Poslijediplomski

POSLIJEDIPLOMSKI DOKTORSKI STUDIJ ETNOLOGIJE I KULTURNE ANTROPOLOGIJE


Voditeljica poslijediplomskog studija:
dr. sc. Jadranka Grbić, redovita profesorica
Ured: C002
Konzultacije: petak 12-13 h
Telefon: +385 1 4092–128
e-mail: jgrbic@ffzg.hr

[PROGRAM POSLIJEDIPLOMSKOG DOKTORSKOG STUDIJA]


OBAVIJEST – OBRANA DOKTORSKOG RADA
Obavještavamo Vas da će se javna obrana doktorskoga rada Jelene Seferović održati u petak, 14. srpnja 2017. s početkom u 10.00 sati u prostoriji A-018.
Naslov rada: Konstrukcije rodnoga identiteta korisnica domova za psihički bolesne odrasle osobe.
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak, predsjednica povjerenstva
doc. dr. sc. Tanja Bukovčan, članica povjerenstva
prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić, članica povjerenstva
dr. sc. Tea Škokić, viš. zn. sur., članica povjerenstva
dr. sc. Lynette Šikić-Mićanović, viš. zn. sur., članica povjerenstva


OBAVIJEST – OBRANA DOKTORSKOG RADA
čast mi je i veselje objaviti da će se javna obrana sinopsisa doktorskog rada Katarine Bušić na Poslijediplomskome doktorskom studiju etnologije i kulturne antropologije održati u srijedu 21. lipnja 2017. s početkom u 11:30 sati u učioni A-018 (Arheološka zbirka). Naslov teme doktorskog rada: Šokačko, graničarsko, hrvatsko. Konstrukcija kulturnog imaginarija u Županjskoj Posavini, mentorica: prof. dr.sc. Jadranka Grbić.
Stručno povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
1. doc. dr.sc. Sanja Potkonjak
2. prof. dr.sc. Jadranka Grbić
3. doc. dr. sc. Marinko Vuković


OBAVIJEST – OBRANA DOKTORSKOG RADA
čast mi je i veselje objaviti da će se javna obrana sinopsisa doktorskog rada Tatjane Lacko na Poslijediplomskome doktorskom studiju etnologije i kulturne antropologije održati u utorak 13. lipnja 2017. s početkom u 9:30 sati u učioni A-309. Naslov teme doktorskog rada: Prostor doma u hrvatskim igranim filmovima s temom domovinskog rata, mentori: izv. prof. dr.sc. Nevena Škrbić Alempijević, izv. prof. dr.sc. Nikica Gilić.
Stručno povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
1. doc. dr.sc. Sanja Potkonjak
2. dr.sc. Valentina Gulin Zrnić, znan. savjetnica
3. izv. prof. dr. sc. Nikica Gilić


OBAVIJEST – POČETAK NASTAVE II. SEMESTAR
Nastava drugog semestra PDS EKA u ak. ciklusu 2016./2017. započinje uvodnim predavanjem 19.5.2017. u 16:00 sati, a slijedi kako je naznačeno u rasporedu. U privitku su raspored i izvedbeni program drugog semestra.


OBAVIJEST – ZAMJENA TERMINA PREDAVANJA

Prof. Šantek će u subotu, 11. 3. 2017. održati nastavu od 9.30 do 12.45 h, a prof. Pletenac od 13.30 do 16.45 h.


OBAVIJEST – OBRANA DOKTORSKOG RADA

Ive Lakić Parać održati u petak, 10. ožujka 2017. s početkom u 11.00 sati u prostoriji A-309. Naslov rada: Prožimanje japanskih religijskih tradicija na primjeru bodhisattve Jizōa


OBAVIJEST – RAZLIKOVNI ISPITI 2016./2017.

Poslijediplomski doktorski studij etnologije i kulturne antropologije propisuje ispit razlike u redovitoj upisnoj proceduri. Slijedom upisne procedure obavještavamo Vas o postupku polaganja ispita razlike. Dokumenti s popisom studenata kojima je dodijeljen ispit razlike u ciklusu upisa 2016./2017., rokom za polaganje ispita, popisom predmeta i pripadajuće literature za polaganje razlikovnih ispita te kontakti predmetnih nastavnika, nalaze se u gore označenim privicima.


OBAVIJEST – POČETAK NASTAVE U I. SEMESTRU

Nastava prvog semestra PDS EKA u ak. ciklusu 2016./2017. započinje uvodnim predavanjem 13.1.2017. u 15:30 sati, a slijedi kako je naznačeno u rasporedu. U privitku su raspored i izvedbeni plan prvog semestra.


