Za autore

Časopis Hieronymus posvećen je objavljivanju kvalitetnih empirijskih istraživanja iz područja prevođenja i terminologije. Uredništvo osobito potiče mlađe istraživače na početku karijere da pošalju svoje radove. Radovi nastali na temelju manjih, preliminarnih istraživanja također će se uzeti u obzir pod uvjetom da se služe strogim, jasno opisanim znanstvenim metodama te da su ograničenja istraživanja jasno navedena.

Uz glavnu rubriku u kojoj objavljujemo znanstvene članke, Hieronymus sadrži i rubriku posvećenu stručnim i preglednim člancima, esejima, kritičkim i sličnim radovima. Na mrežnim stranicama časopisa također predstavljamo lokalne znanstvenike objavljujući popis nedavno objavljenih doktorskih radova iz područja znanosti o prevođenju i terminologije.

U svim rubrikama prednost imaju autori iz Hrvatske i šire regije, u skladu s ciljevima časopisa.

Preporuka je Uredništva da radovi budu na engleskom i hrvatskom jeziku, ali prihvaćamo i članke na drugim europskim jezicima. U potonjem slučaju, molimo autore da stupe u kontakt s Uredništvom prije nego što pošalju rad.

Radove primamo tijekom cijele godine, ali za objavljivanje u sljedećem broju, koji izlazi u prosincu, potrebno ih je predati najkasnije do 30. lipnja. Za detaljnije informacije, pogledajte poziv na suradnju.

Časopis je u otvorenom pristupu (pravila o otvorenom pristupu dostupna su ovdje) pod licencom Creative Commons 4.0.

Ostale informacije u vezi s formatiranjem radova nalaze se ovdje. Datoteku s predloškom i elektroničkim stilovima možete preuzeti ovdje.