Obavijest o početku nastave iz pojedinih kolegija

Profesorica Márta H. Varga s nastavom iz kolegija Tvorba riječi u mađarskom jeziku i Funkcionalne gramatike mađarskog jezika počinje 4. i 5. ožujka.  

Profesorica Kristina Katalinić prvo predavanje iz Suvremenog mađarskog jezika II. za drugu godinu održat će 26. veljače (od 8.45 u A-217). Nastava iz Jezičnih vježbi VI. (prevođenje) i Fonologije mađarskog jezika također počinje sljedeći tjedan prema rasporedu.    

Natječaji za semestralne stipendije i ljetne škole u Mađarskoj

Natječaje za semestralne stipendije i ljetne škole možete pogledati na sljedećem linku: 

https://tka.hu/international-programmes/4133/information-for-applicants

Rok za prijavu na semestralne stipendije je 28. veljače – molimo studente koji se žele prijaviti da se najkasnije do 24. veljače jave na katedru! 

Rok za prijavu na ljetne škole je 14. ožujka – molimo studente koji se žele prijaviti da se najkasnije do 3. ožujka jave na katedru! 

Objavljeni natječaji za dvosemestralne stipendije u Mađarskoj

Skrećemo pažnju studentima da su objavljeni natječaji za jednogodišnje studijske programe – Hungarológiai Képzés i Műfordítóképzés:                                                         PALYAZAT_HUNG_2019-20                                                                                     CALL-FOR-APPL_Hungarian_Studies_2019-20                                                        PALYAZAT_MÜF_2019-20

Rok za prijavu je 19. ožujka, pa molimo sve studente koji se žele prijaviti da se najkasnije do 10. ožujka na  jave na Katedru radi potrebnih potvrda!  

Izborni kolegij MAĐARSKA ARHITEKTURA I URBANIZAM 19. STOLJEĆA

Obavještavamo studente diplomskoga studija da će se u ljetnom semestru ove akademske godine na Katedri za hungarologiju ponovno održavati kolegij Mađarska arhitektura i urbanizam 19. stoljeća, koji nosi 3 ECTS boda i polaže se izradom seminarskoga rada.
 
Kolegij nudi temeljnu sintezu i glavni okvir za upoznavanje s izgrađenim okolišem formativnog razdoblja mađarske arhitekture: predstavlja glavne protagoniste i ključne primjere graditeljskih ostvarenja koja ilustriraju arhitektonski i urbanistički diskurs 19. stoljeća. Kolegijem će biti predstavljena i tema hrvatsko-mađarskih arhitektonsko-povijesnih veza, odnosno refleksija utjecaja onodobne mađarske arhitekture i urbanizma na prostor Hrvatske.
 
Nositelj kolegija je akademik prof. dr. sc. Mladen Obad Šćitaroci, dipl. ing. arh. (Arhitektonski fakultet), a nastavu izvodi Boris Dundović, mag. ing. arch. (Institut za povijest umjetnosti). Detaljniji opis i sadržaj kolegija nalaze se u privitku.
 
S obzirom na njegovu vanjsku izbornost na razini cijeloga Sveučilišta u Zagrebu, te se očekuju i studenti drugih studija, molimo sve zainteresirane buduće polaznike da se prije početka nastave jave i na e-mail adresu boris.dundovic@gmail.com. Vaša preliminarna prijava vrlo nam je važna u planiranju tehničkih okvira izvedbe kolegija.
 
Blok-predavanja održavat se srijedom od 17.00 do 18.30 sati u predavaonici A-128 (1. kat). Nastava će započeti u srijedu 27. veljače 2019. prema rasporedu.
 
Za daljnje informacije o kolegiju i o početku nastave, pratite obavijesti na stranicama Katedre.
 
Veselimo se vašem odazivu!
 
 

Ispitni rokovi objavljeni na web-stranici Katedre

U meniju “Ispitni rokovi” (web-stranice katedre) objavljeni su ažurirani i konačni ispitni rokovi.
Kod kolegija gdje postoji razlika između novoobjavljenih datuma i onih na studomatu, konačnim se smatraju podaci ovdje na web-stranici.
Potrebne informacije u vezi s prijavom na ispit i administriranjem ocjena možete dobiti od nastavnika na kolegiju.