logo

Odsjek za filozofiju

Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

 Odsjek

 Nastava

 Studij

 Radovi odsjeka

 Arhiv obavijesti
Upisi kolegija putem Studomata

STUDENTIMA PREDDIPLOMSKIH STUDIJA

Upis godine (za studente viših godina) i upis na obavezne i izborne kolegije zimskog semestra akademske godine 2016/17. preko Studomata počinje u srijedu, 28. rujna 2016. u 9h i traje do 14. listopada 2016.

Studenti će od 28. rujna do 7. listopada 2016. upis moći obaviti i na računalima Studomatima u učionici A-212a gdje će od 9h do 15h biti dostupni demonstratori za pomoć pri upisima preko Studomata*.

STUDENTIMA DIPLOMSKIH I INTEGRIRANIH STUDIJA

Upis godine (za studente viših godina) i upis na obavezne i izborne kolegije zimskog semestra akademske godine 2016/17. preko Studomata počinje u utorak, 11. listopada 2016. u 9h i traje do 28. listopada 2016.

NAPOMENE:

Prema čl. 33 Pravilnika o studiranju, u prva četiri tjedna nastave student može ODJAVITI/ISPISATI odabrani izborni kolegij i izabrati drugi ako iz opravdanih objektivnih razloga (npr. kolizija u satnici) ne može izvršiti obveze predviđene na odabranom izbornom kolegiju.
Student odjavljuje/ispisuje izborni kolegij u Studentskoj službi, a upis drugog izbornog kolegija obavlja se preko Studomata*.

ISVU Studomat je web aplikacija koja studentima omogućuje korištenje ISVU sustava. Studomat postoji u dvije vrlo slične verzije:

Funkcionalnost obje verzije je gotovo identična uz dvije razlike:

 • na računalu ili info-kiosku na Fakultetu upis kolegija se može obaviti od 0h do 24h, a preko web stranice od 8h do 23h
 • pri velikom opterećenju sustava prednost imaju prijave preko računala ili info-kioska

Dakle, upis preko Studomata može se obaviti na Fakultetu, a preko webomata i od kuće, te ujedno podsjećamo da je u knjižnici Fakulteta dostupno preko stotinu računala s neograničenim pristupom za studente na kojima je također moguće pristupiti webomatu http://knjiznica.ffzg.unizg.hr/koristenje_racunala.

VAŽNE UPUTE – obavezno pročitati!

 1. Prije upisa, studenti su dužni povjeriti:
  izvedbeni program
  raspored predavanja
 1. BRUCOŠI su dužni proučiti upute na
  http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/upute-za-upis-godine/
 1. Za ispravan upis treba slijediti osnovne upute dostupne na
  http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/upis-kolegija/

a detaljne upute nalaze se na
https://www.isvu.hr/upute//display/TUT/Upis+godine+za+studije+s+modelom+upisa+prema+preduvjetima

 1. VAŽNO: Molimo studente da ne obavljaju upis dok su im u tijeku ispiti na koje su izlazili tijekom prošle akademske godine – provjeriti na Studomatu: https://www.isvu.hr/upute//display/TUT/Ispiti+u+tijeku

Ocjene iz svih ispita koje je student položio trebaju biti evidentirane u ISVU prije upisa! Ako nisu, studenti se trebaju javiti predmetnom nastavniku ili u tajništvo odsjeka.

 1. Studenti se na Studomat prijavljuju s AAI@EduHr korisničkim podacima koje su dobili na roza papiru od Informatičke službe FF. Sve dodatne informacije o AAI@EduHr dostupne su u Službi za informatiku.
 1. Preko Studomata student upisuje kolegije u skladu s pravilima nastavnog programa pojedinog studija i pravilima o studiranju koja su propisana Statutom Sveučilišta te Statutom i odlukama Filozofskog fakulteta.
 1. U rijetkim situacijama kolegiji se moraju upisati u Studentskoj službi, a ne preko Studomata (kolegiji koji se ne izvode na Filozofskom fakultetu, kolegiji koji nisu dio izvedbenog plana, kolegiji koji se priznaju…).
 1. Eventualno brisanje već upisanog kolegija obavlja Studentska služba.
 1. Svi se kolegiji moraju upisati tijekom jedne prijave na Studomat jer odabrani kolegiji neće biti upisani ako se student odjavi sa Studomata prije nego je dobio poruku da je obavio upis.
  Vrlo je VAŽNO provjeriti sve upisane kolegije prije odjave sa Studomata i stisnuti gumb UPIŠI na dnu tog ekrana jer se tek tada svi odabrani kolegiji evidentiraju kao upisani.
  Nakon uspješno završenog upisa svih kolegija na Studomatu, popis tih kolegija na Studomatu TREBA OBAVEZNO PROVJERITI tako da se iz glavnog izbornika odabere opcija PODACI O STUDENTU, zatim se iz padajućeg izbornika odabere opcija UPISANE GODINE i na kraju treba kliknuti na narančastu strelicu pored pojedine akademske godine i studijske grupe.
 1. Kada student obavi upis i provjeru upisaih kolegija, treba se javiti u Studentsku službu radi upisivanja semestra u indeks i preuzimanja NALJEPNICE na kojoj su ispisani svi upisani kolegiji.
 1. U slučaju poteškoća prilikom upisa kolegija, studenti se trebaju javiti u Studentsku službu ili na Odsjek.
 1. U slučaju tehničkih poteškoća sa Studomatom, studenti se trebaju javiti u Ured za ISVU (http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/kontak/).

Zbog iznimne opterećenosti sustava u vrijeme upisa očekuje se sporiji rad Studomata.

Pitanja vezana za upise putem Studomata možete slati na isvu@ffzg.hr.