Événements francophones

FRANCONTRASTE 2016. : “Strukturacija, jezična djelatnost,diskurs i dalje”

Ovogodišnji Francontraste, međunarodni frankofoni kongres Odsjeka za romanistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu “Strukturacija, jezična djelatnost,diskurs i dalje” održat će se od 8. do 10. travnja 2016. godine u prostorija Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Prigodni program i detalje oko događaja možete naći na sljedećem linku:

http://francontraste.ffzg.unizg.hr/

FRANCUSKA NOĆ U LISINSKOM

Ovogodišnje rođendansko slavlje Koncertne dvorane Lisinski 29. prosinca obilježit će Simfonijski orkestar Hrvatske Radiotelevizije izvođenjem najvećih francuskih majstora poput Camille Saint-Saensa, Charlesa Gounoda, Hectora Berlioza, Jullesa Masseneta, Lea Delibesa, Georgesa Bizeta i Jacquesa Offenbacha. Poslije koncerta predviđena je velika zabava u predvorju dvorane!

POZIV NA OKRUGLI STOL “Mjesto i uloge francuskog jezika i kulture”

U ponedjeljak, 14. 12. u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14) će se održati okrugli stol “Mjesto i uloge francuskog jezika i kulture u Hrvatskoj” od 10 do 13 sati uz prigodan domjenak. Taj dan će se na istom mjestu održati i konferencija “Francuski poslovni jezik i jezik struke” u 15 sati, a u utorak još jedna na temu “Učenje francuskoga jezika u ranoj školskoj dobi” u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu u 10 sati.

Detalji o događaju na linku:

Program okruglog stola & predavanja_14 & 15 12 2015

DANI PARIZA NA “ADVENTU U ZAGREBU”

Od 14. do 16. prosinca, u sklopu programa posvećenog Parizu na ovogodišnjem “Fuliranju” u sklopu “Adventa u Zagrebu” predstavit će se francuska šansona u izvedbi Ane Opačak, suvremena francuska glazba i gastronomija sa slastičarnicom Amelie.