Bourses, conférences, stages

POZIV ZA SUDJELOVANJE U MEĐUNARODNOM SUSRETU MLADIH “Heritage for future”

Udruga Europski dom Dubrovnik u suradnji s partnerskom organizacijom Collectif Temporadas iz Pezénasa (Francuska) organiziraju susret mladih u Dubrovniku u razdoblju od 31.1. do 4.2. 2016. Organizator pokriva troškove prijevoza do Dubrovnika u maksimalnom iznosu 600 kuna. Sudionici plaćaju kotizaciju u iznosu 250 kuna za troškove smještaja i prehrane za vrijeme susreta. Uvjeti: dob 18-30 godina, mogućnost sporazumijevanja na jednom ili oba navedena jezika, zanimanje za europsku i hrvatsku kulturnu (ne)materijalnu baštinu.

Prijavna dokumentacija: životopis u Europass formatu i motivacijsko pismo

Način prijave: putem e-pošte, na adresu info@edd.hr

Rok prijave: 15.1.2016.

Dodatne informacije: putem e-pošte, na adresu info@edd.hr ili u inbox fb stranice Klub za mlade grada Dubrovnika

POZIV ZA VOLONTERE ZA FRANCONTRASTE 2016.

Ove godine održat će se treći po redu Francontraste, od 8. do 10. travnja. Povodom toga, bit će potrebni studenti volonteri. Riječ je o raznim poslovima: doček predavača, organizacija prostorije, oglašavanje, prijem i slično.

Svi volonteri će nakon Francontrasta dobiti potvrdu o sudjelovanju/volontiranju od Odsjeka za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu koja ulazi u CV.

Zainteresirani se mogu javiti na mail Udruge studenata francuskog jezika i književnosti: udrugasfj@gmail.com.

Festival des étudiants francophones en Europe centrale et orientale – appel à candidatures

Agence universitaire de la Francophonie (AUF) organizira peti po redu Festival frankofonih studenata srednje i istočne Europe. Festival će se održati u Bukureštu od11. do 15. travnja 2016., a prijave traju do 12. veljače 2016. Požurite s prijavama!

Detalje o prijavi nađite na stranicama AUF-a:

https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-http://www.ffzg.unizg.hr/cru/wp-admin/post.php?post=139&action=edit&lang=hrregionales/festival-des-etudiants-francophones-en-eco/