Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet Sveučilište u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRODOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest tajništva
U četvrtak, 24.5.2018. tajništvo će primati stranke do 10.30 sati.
 
Konzultacije Vesne Ivančević Ježek
Umjesto 28.5.2018., viša lektorica Vesna Ivančević Ježek održat će konzultacije u srijedu, 23.5.2018. od 11.30 do 12.30 sati.
 
Obavijest o obilježavanju Međunarodnog dana biološke raznolikosti u knjižnici FFZG-a
U utorak, 22. svibnja 2018. u Konferencijskoj dvorani na 2. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta obilježit će se Međunarodni dan biološke raznolikosti. Program [poveznica, pdf] započinje u predvorju Knjižnice u 10 sati prikazom dijela izložbe O životinjama i ljudima, a nastavak programa slijedi u Konferencijskoj dvorani na 2. katu Knjižnice, gdje će se izlagači s Filozofskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i iz Parka prirode Medvednica dotaknuti teme bioraznolikosti iz različitih aspekata (književnost, lingvistika, ekologija...).
 
Obavijest o predavanju Dr. Wolfganga U. Dresslera, prof. emeritusa
Dr. Wolfgang U. Dressler, prof.emeritus Sveučilišta u Beču, direktor Instituta za korpusnu lingvistiku i tekstnu tehnologiju Austrijske akademije znanosti održat će u ponedjeljak, 21. svibnja o.g. predavanje "Okkasionalismen bei Nestroy und Handke: ein korpuslinguistischer Beitrag zur poetischen Kreativität sowie ein Plädoyer für interdisziplinäre Zusammenarbeit zwischen Sprach- und Literaturwissenschaft". Predavanje počinje u 14 sati u Konferencijskoj dvorani fakultetske knjižnice.
 
Obavijest tajništva
U utorak, 15. 5. 2018. tajništvo neće primati stranke.
 
Obavijest o konzultacijama prof. dr. sc. Velimira Piškorca
Prof. dr. sc. Velimir Piškorec će u ponedjeljak, 7. svibnja održati konzultacije od 15 do 16 h.
 
Obavijest o gostovanju književnice Herte Müller u Zagrebu
Alle Studierende, Doktoranden und Lehrpersonal der Abteilung für Germanistik sind herzlichst eingeladen zum Gastvortrag von Herta Müller am Sonntag, 27. Mai 2018 um 20 Uhr im HNK. Der Gastvortrag findet auf Deutsch (mit Übersetzung ins Kroatische) statt.
 više ... 
 
Obavijest o predstavljanju knjige
Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje nove knjige Marijana Bobinca "Sjećanje i suvremenost. Ogledi o novom njemačkom povijesnom romanu", koje će se u sklopu Kliofesta 2018 održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u četvrtak, 10. svibnja 2018., od 12.30-13.30 sati. Na predstavljanju će uz autora sudjelovati prof. dr. sc. Drago Roksandić i prof. dr. sc. Svjetlan Lacko Vidulić. Više o knjizi na stranici izdavačke kuće Disput: http://www.disput.hr/katalog-knjiga/cetvrti-zid/sjecanje-i-suvremenost/
 
Obavijest Antonele Konjevod
Viša lektorica Antonela Konjevod u četvrtak, petak i ponedjeljak, 3., 4. i 7. svibnja 2018., neće održati nastavu ni konzultacije.
 
Obavijest tajništva
Tajništvo u ponedjeljak, 30.4.2018. neće raditi.
 
Obavijest dr. sc. Monike Blagus
Zbog službene spriječenosti dr. sc. Monika Blagus u četvrtak, 3. svibnja 2018. neće održati nastavu ni konzultacije.
 
Obavijest o konzultacijama Vesne Ivančević Ježek
Konzultacije više lektorice Vesne Ivančević Ježek umjesto 30. travnja održat će se u četvrtak, 3. svibnja od 14.30 do 15.30 sati.