logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Europsko istraživačko vijeće – radionica pisanja projekta

U četvrtak 28.9.2017. održat će se radionica Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu s početkom u 10 sati. Radionicu će, uz ostale govornike, voditi i  izv. prof. dr. sc. Vernesa Smolčić, hrvatska astrofizičarka i dobitnica prestižnog ERC Starting grant-a, a predstavit će se i članovi njenog istraživačkog tima – poslijedoktorand Ivan Delvecchio i doktorand Krešimir Tisanić. Rok za prijavu je četvrtak 21.9.2017.  Broj sudionika je ograničen. Potvrde o sudjelovanju  i konačan program slat će se po završetku roka za prijavu. PRIJAVE Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Vernesa Smolčić, prva je znanstvenica u Hrvatskoj koja je od Europskog istraživačkog vijeća dobila čak milijun i pol eura za svoj projekt „Istraživanje rasta zvjezdane mase i mase supermasivnih crnih rupa u galaksijama kroz kozmičko vrijeme: Utiranje puta za sljedeću generaciju pregleda neba“.
Diplomirala je fiziku na PMF-u u Zagrebu, doktorirala na Sveučilištu u Heidelbergu, radeći disertaciju na Institutu Max Planck za astronomiju, a napravila je i dva postdoktorata u Njemačkoj (European Southern Observatory) i Sjedinjenim Američkim Državama (California Institute of Technology).

Odnedavno je postala i ambasadorica Zadovoljna akademije , a više informacija o njenom obrazovanju i radu možete pronaći na http://www.phy.pmf.unizg.hr/~vs/Home.html