Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet Sveuilite u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Oglasna ploča
16.10.2020. Obavijest o izborima za studentske predstavnike na 2. i 3. godini nederlandistike
Izbori za studentskog predstavnika druge godine preddiplomskog studija nederlandistike održati će se 19. i 20. listopada, a za treću godinu preddiplomskog studija 21. i 22. listopada. Izbori će se provoditi preko kolegija na Omegi pod nazivom "Izbori za studentskog predstavnika na nederlandistici". Studenti određene godine bit će dodani u kolegij neposredno prije provođenja izbora.
 
15.10.2020. Obavijest o kolegiju Dodirno jezikoslovlje
Lozinka za kolegij Dodirno jezikoslovlje na Omegi jest: jezik. Kolegij će se odvijati putem Skypea pa se mole polaznici i polaznice kolegija da se jave na Skype adresu: velimir.piskorec.
 
13.10.2020. Obavijest prof. dr. sc. Milke Car
Prof. dr. sc. Milka Car u četvrtak, 15. listopada neće održati nastavu ni konzultacije zbog sudjelovanja na znanstvenoj konferenciji u Mariboru.
 
8.10.2020. Obavijest studentima prvog semestra diplomskog studija nastavničkog smjera
Studenti prvog semestra diplomskog (!) studija nastavničkog (!) smjera imat će uvodno predavanje iz kolegija Uvod u didaktiku i metodiku njemačkog jezika - Proces usvajanja njemačkog kao drugog i stranog jezika u srijedu, 14. listopada 2020. Uvodni sat održat će se ujutro, od 8 do 9.30h, u dvorani 3 (D-III). Dvorana je velika, no podsjećamo studente da ponesu maske i prate fakultetske upute o epidemiološkim mjerama.
 
7.10.2020. Obavijest prof. dr. sc. Velimira Piškorca
Nastava iz kolegija Planski jezici na preddiplomskom studiju te Dodirno jezikoslovlje na diplomskome odvijat će se isključivo online. Za oba kolegija popunjene su kvote te naknadni upis više nije moguć.
 
7.10.2020. Obavijest studentima prve godine o biranju lektorskih grupa
Biranje lektorskih grupa za kolegije Suvremeni njemački jezik 1 i Izgovorne vježbe 1 počinje u četvrtak, 8.10. u 9 sati i traje do subote, 10.10. u 23:59. E-kolegij u kojem se biraju te grupe (naziv: "Izbor grupe lektorskog kolegija") tek će tada postati vidljiv na Omegi. Izbor grupe za izborni predmet vrši se također preko Omege, ali u zasebnim e-kolegijima:  Njemački - suvremenost i povijest, Metode studiranja - znanost o književnosti (Alagić), Metode studiranja - znanost o književnosti (Spreicer). - Tehnički detalji:
 više ... 
 
7.10.2020. Obavijest o izbornom kolegiju Osnove nizozemskog jezika I
Kolegij je ponuđen studentima svih preddiplomskih studija (osim nederlandistike), nije potrebno predznanje, a zainteresirani studenti mogu se javiti izvođačici Petri Bručić ( Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ) za detaljne informacije o kolegiju i početku nastave.
 
7.10.2020. Obavijest o kolegiju Digitalni resursi i prijevodne memorije
Otkazuje se uvodno predavanje na Fakultetu, nastava će se odvijati online. Sve upute studenti će dobiti preko Zoom platforme u ponedjeljak, 12.10.2020. u 11.45. Zoom treba prethodno instalirati na računalo te se spojiti kamerom, pristupni podaci su:
 više ... 
 
6.10.2020. Obavijest o izbornom kolegiju "Nizozemski za germaniste"
Mole se studenti da ne (!) upisuju navedeni kolegij koji je u sustavu ostao u ponudi izbornih kolegija, ali se ove akademske godine neće održavati.
 
6.10.2020. Obavijest o početku nastave na kolegiju "Flamansko i nizozemsko slikarstvo..."
Mole se studenti 5. semestra preddiplomskog studija nederlandistike da se u sustavu Omega prijave na kolegij "Flamansko i nizozemsko slikarstvo 15., 16. i 17. st." koristeći lozinku "fins20".
 
