logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Radionica za prijavu CEEPUS mreža

Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj (Central European Exchange Program for University Studies) pri Agenciji za mobilnost i programe EU organizira radionicu za prijavu mreža u programu CEEPUS. Radionica će se održati u ponedjeljak 23. listopada od 14 do 16 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38. PRIJAVE su obavezne do 16. listopada 2017. god. Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Organizator radionice je Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj, a vodit će je prof. dr. sc. Vladimir Mrša, dugogodišnji CEEPUS koordinator mreže „For Safe and Healthy Food in Middle-Europe“, te Stručnjak u programu CEEPUS.

Mreže su temelj mobilnosti u CEEPUS-u, Srednjoeuropskom programu međusveučilišne razmjene (www.ceepus.info), a čine ih najmanje 3 visoka učilišta (odjela, odsjeka ili katedri) iz minimalno tri različite zemlje sudionice programa. Svake godine rok za prijavu novih mreža ili obnovu postojećih je 15. siječnja. Prijavu podnosi nositelj mreže, dok partneri prilažu dodatnu dokumentaciju.

Po pozitivnoj evaluaciji svaka mreža dobiva kvote za odlaznu i dolaznu mobilnost u idućoj akademskoj godini (2018./2019.). Prolaznost na prošlogodišnjoj prijavi mreža bila je visokih 79%.

Na radionici će se proći projektna prijava i pritom dotaći osnovnih postavki samog programa. Radionica je prvenstveno namijenjena zainteresiranima za ulogu nositelja prijave mreže (koordinatorima mreža), no također, dobrodošli su i predstavnici  onih visokih učilišta koja se žele priključiti nekoj od postojećih mreža u ulozi partnera.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na tanja.veljak@mobilnost.hr