Putovanje sa Centrom za strane jezike

1. dan:            28.4.2017.       ZAGREB – KARLOVY VARY

Polazak autobusa u 4.00 sata sa parkirališta ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku s kraćim stajanjima na putu do Karlovy Vary. Po dolasku smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak javnim prijevozom do središta grada sa turističkim pratiteljem. Jedne od najpoznatijih europskih toplica (13 glavnih i 300 manjih izvora i topla rijeka Tepla), slikoviti grad na rijekama Ohře i Tepla, poznat i po filmskom festivalu. Razgled: historicistička i secesijska arhitektura termalnih zdanja (brojne kolonade) i hotela; crkva sv. Marije Magdalene po nacrtima K. I. Dientzenhofera; ruska ortodoksna crkva sv. Petra i Pavla u bizantinskom stilu; Kazalište Vitĕzslava Nezvala; Muzej Johanna Bechera u kojem se može saznati sve (osim tajne recepture) poznatog likera Becherovka; tvornica stakla Moser Glass.

Povratak u hotel javnim prijevozom i noćenje.

2. dan:            29.4.2017.       KARLOVY VARY – DRESDEN

Doručak. Dolazak u Dresden – najljepši njemački barokni grad i glavni grad Saske. Razgledavanje grada: die Semper Oper; das Residenzschloß sa zbirkama Historisches i Neues Grünes Gewölbe – 7000 unikata zlatarske i draguljarske umjetnosti; die Brühlische Terrasse; die Kreuzkirche; das Neue Rathaus; die Pragerstraße; die Frauenkirche. Razgledavanje Zwinger-a – dvorca kojeg je dao sagraditi August der Starke u 17 stoljeću. Danas se u dvorcu nalazi zbirka slika starih majstora (vrlo vrijedna zbirka starih majstora Dürer, Holbein, Tizian, Rubens, van Dyck, Frans Hals …i Rafael s slikom poznate Madone), jedna od najvećih porculanskih zbirki na svijetu i Matematičko-fizikalni salon. Albertinum, oružarnice saskih knezova izbornika, u kojem je Galerija novih majstora s djelima romantičara, njemačkih i francuskih impresionista i suvremenih umjetnika, te zbirka skulptura.

Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Preporučamo posjet nekom od brojnih muzeja ((Muzej porculana, vrijedne zbirke umjetnina saskih vojvoda…).

Noćenje u hotelu.

3. dan:            30.4.2017.       DRESDEN – WEIMAR – ERFURT

Doručak. Vožnja do Weimarta – grad njemačke klasike, u kojem su djelovali Lucas Cranach, Johann S. Bach, Wieland i Herder te Goethe i Schiller,; 1999. Europski grad kulture i grad pod zaštitom UNESCO-a. Razgled grada:  Njemačko narodno kazalište na trgu sa spomenikom Goetheu i Schileru i okolno smještenim muzejem Bauhausa i palačom Wittums u kojoj je Wielandov muzej; Schillerova kuća; Goetheova kuća i muzej; kasnogotička crkva sv. Petra i Pavla (poznata i kao Herderova crkva), s Cranachovim oltarom i bogatom baroknom opremom; klasicistički pregrađen dvorac s originalnim enterijerima.

Slobodno vrijeme za ručak.

Nastavljamo vožnju do Erfurta, glavnog grada pokrajine Thüringen i najstarijeg grada u regiji. Zbog brojnih crkava u srednjem je vijeku nazvan „tiringijski Rim“. U 14. st. osnovano sveučilište, treće u Njemačkoj; na njemu je Martin Luther studirao filozofiju (1501-05) i do 1511. propovijedao u gradu. Razgled: Gotička katedrala sv. Marije, s jednim od najvećih zvona na svijetu i nekadašnja  samostanska, danas župna crva sv. Severa dominiraju starim gradom koji se proteže od katedralnog trga preko neogotičke vijećnice na Marktplatzu i Tržnog mosta (Krämerbrücke, 14. st.) s kućama na njemu do barokne Schottenkirche s druge strane rijeke Gere; citadela Petersberg, moćna utvrda  po francuskom uzoru, s pogledom na grad; romanička crkva sv. Petra (danas Forum Konkrete Kunst); Augustinska ranogotička crkva s originalnim gotičkim vitrajima  i samostan s rekonstruiranom ćelijom u kojoj je kao redovnik živio Martin Luther. Pješački i komercijalni trg Anger s dvije gotičke crkve i obližnji Angermuseum (sa slikama Lucasa Cranacha starijeg i ekspresionističkim muralom E. Heckela (1923-4).

