logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Simpozij ”Arhitektonika lučidbe: prijepori i razlikovanja uz filozofiju djelovanja”

Udruženje studenata filozofije Filozofskog fakulteta od 13. do 16. prosinca 2017. god. održava međunarodni interdisciplinarni simpozij ”Arhitektonika lučidbe: prijepori i razlikovanja uz filozofiju djelovanja” u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta. Više o programu i popratnim događanjima pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Pod krovnom temom skupa četiri dana simpozija uključuju dva plenarna predavanja, dvadeset i sedam izlaganja s osam fakulteta, predstavljanje knjige „Skladba svijeta: Platonov Timej“ Damira Barbarića te domjenak. Sudionici će se baviti područjem problema mišljenja, volje, odluke, čina i djelovanja, njihovim procesima stvaranja, strukturama moći djelovanja te transformacijom materije i informacije, predmeta i pojedinaca, društva i svijeta, od generativnih procesa u ljudskome mozgu, preko analize struktura odnosa u suvremenome društvu, do kozmičkih oblikovanja znane prirode. Cjelokupni program dostupan je na sljedećoj poveznici:

http://www.ffzg.unizg.hr/usf/wp-content/uploads/Raspored-izlaganja.pdf

Facebook stranica događaja nalazi se ovdje:

https://www.facebook.com/events/754155288110550/

Studentice i studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija posebno pozivamo da se pridruže raspravama i događanjima, ali i sve druge zainteresirane za teme, te vas svakako pozivamo da informaciju o održavanju skupa podijelite s drugima.

Udruženje studenata filozofije