Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet SveuŔiliÜte u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arhiva oglasa
16.10.2020. Obavijest o izborima za studentske predstavnike na 2. i 3. godini nederlandistike
Izbori za studentskog predstavnika druge godine preddiplomskog studija nederlandistike odr┼żati ─çe se 19. i 20. listopada, a za tre─çu godinu preddiplomskog studija 21. i 22. listopada. Izbori ─çe se provoditi preko kolegija na Omegi pod nazivom "Izbori za studentskog predstavnika na nederlandistici". Studenti odre─Ĺene godine bit ─çe dodani u kolegij neposredno prije provo─Ĺenja izbora.
 
15.10.2020. Obavijest o kolegiju Dodirno jezikoslovlje
Lozinka za kolegij Dodirno jezikoslovlje na Omegi jest: jezik. Kolegij ─çe se odvijati putem Skypea pa se mole polaznici i polaznice kolegija da se jave na Skype adresu: velimir.piskorec.
 
13.10.2020. Obavijest prof. dr. sc. Milke Car
Prof. dr. sc. Milka Car u ─Źetvrtak, 15. listopada ne─çe odr┼żati nastavu ni konzultacije zbog sudjelovanja na znanstvenoj konferenciji u Mariboru.
 
8.10.2020. Obavijest studentima prvog semestra diplomskog studija nastavni─Źkog smjera
Studenti prvog semestra diplomskog (!) studija nastavni─Źkog (!) smjera imat ─çe uvodno predavanje iz kolegija Uvod u didaktiku i metodiku njema─Źkog jezika - Proces usvajanja njema─Źkog kao drugog i stranog jezika u srijedu, 14. listopada 2020. Uvodni sat odr┼żat ─çe se ujutro, od 8 do 9.30h, u dvorani 3 (D-III). Dvorana je velika, no podsje─çamo studente da ponesu maske i prate fakultetske upute o epidemiološkim mjerama.
 
7.10.2020. Obavijest prof. dr. sc. Velimira Piškorca
Nastava iz kolegija Planski jezici na preddiplomskom studiju te Dodirno jezikoslovlje na diplomskome odvijat ─çe se isklju─Źivo online. Za oba kolegija popunjene su kvote te naknadni upis više nije mogu─ç.
 
7.10.2020. Obavijest studentima prve godine o biranju lektorskih grupa
Biranje lektorskih grupa za kolegije Suvremeni njema─Źki jezik 1 i Izgovorne vje┼żbe 1 po─Źinje u ─Źetvrtak, 8.10. u 9 sati i traje do subote, 10.10. u 23:59. E-kolegij u kojem se biraju te grupe (naziv: "Izbor grupe lektorskog kolegija") tek ─çe tada postati vidljiv na Omegi. Izbor grupe za izborni predmet vrši se tako─Ĺer preko Omege, ali u zasebnim e-kolegijima:  Njema─Źki - suvremenost i povijest, Metode studiranja - znanost o knji┼żevnosti (Alagi─ç), Metode studiranja - znanost o knji┼żevnosti (Spreicer). - Tehni─Źki detalji:
 vi┼íe ... 
 
7.10.2020. Obavijest o izbornom kolegiju Osnove nizozemskog jezika I
Kolegij je ponu─Ĺen studentima svih preddiplomskih studija (osim nederlandistike), nije potrebno predznanje, a zainteresirani studenti mogu se javiti izvo─Ĺa─Źici Petri Bru─Źi─ç ( Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript ) za detaljne informacije o kolegiju i po─Źetku nastave.
 
7.10.2020. Obavijest o kolegiju Digitalni resursi i prijevodne memorije
Otkazuje se uvodno predavanje na Fakultetu, nastava ─çe se odvijati online. Sve upute studenti ─çe dobiti preko Zoom platforme u ponedjeljak, 12.10.2020. u 11.45. Zoom treba prethodno instalirati na ra─Źunalo te se spojiti kamerom, pristupni podaci su:
 vi┼íe ... 
 
6.10.2020. Obavijest o izbornom kolegiju "Nizozemski za germaniste"
Mole se studenti da ne (!) upisuju navedeni kolegij koji je u sustavu ostao u ponudi izbornih kolegija, ali se ove akademske godine ne─çe odr┼żavati.
 
6.10.2020. Obavijest o po─Źetku nastave na kolegiju "Flamansko i nizozemsko slikarstvo..."
Mole se studenti 5. semestra preddiplomskog studija nederlandistike da se u sustavu Omega prijave na kolegij "Flamansko i nizozemsko slikarstvo 15., 16. i 17. st." koriste─çi lozinku "fins20".
 
