logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Info dan MSCA Research and Innovation Staff Exchange

Informativni dan za RISE aktivnost održat će se u petak 17. studenog 2017. godine u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, s početkom u 10 sati. Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

U okviru europskog okvirnog programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Marie Sklodowska – Curie akcije uskoro će biti objavljen natječaj za projekte za aktivnost Research and Innovation Staff Exchange (RISE).

Novi radni program Marie Sklodowska – Curie akcija za razdoblje od 2018. do 2020. godine dodatno naglašava suradnju akademskog i poslovnog sektora s ciljem ojačavanja globalne pozicije Europske unije u istraživanjima, inovacijama i tehnologijama. Marie Sklodowska- Curie akcije (MSCA) promoviraju međunarodnu i međusektorsku suradnju organizacija, mobilnost istraživača i ostalih osoba uključenih u inovacijske i istraživačke aktivnosti.

U suradnji s europskom Izvršnom agencijom za istraživanje (REA), Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira promociju međunarodne i međusektorske suradnje kroz projektne prijedloge razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE).

Informativni dan za RISE aktivnost održat će se u petak 17. studenog 2017. godine u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, s početkom u 10 sati.

Cilj održavanja informativnog dana je upoznavanje sa specifičnim mogućnostima koje se nude u okviru razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija, pravilima natječaja, povezivanja privatnog i akademskog sektora.  Dugogodišnja evaluatorica MSCA, dr. sc. Mihaela Perić prenijet će svoja iskustva u evaluaciji RISE projekata i savjete za uspješan projektni prijedlog. Kao primjeri dobre prakse, predstavit će se RISE projekti A_MADAM i Papabuild. Također te će se predstaviti studija Europske komisije o sudjelovanju poslovnog sektora u Marie Sklodowska – Curie akcijama.

Preliminarni program dostupan je na: http://www.ffzg.unizg.hr/international/d/Draft-agenda-RISE-info-day_17.11.2017..pdf

Radni jezik informativnog dana je engleski i hrvatski jezik te nije predviđen simultani prijevod.

Radionica je prvenstveno namijenjena predstavnicima visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija, predstavnicima industrije i privatnog sektora, istraživačima i administrativnom osoblju uključenom u postupak pisanja i prijave projektnih prijedloga.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća na:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfu1pbA5JBtym2xSGi3hThcbl7AOte4Vd1T6VoDlotViEV8NQ/viewform

Prijave su otvorene do utorka 14. studenog 2017. godine.

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno se obratite na sandra.vidovic@mobilnost.hr