logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Predstavljanje knjige ‘Prikarpatska Galicija’

Katedra za ukrajinski jezik i književnost predstavlja knjigu Prikarpatska Galicija. Predstavljanje knjige održat će se u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u utorak, 17. listopada 2017. god. u 15.30 sati. Detalje o knjizi pogledajte pod opširnije. Naslovnica, Sadržaj

OPŠIRNIJE:

Prijevodi s ukrajinskoga. Biblioteka Ucrainiana Croatica, knjiga 14. Priredili Jevgenij Paščenko i Tetyana Fuderer.

Prijevod su ostvarili ukrajinisti Katarina Črnko, Iva Dejanović, Zrinka Kordić, Tonja Korosteljev, Nikolina Kotnik Marković, Petra Kovačec, Denis Kovačević, Josip Kranjčec, Ivan Kukić, Eva Maras, Martina Markelić, Martina Matana, Sanja Milas, Tea Paleščak, Dariya Pavlešen, Vjera Peršić, Andrija Presečki, Ankica Šunjić, Katarina Šviglin, Dorotea Žugec.

Prikarpatje je naziv za regiju u jugoistočnome dijelu istočnih Karpata. Knjigom nastavljamo prikaz Galicije koji je započeo prethodnim izdanjem Ukrajinska Galicija. Građa za prijevod prikupljena je u suradnji s Prikarpatskim sveučilištem Vasilja Stefanika u Ivano-Frankivs’ku.

Knjiga je objavljena u okviru kratkoročnog istraživanja „Aktualna istraživanja u hrvatskoj, ruskoj i ukrajinskoj filologiji” (kratkoročna financijska potpora istraživanju u 2016.).

Konferencijska dvorana knjižnice FFZG
Utorak, 17.10.2017, 15,30.

O knjizi će govoriti
urednici, recenzenti, prevoditelji.