logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Simpozij

Poziv na simpozij ‘Bioetika i aporije psihe’

19/10/2017

Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku, u suradnji s Hrvatskim bioetičkim društvom i udrugom ”Ludruga”, organiziraju međunarodni transdisciplinarni simpozij Bioetika i aporije psihe, s namjerom da to postane redovito godišnje okupljanje znanstvenika i entuzijasta koji gaje interes za teme vezane uz psihu i mentalno zdravlje. Održat će se 23. i 24. 11. 2017. u Zagrebu, u prostoru Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku. Više informacija pod opširnije. (više…)

2. međunarodni simpozij Digitalna humanistika

02/05/2017

U Zadru će se od 6. do 7. studenog 2017. održati 2. međunarodni simpozij Digitalna humanistika: zamašnjak vidljivosti hrvatske kulturne baštine. Simpozij je dio znanstvenih aktivnosti vezanih uz projekt Digitalizacija, bibliografska obrada i istraživanje tekstova zadarsko-šibenskog područja iz razdoblja do kraja 19. st. pisanih glagoljicom, bosančicom i latinicom. Rok za dostavu sažetaka je 19. lipnja 2017. godine. Službeni jezik simpozija je engleski. Više informacija dostupno je na stranicama simpozija ovdje.

Poziv na simpozij ‘Kulturna povijest kapitalizma: Britanija, Amerika, Hrvatska’

28/03/2017

U organizaciji znanstvenoistraživačkog projekta ‘Kulturna povijest kapitalizma: Britanija, Amerika, Hrvatska‘ (HRZZ) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se međunarodni simpozij, 7. i 8. travnja 2017. godine. Više informacija o govornicima, programu simpozija i sažecima izlaganja možete pogledati ovdje.

Poziv na mini-simpozij u okviru COST akcije IS1401 ‘Strengthening Europeans’ Capabilities by Establishing the European Literacy Network’

28/03/2017

Pozivaju se svi zainteresirani na predavanja i rasprave koje će se održati u petak, 31. ožujka 2017. godine s početkom od 9 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u okviru COST akcije IS1401 ‘Strengthening Europeans’ Capabilities by Establishing the European Literacy Network’.  Uz pozvane predavače, prof. dr. Tomasa Tjusa i prof. dr. Sarah Huffman, na simpoziju će biti predstavljeni tekući projekti i planovi za daljnje povezivanje na području istraživanja i poticanja pismenosti. Za istaknuti je da će na simpoziju biti predstavljena tri domaća primjera dobre prakse i novi projekti u okviru programa Horizon 2020 koji se tiču pismenosti. Program