić i Tvrtko Jakovina te pročelnik Odsjeka za povijest Ivica Prlender. Pozivnica

Poziv na promociju knjige ‘Problemi i izazovi seksualnih manjina u Hrvatskoj’

08/12/2016

Vrijedne studentice i studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, zajedno sa svojim nastavnicama, pozivaju sa zadovoljstvom sve zainteresirane na promociju knjige “Problemi i izazovi seksualnih manjina u Hrvatskoj”. Promocija će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, u 13.00 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na panel diskusiju – Nova post vetera coepit

06/12/2016

Odsjek za povijest umjetnosti i FF Press pozivaju na panel diskusiju ”Transformacija antičkoga svijeta: kasna antika ili rano kršćanstvo?” povodom izlaska iz tiska knjige / sveučilišnog udžbenika ”Nova post vetera coepit. Ikonografija prve kršćanske umjetnosti” (izdanje FF Pressa i Hrvatske sveučilišne naklade). U diskusiji sudjeluju dr. sc. Marina Miličević Bradač, red. prof. na Odsjeku za arheologiju; dr. sc. Hrvoje Gračanin, izv. prof. na Odsjeku za povijest te autor knjige, dr. sc. Dino Milinović, izv. prof. na Odsjeku za povijest umjetnosti. Panel će se održati 12. prosinca od 13.30 do 15.00 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskoga fakulteta. Knjigu će uvodno predstaviti dr. sc. Dubravka Botica, izv. prof. i pročelnica Odsjeka za povijest umjetnosti te Boris Bui, voditelj FF Pressa. Naslovnica knjige

Poziv na predstavljanje knjige ‘Opća morfologija i gramatička semantika’ Vladimira A. Plungjana

23/11/2016

U nazočnosti autora u petak 25. studentog u 12.30 u dvorani A-118. bit će predstavljena knjiga Opća morfologija i gramatička semantika Vladimira A. Plungjana. Knjigu je s ruskoga preveo Petar Vuković, a objavljena je u izdanju Srednje Europe iz Zagreba. Pozivnica

Poziv na tribinu i predstavljanje knjige

21/09/2016

Pozivaju se svi na tribinu ”Paralelni svjetovi’ i predstavljanje knjige ‘Izbjeglištvo u suvremenom svijetu – Od političkoteorijskih utemeljenja do biopolitičkih ishoda‘ dr. sc. Duška Petrovića. Tribina će se održati u ponedjeljak, 26. rujna 2016. u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5. Pozivnica, Naslovnica knjige, Plakat