6.10.2020. Obavijest o početku nastave na kolegiju "Leksikologija i leksikografija"
Obavještavaju se studenti da će nastava iz predmetnog kolegija početi u srijedu, 14. listopada prema objavljenom rasporedu (15.30-17.00) na sustavu Omega (BigBlueButton). Molimo studente da se prijave na kolegij u Omegi koristeći lozinku "leksikon".
 
6.10.2020. Obavijest o početku nastave na kolegiju "Morfologija suvremenog njemačkog jezika"
Obavještavaju se studenti da će nastava iz predmetnog kolegija početi u ponedjeljak, 12. listopada prema objavljenom rasporedu (12.30-14.00) na sustavu Omega (BigBlueButton). Molimo studente da se prijave na kolegij u Omegi koristeći lozinku "morfem".
 
5.10.2020. Obavijest brucošicama i brucošima o mogućnosti praćenja prvog sastanka online
Podsjećamo studente da prije dolaska u zgradu fakulteta obavezno moraju izmjeriti temperaturu. U slučaju povišene temperature sastanak će biti moguće pratiti online preko sustava Omega i aktivnosti BigBlueButton. E-kolegij je dostupan na sljedećoj poveznici: https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=4025. Lozinka za upis kolegija glasi: student (malim slovima). Isto vrijedi i za studente koji pripadaju u rizičnu skupinu, koji dijele kućanstvo s osobama koje pripadaju u rizičnu skupinu, studente kojima su propisane mjere samoizolacije te sve ostale koji neće moći prisustvovati sastanku uživo. Za sva pitanja i nedoumice možete se obratiti pročelnici ( Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ).
 
5.10.2020. Pozivnica na prezentaciju knjige
Liebe Studierende und Kolleg*innen, hiermit sind Sie alle herzlich zur Online-Lesung mit Olga Grjasnowa zu ihrem neuen Buch "Der verlorene Sohn" am Donnerstag, den 8. Oktober 2020 um 18 Uhr eingeladen. Die Teilnahme ist kostenlos. Anmeldung unter folgendem Link: https://forms.gle/5rc6Yhqs3yipTKmH8 - Anmeldefrist: bis Mittwoch, den 7.10, 18 Uhr.
 više ... 
 
5.10.2020. Obavijest studentima prevoditeljskog diplomskog studija
Mole se studenti prevoditeljskog diplomskog studija da se elektroničkom poštom jave nositeljici kolegija Terminologije i jezici struka I i Terminologije i jezici struka III, v. lekt. Snježani Rodek, radi dodjeljivanja lozinke za upis u kolegij na Omegi. U naslov dopisa u rubrici "Subject" svakako treba navesti "Terminologije I", odnosno "Terminologije III".
 
5.10.2020. Obavijest polaznicima kolegija Tekstne vrste I
Mole se studenti preddiplomskog studija koji su odabrali izborni predmet Tekstne vrste I da se elektroničkom poštom jave nositeljici kolegija, višoj lektorici Snježani Rodek, radi dodjeljivanja lozinke za upis u kolegij na Omegi. U naslov dopisa u rubrici "Subject" treba navesti "Tekstne vrste I".
 
5.10.2020. Obavijest o natječaju za studentske predstavnike na germanistici
Raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju germanistike. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog odsječkog koordinatora za studentske izbore ( Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ). Kandidature moraju sadržavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju, godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.
 više ... 
 
5.10.2020. Obavijest o natječaju za studentske predstavnike na nederlandistici
Raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju nederlandistike. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog odsječkog koordinatora za studentske izbore ( Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ). Kandidature moraju sadržavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju, godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.
 više ... 
 
2.10.2020. Obavijest o terminu sastanka sa studentima prve godine preddiplomskog studija nederlandistike
Sastanak sa studentima prve godine nederlandistike održat će se u srijedu, 7. listopada u Dvorani VII, s početkom u 9 sati.
 
2.10.2020. Obavijest za studente prevoditeljskog smjera
Nastava na kolegiju Digitalni resursi i prijevodne memorije održavat će se prema hibridnom modelu, a svi materijali bit će dostupni i na sustavu Omega. Uvodno predavanje održat će se prema sljedećem rasporedu: pon., 12.10.2020 u A212a - u 11.45 studenti prezimena A-K, u 12.45 studenti prezimena L-Ž.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 20 od 165