Noćenje u hotelu.

4. dan:            1.5.2017.         ERFURT – NAUMBURG – ZAGREB   

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Naumburga. Naumburg je grad na jugu Sachsen-Anhalta, s dobro očuvanim starim gradom s brojnim srednjevjekovnim, renesansnim i baroknim građevinama. Među najvrijednije europske graditeljske spomenike ubraja se kasnoromaničko-ranogotočka katedrala sv. Petra i Pavla s bogatim originalnim inventarom i značajnom zbirkom statua osnivača među kojima su remek djela markgraf Ekkehard i njegova supruga Uta. – Renesansna vijećnica, kasnogotička gradska crkva St. Wenzel s dvije Cranachove slike i orguljama iz 18. st. na kojima je svirao J. S. Bach; karakteristične građanske kuće među kojima je i Nietscheova kuća i spomenik; stara gradska vrata Marientor.

Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak te polazak prema Zagrebu. Vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja s predviđenim dolaskom u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 2.690 kn (u dvokrevetnoj sobi)

Cijena po osobi uključuje:

– prijevoz autobusom prema programu

– 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu THERMAL 4* u Karlovym Varyma

– 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu INTERCITY 4* u Dresdenu

– 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu AM KAISERSAAL 3* u Erfurtu

– razglede prema programu

– pratitelja na putovanju

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

– doplatu za jednokrevetnu sobu 650 kn

– nadoplatu za polupansion 600 kn (minimalno 20 prijavljenih osoba)

– ulaznice za objekte koji se posjećuju (plaća se na licu mjesta)

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja

Najmanji broj putnika: 35

Za aranžman vrijede Opći uvjeti organizacije putovanja Obzor putovanja d.o.o.

Svakako preporučujemo napraviti i policu osiguranja od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje tijekom boravka u inozemstvu, a za rezervaciju i policu trebamo sva imena s datumima rođenja, adresom te OIB-om.

Što se uplate tiče, po Vašoj konačnoj odluci, možete uplatiti na naš račun kod PBZ prema ispostavljenom predračunu ili kreditnim karticama. Nudimo mogućnost obročnog plaćanja aranžmana, i to do 6 rata bez kamata, a od 7 do 12 rata uz uvećanje od 5 posto (kreditnim karticama American Express, Maestro, MasterCard i Visa Zagrebačke banke, Maestro, Mastercard i Visa karticama Privredne banke Zagreb te Diners karticom). Molimo broj kartice ne šaljite putem e-maila.

Opće uvjete o putovanju možete pogledati na našim web stranicama  www.obzorputovanja.hr.

Kontakt osoba:

Azra Plićanić Mesić

091/5112202

Uspješan nastup prof. Matijević, predstavnice Centra za strane jezike na natjecanju za izradu inovativne aplikacije za učenje jezika

EduCro 21 nagrađen za aplikaciju

Hrvatski tim EduCro 21 osvojio je treće mjesto na budimpeštanskom Learnathonu, natjecanju za izradu inovativne aplikacije za učenje engleskog jezika kroz podizanje svijesti o socijalnoj, ekološkoj ili globalnoj problematici. Jedna od članica tročlanog tima je i Ana Matijević, djelatnica Centra za strane jezike Filozofskog Fakulteta u Zagrebu.