Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet Sveučilište u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRODOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest o konzultacijama dr. sc. Milke Car Prijić
Konzultacije izv. prof. dr. Milke Car Prijić održat će se u ponedjeljak, 23. studenog, od 12,30 do 14 umjesto u stalnom terminu u utorak.
 
Posllijediplomski specijalistički studij
Rok za prijave za upis na Poslijediplomski specijalistički studij interkulturalne njemačko-hrvatske poslovne komunikacije produžen je do 31. siječnja 2018. godine. Uvjeti natječaja objavljeni su na mrežnoj stranici Poslijediplomske referade, a za dodatne informacije može se obratiti voditeljici studija prof.dr. Zrinjki Glovacki-Bernardi.
 
Obavijest studentima
Od danas je studentima kulturološkog smjera diplomskog studija germanistike moguće upisati i izborne kolegije Iz povijesti i kulture Austrije 1 te Iz povijesti i kulture Njemačke 1. Upisna kvota po kolegiju je 20 polaznika.
 
Obavijest tajništva
U petak, 13. listopada 2017. tajništvo neće raditi.
 
Obavijest dr. sc. Željane Pancirov Cornelisse
Dr. sc. Željana Pancirov Cornelisse 12.10.2017. neće održati konzultacije zbog bolesti. Za eventualna pitanja studenti se mogu javiti mailom.
 
Obavijest o upisu kolegija na diplomskim studijima
Studenti koji imaju probleme s upisom kolegija na diplomskim studijima mogu se obratiti pročelnici izv. prof. dr. sc. Christine Magerski u petak od 13 do 14 sati.
 
Obavijest Ivane Bašić i Pie Gerads
Zbog službene spriječenosti Ivane Bašić i Pie Gerads neće se održati nastava ni konzultacije od 17. do 19. listopada 2017.
 
Obavijest o radionici prevođenja u Goethe-Institutu
DHKP i Goethe-Institut organiziraju radionicu književnog prevođenja. Više informacija na poveznici ovdje. Prijaviti se može do 16.10.2017.
 
Obavijest studentima 3. semestra prevoditeljskog studija
Podsjećamo studente 3. godine prevoditeljskog studija da je na njihovo traženje organiziran izborni kolegij Prevođenje dijaloga. Ako ima pitanja ili nejasnoća vezanih uz upis tog kolegija, molimo zainteresirane da se jave izv. prof. dr. sc. Maji Anđel, voditeljici studija.
 
Obavijest studentima diplomskog studija
Izborni kolegij Njemačka komedija prof. dr. sc. Marijana Bobinca neće se izvoditi u zimskom semestru 2017./18. Umjesto njega studenti se mogu upisati na izborne kolegije Thomas, Heinrich und Klaus Mann ili Romantik ili na neke druge kolegije iz ponude kulturološkog smjera.
 
Obavijest
Molimo studenticu Zirdum da se hitno javi prof. dr. sc. Zrinjki Glovacki-Bernardi radi mogućnosti pohađanja poslijediplomskog specijalističkog studija Interkulturalna njemačko-hrvatska poslovna komunikacija.
 
Obavijest prof. dr. sc. Maje Anđel
Izv. prof. dr. sc. Maja Anđel zbog službene spriječenosti nastavu započinje od 16. listopada 2017.