logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

MSCA Razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija – natječaj za projekte

U okviru programa Obzor 2020. Marie Sklodowska Curie akcije, aktivnost Razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE) objavljen je poziv na natječaj za projektne prijedloge. Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Sastavljen konzorcij prijavljuje projektni prijedlog koji naglašava mogućnosti umrežavanja, dijeljenja znanja i razvoja vještina osoblja. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva. Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Natječaj je otvoren do 21. ožujka 2018. godine.

Natječajna dokumentacija, uključujući i Vodič za prijavitelje dostupna je ovdje.

Za promoviranje međunarodne i međusektorske suradnje, unutar proračuna Marie Sklodowska-Curie akcija, za ovaj natječaj izdvojeno je 80 milijuna eura. Natječaj je otvoren za sve grane znanosti i područja istraživanja (bottom-up approach), od temeljnih istraživanja do tržišta i inovacijskih servisa.

Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Sastavljen konzorcij prijavljuje projektni prijedlog koji naglašava mogućnosti umrežavanja, dijeljenja znanja i razvoja vještina osoblja. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva.

Konzorcij je otvoren i za organizacije iz trećih zemalja. Popis zemalja koje su prihvatljive za te popis zemalja sa potpisanim sporazumima s EU dostupno je (ovdje).

Materijali s nedavno održanog RISE informativnog dana dostupni su ovdje.

Interesi za partnerstvo za RISE projektne prijedloge – rok prijave 2018.:

Ako ste zainteresirani za prijavu projekata u okviru navedenog MSCA natječaja ili želite proširiti svoju listu potencijalnih partnera za konzorcije, slobodno nam pošaljite ispunjeni partnerski profil na sandra.vidovic@mobilnost.hr kako bi ga proslijedili našim kontaktima u inozemstvu. Obrazac partnerskog profila te objedinjeni iskazi interesa stranih institucija dostupni su ovdje.

Za sve dodatne informacije vezano za natječaj, slobodno se obratite na icaleta@ffzg.hr