logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Nagrade i priznanja profesorima za 2010/11.

Odsjek za informacijske znanosti

Prof. dr. sc. Daniela Živković u rujnu ove godine, primila je najvišu hrvatsku nagradu za doprinos knjižničarstvu – Kukuljevićevu povelju. Povelju dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo, krovna stručna udruga hrvatskih knjižničara.

Na natječaju za dodjelu nagrade za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2009./2010. na Sveučilištu u Zagrebu, Povjerenstvo za e-učenje, na osnovu prijedloga Ocjenjivačkoga suda dodijelilo je Nagradu za uporabu društvenog softvera u e-kolegiju kolegiju “Digitalne obrazovne knjižnice” doc. dr.sc. Mihaele Banek Zorica i doc. dr. sc. Sonje Špiranec.

Međunarodno društvo školskog knjižničarstva (International Association of School Librarianship -IASL) dodijelilo je doc. dr. sc. Mihaeli Banek Zorica nagradu The IASL School Librarianship Award“ za promicanje školskog knjižničarstva u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Rumunjskoj.

Odsjek za talijanistiku

Dana 22. listopada 2010. u gradu Nuoru na Sardiniji mr. sc. Dubravka Dubravec Labaš, viša lektorica talijanskog jezika na Odsjeku za talijanistiku, primila je talijansku nacionalnu književnu nagraduGrazia Deledda(Premio Letterario Nazionale “Grazia Deledda”) za djelo Grazia Deledda i “mala rimska avangarda” (Grazia Deledda e la “piccola avanguardia romana”). Magistrica Dubravec Labaš je prva hrvatska znanstvenica koja je dobitnica te prestižne nagrade u kategoriji “Studije o Deleddi” (Studi deleddiani).

Odsjek za psihologiju

Dr. sc. Vladimir Kolesarić, red. prof. u miru; dobitnik Nagrade za životno djelo Hrvatskog psihološkog društva

Dr. sc. Dean Ajduković, red. prof.; dobitnik nagrade Wolter de Loos za posebni doprinos psihotraumatologiji u Europi Europskog društva za traumatski stres

Odsjek za istočnoslavenske jezike i književnosti

prof. Raisa Trostinska odlikovana poveljom parlamenta Ukrajine za doprinos u razvoju ukrajinistike.

Dekan, prof. dr. sc. Damir Boras dobio je najviše odlikovanje Vrhovne Rade Ukrajine (ukrajinskog parlamenta) za uspjehe Fakulteta u promicanju akademske i kulturne suradnje s Ukrajinom.