6.10.2020. Obavijest o po─Źetku nastave na kolegiju "Leksikologija i leksikografija"
Obavještavaju se studenti da ─çe nastava iz predmetnog kolegija po─Źeti u srijedu, 14. listopada prema objavljenom rasporedu (15.30-17.00) na sustavu Omega (BigBlueButton). Molimo studente da se prijave na kolegij u Omegi koriste─çi lozinku "leksikon".
 
6.10.2020. Obavijest o po─Źetku nastave na kolegiju "Morfologija suvremenog njema─Źkog jezika"
Obavještavaju se studenti da ─çe nastava iz predmetnog kolegija po─Źeti u ponedjeljak, 12. listopada prema objavljenom rasporedu (12.30-14.00) na sustavu Omega (BigBlueButton). Molimo studente da se prijave na kolegij u Omegi koriste─çi lozinku "morfem".
 
5.10.2020. Obavijest brucošicama i brucošima o mogućnosti praćenja prvog sastanka online
Podsje─çamo studente da prije dolaska u zgradu fakulteta obavezno moraju izmjeriti temperaturu. U slu─Źaju povišene temperature sastanak ─çe biti mogu─çe pratiti online preko sustava Omega i aktivnosti BigBlueButton. E-kolegij je dostupan na sljede─çoj poveznici: https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=4025. Lozinka za upis kolegija glasi: student (malim slovima). Isto vrijedi i za studente koji pripadaju u rizi─Źnu skupinu, koji dijele ku─çanstvo s osobama koje pripadaju u rizi─Źnu skupinu, studente kojima su propisane mjere samoizolacije te sve ostale koji ne─çe mo─çi prisustvovati sastanku u┼żivo. Za sva pitanja i nedoumice mo┼żete se obratiti pro─Źelnici ( Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript ).
 
5.10.2020. Pozivnica na prezentaciju knjige
Liebe Studierende und Kolleg*innen, hiermit sind Sie alle herzlich zur Online-Lesung mit Olga Grjasnowa zu ihrem neuen Buch "Der verlorene Sohn" am Donnerstag, den 8. Oktober 2020 um 18 Uhr eingeladen. Die Teilnahme ist kostenlos. Anmeldung unter folgendem Link: https://forms.gle/5rc6Yhqs3yipTKmH8 - Anmeldefrist: bis Mittwoch, den 7.10, 18 Uhr.
 vi┼íe ... 
 
5.10.2020. Obavijest studentima prevoditeljskog diplomskog studija
Mole se studenti prevoditeljskog diplomskog studija da se elektroni─Źkom poštom jave nositeljici kolegija Terminologije i jezici struka I i Terminologije i jezici struka III, v. lekt. Snje┼żani Rodek, radi dodjeljivanja lozinke za upis u kolegij na Omegi. U naslov dopisa u rubrici "Subject" svakako treba navesti "Terminologije I", odnosno "Terminologije III".
 
5.10.2020. Obavijest polaznicima kolegija Tekstne vrste I
Mole se studenti preddiplomskog studija koji su odabrali izborni predmet Tekstne vrste I da se elektroni─Źkom poštom jave nositeljici kolegija, višoj lektorici Snje┼żani Rodek, radi dodjeljivanja lozinke za upis u kolegij na Omegi. U naslov dopisa u rubrici "Subject" treba navesti "Tekstne vrste I".
 
5.10.2020. Obavijest o natje─Źaju za studentske predstavnike na germanistici
Raspisuje se natje─Źaj za studentske predstavnike na studiju germanistike. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail de┼żurnog odsje─Źkog koordinatora za studentske izbore ( Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript ). Kandidature moraju sadr┼żavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju, godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.
 vi┼íe ... 
 
5.10.2020. Obavijest o natje─Źaju za studentske predstavnike na nederlandistici
Raspisuje se natje─Źaj za studentske predstavnike na studiju nederlandistike. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail de┼żurnog odsje─Źkog koordinatora za studentske izbore ( Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript ). Kandidature moraju sadr┼żavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju, godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.
 vi┼íe ... 
 
2.10.2020. Obavijest o terminu sastanka sa studentima prve godine preddiplomskog studija nederlandistike
Sastanak sa studentima prve godine nederlandistike odr┼żat ─çe se u srijedu, 7. listopada u Dvorani VII, s po─Źetkom u 9 sati.
 
2.10.2020. Obavijest za studente prevoditeljskog smjera
Nastava na kolegiju Digitalni resursi i prijevodne memorije odr┼żavat ─çe se prema hibridnom modelu, a svi materijali bit ─çe dostupni i na sustavu Omega. Uvodno predavanje odr┼żat ─çe se prema sljede─çem rasporedu: pon., 12.10.2020 u A212a - u 11.45 studenti prezimena A-K, u 12.45 studenti prezimena L-┼Ż.
 
«« Po─Źetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljede─ça » Kraj »»

Stranice 1 - 20 od 165