logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Poziv na glazbenu radionicu Concordije discors 11.06.2015.

Pozivaju se svi zainteresirani studenti i profesori Filozofskog fakulteta, a posebno kroatisti i etnolozi, da prisustvuju edukativnoj glazbenoj radionici koju Akademski zbor FFZG Concordia discors organizira u sklopu aktivnosti Programskih ugovora za 2014./15. godinu. Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Datum održavanja: četvrtak 11.06.2015.
Vrijeme održavanja: 20:00
Mjesto održavanja: Dvorana 6 (D6) u prizemlju Fakulteta

O radionici:
Uzevši u obzir da su hrvatsko pjesništvo i hrvatski folklor izrazito važan dio hrvatske kulturne baštine, te da na našem fakultetu postoje studijske grupe koje izučavaju upravo tu tematiku, dok naš fakultetski zbor u svom redovnom repertoaru među ostalim obrađuje upravo takve skladbe, ova radionica izvrsna je prilika da se studentima neposredno približi materija koju izučavaju.

Radionica će se sastojati od tri aktivnosti:

  1. Izvedba zbora u dva bloka – zbor će izvesti tematske skladbe koje ima u svom repertoaru: folklor i zborske obrade hrvatskih antoloških pjesama
  2. Izlaganja – gostujući studenti izlagači nakon svake izvedbe održat će kratko izlaganje o tematici i izvedenioj skladbi
  3. Interaktivni zadatak za polaznike – uz ravnanje našeg maestra Vinka Karmelića, postanite dio zbora i doživite iz prve ruke kako je to naučiti i izvesti folklornu pjesmu (ne brinite ako (mislite da) nemate sluha, nećemo vas mrko gledati)

Kome je radionica namijenjena:
Radionica je primarno namijenjena studentima kroatistike i etnologije s izraženim interesom za hrvatsko pjesništvo, folkloristiku i etnomuzikologiju, no dobrodošli su svi kojima je tematika iole zanimljiva.

Gosti predavači:
Tena Jurišić, studentica kroatistike
Anita Crnčić, studentica etnologije i kulturne antropologije
Katarina Juras, doktorandica poslijediplomskog studija etnologije i kulturne antropologije

Nadamo se da se vidimo u što većem broju.

Filip Klubička
Predsjednik AZ FFZG Concordia discors