logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Filozofski café ‘Kako bioetikom umanjiti ljudsku patnju?’

Udruženje za Filozofsku praksu ”Xantipa” i Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva pozivaju sve zainteresirane na posebnu večer ciklusa Filozofski café. Večer pod naslovom Kako bioetikom umanjiti ljudsku patnju? održat će se 21. listopada 2017. godine, s početkom u 18:00 sati, u KIC-u na 1. katu antikvarijata Jesenski i Turk (Preradovićeva 5, pored Cvjetnog trga). Voditelj je večeri Luka Janeš (doktorand, Odsjek za filozofiju). Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Večeri Filozofskog caféa otvorene su za javnost i pozivaju sve one koji nemaju formalno filozofsko obrazovanje, filozofijske i znanstvene entuzijaste, hobiste i sve one koji vrijeme vole posvetiti promišljanju pitanja iz života, da se pridruže raspravama na odabrane teme koje biraju sami gosti. Večeri se organiziraju s ciljem promicanja kritičkog mišljenja te njegovanja i razvijanja kulture dijaloga između različitih perspektiva, a od posjetitelja se ne očekuje predznanje i potiče se na slobodan razgovor i izražavanje ideja. Večeri nemaju posebne goste, nego su upravo svi posjetitelji filozofirajući gosti večeri.

Za vrijeme trajanja Filozofskog caféa vrijedi popust od 30 % na sva pića s KIC menija. Ukoliko temu nalazite zanimljivom, utoliko Vas pozivamo da u ugodnoj, opuštenoj atmosferi i Vi – slušajući ili aktivno sudjelujući – date prilog promišljanju, odnosno da se pobliže upoznate s inovativnim konceptom filozofijskih večeri koje se od 1992. godine održavaju diljem svijeta.