Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet Sveučilište u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRODOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest doc. dr. sc. Slađana Turkovića
Doc. dr. sc. Slađan Turković zbog bolesti u srijedu, 26.4. neće održati nastavu ni konzultacije.
 
Obavijest prof. dr. sc. Maje Anđel
Zbog službene spriječenosti izv. prof. dr sc. Maja Anđel u četvrtak, 27.4.2017., neće održati nastavu. Konzultacije će se iznimno održavati od 9.30 do 11 sati. Kolokvij iz Fonetike i fonologije održat će se u dogovoreno vrijeme.
 
Obavijest tajništva
Tajništvo Odsjeka za germanistiku u srijedu, 26.4.2017. neće raditi.
 
Obavijest doc. dr. sc. Slađana Turkovića
Doc. dr. sc. Slađan Turković zbog službene spriječenosti u srijedu, 19.4.2017. neće održati nastavu ni konzultacije.
 
Međunarodni diktat za studente nederlandistike – poziv na sudjelovanje
Pozivamo studente nederlandistike, kao i zainteresirane koji zadovoljavaju jezične uvjete, da sudjeluju na natjecanju u pravilnom pisanju - Međunarodnom diktatu nizozemskog jezika 2017. Natjecanje će se održati 25. travnja 2017. godine točno u 11.30 sati (A-309) na Filozoskom fakultetu u Zagrebu te istovremeno na 16 sveučilišta, u 10 europskih zemalja. Studenti nederlandistike mogu osvojiti vrijedne nagrade kao pobjednici na matičnom sveučilištu i/ili postati glavni pobjednik u ukupnom natjecanju. Diktat je organiziran pod pokroviteljstvom Comeniusa, Nizozemske jezične unije te diplomatskih predstavnika Flandrije i Nizozemske.
 više ... 
 
Obavijest o Ljetnoj školi hrvatskog i njemačkog jezika u Puli
Obavještavamo zainteresirane da će i ove godine Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH iz Austrije održati devetu po redu Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika od 9. do 29. srpnja 2017. Program je koncipiran za studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija koji bi htjeli usavršiti znanje njemačkog jezika po principu hrvatski student uči njemački a austrijski student hrvatski jezik.
 više ... 
 
Obavijest o prvom kolokviju iz kolegija Sintaksa suvremenoga njemačkoga jezika
Rezultati I. kolokvija iz kolegija Sintaksa suvremenoga njemačkoga jezika:
 više ... 
 
Obavijest o konzultacijama prof. dr. sc. Maje Anđel
U četvrtak, 13.4.2017., izv. prof. dr. sc. Maja Anđel iznimno će održavati  konzultacije od 9.30 do 11 sati.
 
Natječaj za sudjelovanje na ljetnoj školi "Jezik i pravo"
Odsjek za germanistiku Filozofskg fakulteta u Zagrebu i Centar za prevodilačke znanosti Sveučilišta u Beču i utemeljili su ljetnu školu "Jezik i pravo" s ciljem transdisciplinarnog i transkulturnog povezivanja u kontekstu jezika i prava. Cilj Škole je međunarodna razmjena studenata, upoznavanje sa strukovnim jezikom prava i poboljšanje prevodilačke kompetencije studenata pri prevođenju na hrvatski i njemački jezik. Škola je otvorena za studente jezika i prava sa znanjem njemačkog i hrvatskog jezika na razini C1. Ovogodišnja će se Škola održati u Samoboru, od 18. do 30.9.2017. Tematsko težište ovogodišnje Škole je trgovačko pravo. Ovdje preuzmite: program [pdf] i obrazac za prijavu [pdf]. Više o Školi na http://transvienna.univie.ac.at/index.php?id=45019.
 
Obavijest o predstavljanju knjige
Odsjek za germanistiku poziva sve zainteresirane na predstavljanje knjige “Theorie des Fremden” (Tübingen: Francke Verlag 2016) austrijskog teoretičara kulture Wolfganga Müllera-Funka (Sveučilište u Beču) u ponedjeljak, 10. travnja 2017., u 11 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta. Autor će održati predavanje pod naslovom “Xenologie als Kulturtheorie” i odgovarati na pitanja publike
 
Obavijest o dodjeli stipendija Zaklade Branke Krauth
U utorak, 11. travnja 2017. u 11 sati u Vijećnici Fakulteta održat će se svečana dodjela stipendija Zaklade Branke Krauth.
 
Obavijest o izvanrednom ispitnom roku
Prema odluci Fakultetskog vijeća od 28. ožujka 2017., na Odsjeku za germanistiku održat će se izvanredni ispitni rok. Molimo studente koji žele iskoristiti taj rok da se do 15. travnja 2017. jave predmetnom nastavniku. Termini ispita održat će se u dogovoru s nastavnicima, a prijave će obaviti tajništvo Odsjeka.