logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Hrvatska zaklada za znanost – natječaj za potporu za ERC projekte

Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za potpore istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća. Programom se potiče suradnja hrvatskih istraživača (gostujući istraživač) s voditeljima ERC projekata radi stjecanja iskustva i pripreme vlastite prijave projektnog prijedloga za natječaj ERC programa. Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Financira se posjeta voditelju ERC projekta u trajanju od 3 do 4 mjeseca. ERC projekt mora biti u tijeku u trenutku prijave i za vrijeme trajanja financiranja.

Financijska potpora Hrvatske zaklade za znanost iznosi mjesečno 2.000,00 Eura neto (u kunskoj protuvrijednosti) za smještaj i hranu. Osim toga HRZZ pokrit će također i trošak prijevoza do mjesta

institucije domaćina.

Natječaj je otvoren za sva znanstvena područja.

Gostujući istraživač mora biti aktivan istraživač s priznatim rezultatima na međunarodnoj razini, mora zadovoljavati uvjete za prijavu na natječaj ERC programa te mora biti u stalnom radnom odnosu u instituciji iz koje prijavljuje projekt.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na: http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=53

Natječajna dokumentacija sadrži Popis voditelja ERC projekata koji su iskazali interes da ugoste gostujuće istraživače.

Rok za prijavu je 30. studeni 2017. do 13:00.

Okvirni kraj vrednovanja je siječanj 2018. godine.

Dio natječajne dokumentacije potpisuje čelnik institucije stoga ljubazno molimo dostaviti Prijavni obrazac, Izjavu prijavitelja i gostujućeg istraživača na hrvatskom i engleskom jeziku u papirnatom obliku u Ured za znanost i projekte (C-013), Iva Čaleta Pleša, do utorka 28. studenog 2017.

Upiti vezani za natječaj šalju se na ercpoptora@hrzz.hr

Za dodatne informacije, pojašnjenja i upute slobodno se obratite na icaleta@ffzg.hr