OBAVIJEST – POČETAK NASTAVE U V. SEMESTRU

Nastava petog semestra PDS EKA započinje 15.12.2016. Izvedbeni plan nastave V. semestra može se preuzeti na poveznici: izvedbeni program.


OBAVIJEST – POČETAK NASTAVE U IV. SEMESTRU

Nastava četvrtog semestra PDS EKA započinje 15.4.2016. u 15:30 sati uvodnim predavanjem, a slijedi kako je naznačeno u rasporedu. Raspored i izvedbeni plan nastave IV. semestra mogu se preuzeti na poveznicama: raspored i izvedbeni program.


OBAVIJEST – POČETAK NASTAVE U III. SEMESTRU

Nastava trećeg semestra PDS EKA započinje 13.11.2015. u 15 sati uvodnim predavanjem, a slijedi kako je naznačeno u rasporedu. U privitku su raspored i izvedbeni program trećeg semestra.


OBAVIJEST – OBRANA SINOPSISA DOKTORSKOG RADA
Obrana sinopsisa doktorskog rada mr. sc. Ive Lakić Parać održat će se u četvrtak 29. listopada 2015. s početkom u 14 sati u Konferencijskoj dvorani. Naslov teme doktorskog rada: Bodhisattva Jizo kao primjer prožimanja japanskih religijskih tradicija.


OBAVIJEST – OBRANA DOKTORSKOG RADA

Obrana doktorskog rada Mirele Hrovatin održat će se u petak, 25. rujna 2015. s početkom u 13,00 sati u prostoriji A-309. Naslov rada: Kulturnoantropološki pristup zavjetu u izvaninstitucijskoj osobnoj pobožnosti.


OBAVIJEST O POSLJEDNJOJ KOREKCIJI RASPOREDA PDS-A
Prof. Ines Prica neće držati nastavu u ovom semestru. Ažurirani raspored (28.5.2015.) je u prilogu.


OBAVIJEST – NASTAVA U II. SEMESTRU

U prilogu su raspored (ažuriran 19.5.2015.) te izvedbeni program II. semestra PDS-a.


OBAVIJEST – IZBOR KOLEGIJA U II. SEMESTRU

Mole se studenti PDS EKA da do ponedjeljka 20.4.2015. popune upitnik za izborne kolegije II. semestra. Link na upitnik je: http://goo.gl/forms/3mgug399aE


OBAVIJEST – OBRANA DOKTORSKOG RADA

Sandre Urem održat će se u petak, 13. ožujka 2015. s početkom u 11,00 sati u prostoriji A-309. Naslov rada: Problematiziranje sintagme etnografski film na primjeru filmova Škole narodnoga zdravlja.


OBAVIJEST – NASTAVA

Konačni raspored za prvi semestar Poslijediplomskog doktorskog studija EKA možete preuzeti na slijedećoj poveznici: RASPORED


OBAVIJEST – POČETAK NASTAVE

Nastava prvog semestra PDS EKA započinje 5.12.2014. u 15 sati uvodnim predavanjem, a slijedi kako je naznačeno u rasporedu. Raspored nastave za siječanj i veljaču slijedi u najskorije vrijeme. U privitku su raspored i izvedbeni program prvog semestra.


OBAVIJEST – RAZLIKOVNI ISPITI

Poslijediplomski doktorski studij etnologije i kulturne antropologije propisuje ispit razlike u redovitoj upisnoj proceduri. Slijedom upisne procedure obavještavamo Vas o postupku polaganja ispita razlike. Dokumenti s popisom studenata kojima je dodijeljen ispit razlike, rokom za polaganje ispita, popisom predmeta i pripadajuće literature za polaganje razlikovnih ispita te kontakti predmetnih nastavnika, nalaze se u gore označenim privicima.


OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE

Poslijediplomski doktorski studij etnologije i kulturne antropologije započet će s nastavom u prosincu 2014. godine. Nastavi će prethoditi orijentacijski sat u kojem će kandidati dobiti detaljne upute za tekući semester i akademsku godinu. Točan raspored nastave koja će se održavati u prvom semestru biti će oglašen 1. prosinca 2014. godine na stranicama Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta, poveznici za Poslijediplomski studij.


OBAVIJEST O LJETNOJ ŠKOLI

10th Edition of the Field School for Social and Cultural Anthropology
Gozo (Malta), Europe
June 10, 2015 – June 29
July 4, 2015 – July 23
July 28, 2015 – August 16

Više u prilogu.