Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet SveuŔiliÜte u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRO DOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest o Erasmus+ natje─Źaju za studijski boravak
Natje─Źaj za Erasmus+ stipendije bit ─çe uskoro raspisan u dva dijela: u o┼żujku za zimski semestar 2021/22., a u svibnju/lipnju za ljetni semestar 2022. Prvi natje─Źaj predvi─Ĺen je za one studente za koje je mobilnost mogu─ça jedino u zimskom semestru! Za sve novosti molimo da pratite web stranice Sveu─Źilišta i Filozofskog fakulteta, a za dodatna pitanja mo┼żete se javiti odsje─Źkoj koordinatorici za Erasmus.
 
Obavijest o Natje─Źaju za sufinanciranje studentskih projekata u kalendarskoj godini 2021.
Obavještavamo zainteresirane da je objavljen Natje─Źaj za sufinanciranje studentskih projekata za kalendarsku godinu 2021. Prijave na natje─Źaj predaju se do zaklju─Źno 1. travnja 2021. Obrazac za prijavu na natje─Źaj i Pravilnik o sufinanciranju projekata studenata, studentskih klubova i studentskih udruga Filozofskog fakulteta Sveu─Źilišta u Zagrebu dostupni su na sljede─çoj stranici Fakulteta: https://web2020.ffzg.unizg.hr/blog/2021/03/03/natjecaj-za-sufinanciranje-studentskih-projekata-2021/
 vi┼íe ... 
 
Obavijest prof. dr. sc. Milke Car
Molimo studentice i studente kod red. prof. Milke Car da se upišu na kolegije na platformi Omega: Seminar 19B ima lozinku Heine19, Seminar 20.2A ima lozinku seminar, a Predavanje 20.2. lozinku adorno. Svi materijali bit ─çe na platformi Omega, a nastava ─çe se na po─Źetku izvoditi online. Sve daljnje informacije na platformi Omega.
 
Obavijest o terminima izvanrednoga ispitnog roka u travnju 2021.
U izvanrednom ispitnom roku u travnju 2021. (19. - 30. 4. 2021.) nastavnice i nastavnici Odsjeka za germanistiku ispite ─çe odr┼żavati u sljede─çim terminima (zadnja izmjena - ozna─Źena ┼żutom bojom: 3.3.2021., 0.15 h):
 vi┼íe ... 
 
Obavijest o kolegiju Seminar - konzultacije za diplomande
Molimo studente zadnjeg semestra diplomskog studija koji prijavljuju diplomski rad s podru─Źja knji┼żevnosti da se registriraju za istoimeni kolegij na Omegi kod prof. dr. sc. Svjetlana Lacka Viduli─ça. Nastava po─Źinje 10. o┼żujka a odvijat ─çe se u sustavu ZOOM.
 
Obavijest izv. prof. dr. sc. Maje An─Ĺel
Sva nastava u ljetnome semestru te konzultacije po dogovoru izv. prof. dr. sc. Maje An─Ĺel odr┼żavat ─çe se putem platforme Zoom. Mole se studenti da se upišu na odgovaraju─çe kolegije na Omegi: Fonetika i fonologija suvremenog njema─Źkog jezika - lozinka: "PhonPhon2021"; Psiholingvistika - lozinka "psihling"; Metodika pismenog prevo─Ĺenja - lozinka "mpp2021". - Na Omegi ─çete na─çi odgovaraju─çe linkove i lozinke za nastavu.
 
Obavijest o Natje─Źaju za dodjelu Rektorove nagrade
Na temelju odredbi ─Źl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveu─Źilišta u Zagrebu raspisuje Natje─Źaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021. Rok za prijavu na Natje─Źaj je srijeda, 30. lipnja 2021. do 16 sati. Natje─Źaj i Pravilnik tako─Ĺer mo┼żete na─çi na web stranici Sveu─Źilišta u Zagrebu: http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/nagrade-za-posebna-postignuca/rektorova-nagrada/
 vi┼íe ... 
 
Obavijest studentima Nederlandistike (3. godina) - Nizozemske prijevodne vje┼żbe
Mole se studenti upisani na kolegij Nizozemske prijevodne vje┼żbe da se što prije mailom jave na  Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript  kako bi dobili lozinku za upis na Omegi. Nastava ─çe se odr┼żavati online prema rasporedu preko Zoom platforme. Studenti upisani u kolegij preko Omege dobit ─çe link izravno putem maila. - Konzultacije ─çe se odr┼żavati po dogovoru putem platforme Zoom.
 
Obavijest o izvo─Ĺenju nastave i konzultacijama Aide Alagi─ç
Nastava iz kolegija Knji┼żevna interpretacija odr┼żavat ─çe se po rasporedu online preko Zoom platforme. Studenti upisani u kolegij preko Omege dobit ─çe link izravno putem maila. Za Seminar iz njema─Źke knji┼żevnosti 20. st. IIC mole se zainteresirani studenti da se izravno jave nastavnici. Konzultacije ─çe se odr┼żavati po dogovoru putem platforme Zoom.
 
Obavijest o izvo─Ĺenju nastave i konzultacijama dr. sc. Jelene Spreicer
Nastava iz kolegija Osnove knji┼żevne interpretacije odr┼żavat ─çe se po rasporedu, petkom od 14:00 do 15:30 na Omegi. Studenti trebaju na Omegi upisati kolegij Osnove knji┼żevne interpretacije (Spreicer). Lozinka za upis glasi: osnove2021 - Nastava iz kolegija Knji┼żevna interpretacija odr┼żavat ─çe se po rasporedu, ─Źetvrtkom od 17:00 do 18:30 putem platforme Zoom. Pristupni podaci za zoom sesiju bit ─çe objavljeni na Omega kolegiju Knji┼żevna interpretacija (ODABIR GRUPE). - Konzultacije ─çe se odr┼żavati po dogovoru, tako─Ĺer putem platforme Zoom.
 
Obavijest o izvo─Ĺenju nastave i konzultacijama prof. dr. sc. Velimira Pi┼íkorca
Sva nastava u ljetnome semestru te konzultacije po dogovoru prof. dr. sc. Velimira Piškorca odr┼żavat ─çe se putem platforme Skype. Mole se studenti da se jave profesoru na njegovu Skype adresu: velimir.piskorec  a kod javljanja navedu svoje ime i prezime te kolegij koji ─çe poha─Ĺati, kako bi se mogle oformiti odgovaraju─çe Skype grupe.
 
Obavijest o odr┼żavanju nastave u ljetnom semestru
Budu─çi da ─çe se dio vje┼żbi i seminara odr┼żavati na fakultetu (hibridno), mole se studentice i studenti da prate obavijesti profesorica i profesora koji izvode nastavu na kolegijima koje su upisali. Obavijest se odnosi na sve studente preddiplomskog i diplomskog studija.