logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Tribina ‘Diskriminacija građana: potrošač vs. trgovac’

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu ciklusa Bioetički utorak. Tribina pod naslovom Diskriminacija građana: potrošač vs. trgovac održat će se 20. prosinca 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gostuju: Mladen Dragičević, dipl. iur., mr. sc. Ilija Rkman te Igor Vujović, ing. tel.. Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Gostuju: Mladen Dragičević (Zagreb), dipl. iur. iz pravnog ureda ”Dragičević i partneri”, mr. sc. Ilija Rkman (Zagreb), Predsjednik Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača, te Igor Vujović, ing. tel. (Zagreb), Predsjednik Društva za zaštitu potrošača ”Potrošač”.

S napretkom korporativnog kapitalizma došlo je do obrata u razumijevanju uloge radnika u cjelokupnom sustavu gospodarskog obnavljanja. Izvrtanje je na pozornicu dovelo ‘potrošača’, pojedinca koji troši robu, odnosno kupca koji se već uvriježio kao drugo lice radnika – radimo da bismo trošili. U području zakona, tako je potrošač postao i značajno cjenjeniji od radnika, ali ništa manje izloženiji općim tendencijama zloupotrebe. U jeku hrvatskog adventa, obilježenog i histerijom trošenja kojom se potvrđujemo kao nacija potrošača, razgovarat ćemo o strukturi ovih tendencija, te razmatrati njihove uzroke i razloge na nizu primjera diskriminacije građanstva – ciljanog reguliranja njihove eksploatacije.

Moderatori tribine su Luka Janeš i Luka Perušić.