logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Natječaj za stipendije za akademsku godinu 2018./2019. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj

DAAD, njemačka služba za akademsku razmjenu, raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2018./2019. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj za studente preddiplomskog i diplomskog studija te studente koji žele upisati doktorski studij, doktorande, postdoktorande i znanstvenike svih disciplina.  Rok za prijavu: između 30. rujna 2017. i 15. prosinca 2017.  (točan datum roka bit će objavljen između kolovoza i rujna). Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

DAAD, njemačka služba za akademsku razmjenu, čiji je utemeljitelj Vlada Savezne Republike Njemačke, jedna je od najvećih svjetskih organizacija kojima je primarni cilj stipendiranje i savjetovanje studenata, doktoranada te znanstvenika.

DAAD nudi više od 250 različitih programa stipendiranja od ljetnih tečajava, studijskih stipendija, kratkoročnih i dugoročnih istraživačkih stipendija do studijskih boravaka sveučilišnih profesora u trajanju od nekoliko godina.

Programi stipendiranja DAAD-a dostupni su u svim državama svijeta i za sve studijske discipline. Više informacija na: www.daad.de

DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2018./2019. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj.

1. Stipendije za studente preddiplomskog i diplomskog studija te studente koji žele upisati doktorski studij, doktorande, postdoktorande te znanstvenike svih disciplina

Rok za prijavu: između 30. rujna 2017. i 15. prosinca 2017.
(točan datum roka bit će objavljen između kolovoza i rujna)

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web-stranici:
www.funding-guide.de
www.daad.de/deutschland/promotion/phd/en/

2. Predstavljanje svih stipendija DAAD-a za studente, doktorande te postdoktorande održat će se u ponedeljak, 05. lipnja 2017. u 19:30 sati u dvorani VII na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Izlaganje će biti na hrvatskom jeziku i trajat će približno 45 minuta. Nakon toga postoji mogućnost postavljanja individualnih pitanja do 21:00 sati.

3. Predstavljanje svih stipendija DAAD-a za znanstvenike te programe za multilateralnu suradnju za sve discipline održat će se u srijedu, 07. lipnja 2017. u 19:00 sati u dvorani VII na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Izlaganje će biti na hrvatskom jeziku i trajat će približno 45 minuta. Nakon toga postoji mogućnost postavljanja individualnih pitanja do 21:00 sati.

Nakon predstavljanja prezentacija će biti dostupna na facebook-stranici: DAAD Hrvatska.

Kontakt informacije:

DAAD u Hrvatskoj

Filozofski fakultet
Odsjek za njemački jezik i književnost
Ul. Lorenza Jägera 9, 31000 Osijek
Adrian Ramabaja
E-Mail: daad_osijek@yahoo.de

Filozofski fakultet
Odjel za germanistiku
Krešimirova obala 2, 23000 Zadar
Larissa Holz
e-mail: daad.dalmatien@gmail.com

Filozofski fakultet
Odsjek za germanistiku
Ulica Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb
Ivana Bašić
e-mail: ivbasic@ffzg.hr

Filozofski fakultet
Odsjek za germanistiku
Sveučilišna Avenija 4, 51000 Rijeka
Judith Jennert (DAAD-asistenica do 30. lipnja 2017.)
e-mail: judith@jennert.net

Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu

Osim DAAD-a postoji čitav niz njemačkih institucija koje hrvatskim studentima nude stipendije poput parlamentarne prakse u njemačkom Bundestagu, stipendija zaklada Alexander-von-Humboldt, Robert Bosch i DFG (Njemačke istraživačke zajednice), stipendija saveznih država Bavarske i Baden-Württemberga, pojedinih sveučilišta i tvrtki koje nude praksu.

Više informacija na: www.zagreb.diplo.de

Kontakt informacije:
Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu
Odjel za kulturu
Ulica grada Vukovara 64, 10000 Zagreb
e-mail: deutsche.botschaft.zagreb@inet.hr
tel.: +385 (0)1 6300-100

DAAD_Info-dan_05.06.2017

DAAD_Info-dan_07.06.17