logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Rasprava ”Eros kao počelo filozofije” povodom promocije knjiga ”Platonov ‘Simpozij’. Eros kao počelo filozofije” Berislava Podruga

Krug mladih urednika ‘Filozofskih istraživanja’ i Udruženje studenta filozofije Filozofskog fakulteta pozivaju na otvorenu raspravu ”Eros kao počelo filozofije” povodom promocije knjiga ”Platonov ‘Simpozij’. Eros kao počelo filozofije” Berislava Podruga. Rasprava i promocija održat će se u ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine, s početkom u 18:00 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gosti promocije su: dr. sc. Berislav Podrug, dr. sc. Igor Mikecin te dr. sc. Dimitrije Savić. Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Jedva da postoji neposredniji i plastičniji put približavanja iskonskoj demonsko-erotičkoj srži filozofije od onoga koji je predstavljen u velebnom Platonovu djelu Simpozij. Jedan pokušaj praćenja i traganja na tom putu u vidu vlastita iskustva i promišljanja, napose filozofijskog interpretiranja, izvedenog prije svega na osnovi originalnog teksta, te paralelno na osnovi ostalih Platonovih spisa, ali i brojnih postojećih filozofskih i filoloških komentara, izlaže knjiga koju predstavljamo.

Gosti promocije su: dr. sc. Berislav Podrug, autor djela, dr. sc. Igor Mikecin, izvanredni profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, te dr. sc. Dimitrije Savić, predstavnik nakladničke kuće ‘Demetra’ iz Zagreba.

Voditelj večeri je Berislav Špoljarić.