Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet Sveuilite u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRODOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest studentima prve godine preddiplomskog studija nederlandistike
Sastanak prve godine preddiplomskog studija nederlandistike s nastavnicima i voditeljem studija bit će u srijedu, 3. listopada u 11 sati, u A-307.
 
Važna obavijest studentima 1. semestra preddiplomskog i prevoditeljskog studija
Zbog neodržavanja usmenog modula na prevoditeljskom smjeru došlo je do sitnih promjena u satnici (kolegiji Njemački - suvremenost i povijest i Vježbe pismenog prevođenja 1): ovdje je poveznica na raspored preddiplomskog studija, a ovdje poveznica na raspored prevoditeljskog studija - modul A .
 
Obavijest dr. sc. Milke Car Prijić
Konzultacije dr. sc. Milke Car održat će se u četvrtak, 27. rujna od 10 do 12 sati, umjesto u utorak, zbog odlaska na službeni put.
 
VAŽNO! Obavijest studentima o upisima kolegija
Nekoliko vrlo važnih stvari o upisu i izboru grupa za jezične vježbe za studente 1. godine i za studente viših godina studija: Studenti 1. godine studija (Suvremeni njemački jezik I) ručno se upisuju u praznu listu na vratima lektorice koju su odabrali. Te liste, kao i liste za Izgovorne vježbe I i izborne kolegije bit će izvješene u prvom tjednu listopada. Studenti viših godina studija lektoricu/lektora biraju putem sustava Omega. Ovo se odnosi na kolegije: Suvremeni njemački jezik III, Receptivna i produktivna tekstna kompetencija I, Vježbe pismenog prevođenja I i III te Terminologije I i III. Čak i ako je ponuđena samo jedna grupa, trebate se upisati u Omegu da nastavnica/nastavnik zna tko će pohađati kolegij. Grupe za sve obvezne lektorske kolegije biraju se u e-kolegiju pod nazivom "Izbor grupe lektorskog kolegija".
Ono što svakako trebate znati:
 više ... 
 
Obavijest o kriterijima upisa na diplomski studij
Kriterij raspodjele studenata u tri smjera diplomskog studija germanistike  je prosjek ocjena, a na prevoditeljskom smjeru postoji i obveza polaganja razlikovnog ispita; ispit iz kolegija Receptivna i produktivna tekstna kompetencija 2 treba položiti do kraja drugog semestra diplomskog studija (do kraja prve godine).
 
Obavijest doc. dr. sc. Slađana Turkovića
Doc. dr. sc. Slađan Turković konzultacije će održati u srijedu, 26.9.2018. od 10 do 12 sati.
 
Obavijest za studenticu Martu Došlić
Moli se Marta Došlić da se radi unosa ocjene iz kolegija Osnove strukturalizma uz predočenje indeksa javi odsječkoj koordinatorici za ISVU, tajnici Odsjeka za germanistiku, Vesni Bevandi.
 
Obavijest - tajništvo
Tajništvo će od 24. do 28. rujna 2018. primati stranke od 8.30 do 12 sati
 
Obavijest za studente prve godine diplomskih studija
Studenti Filozofskog fakulteta koji se prijavljuju za upis u 1. godinu diplomskih studija moraju što je prije moguće obaviti proceduru završetka preddiplomskih studija! Hodogram za završavanje preddiplomskih studija nalazi se ovdje: https://www.ffzg.unizg.hr/stuslu/?page_id=752. Molimo studente/pristupnike koji su obavili svoju prijavu za upis u prvu godinu diplomskih studija putem interneta da odmah nakon te prijave za upis i polaganja zadnjeg ispita/obaveze bez odlaganja završe sve korake prema navedenom hodogramu završavanja preddiplomskih studija.
 
Obavijest - ispit i konzultacije prof. dr. sc. M. Bobinca
U srijedu, 26. rujna, ispit prof. dr. sc. Marijana Bobinca održat će se od 12 do 13 sati (A-311), a konzultacije od 13 do 14.
 
Obavijest dr. sc. Christine Magerski
Izv. prof. dr. sc. Christine Magerski iznimno će umjesto 25.9. konzultacije održati 26.9. od 14 do 15,30 sati
 
Obavijest o ispitu iz kolegija Povijest njemačke književnosti 19. stoljeća
Usmeni ispit iz Povijesti njemačke književnosti 19. st. održat će se, umjesto u srijedu 19. rujna, u četvrtak, 20. rujna u 10 sati.