Život i likovno i književno stvaralaštvo Lajosa Kassáka

Pozivamo sve studente na predavanje pod naslovom Život i likovno i književno stvaralaštvo Lajosa Kassáka koje će povodom 130. obljetnice rođenja i 50. obljetnice smrti Lajosa Kassáka održati profesorica Ana Sekso 22. travnja 2017. s početkom 18.00 sati, u Mađarskom kulturnom društvu Ady Endre (Martićeva 8).

Predavanje se održava u sklopu „Mađarske tribine” čiji suorganizatori su Društvo mađarskih znanstvenika i umjetnika u Hrvatskoj i Mađarsko kulutrno društvo Ady Endre, uz potporu Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Promocija knjige

Srdačno pozivamo sve studente na promociju hrvatskog prijevoda knjige Crvena poštanska kočija mađarskog klasika Gyule Krúdija koja će se održati u Mađarskom institutu u četvrtak, 6. travnja 2017. s početkom u 19.00 sati.                                                  Knjigu će predstaviti: Jolán Mann, Dinko Šokčević, Kristina Katalinić (prevoditeljica knjige),  i Josip Pandurić (glavni urednik izdavačke kuće Disput).

Pozivnica_Crvena postanska kocija

Fantastično rodoslovlje – porijeklo Zrinskih

Društvo mađarskih znanstvenika i umjetnika u Hrvatskoj poziva vas na predavanja Fantastično rodoslovlje – porijeklo Zrinskih koje će profesor Sándor Bene održati u subotu, 18. ožujka 2017. s početkom u 18 sati u prostorijama MKK „Ady Endre” (Martićeva 8, 10000 Zagreb).

Predstavljanje knjige pjesama Otta Fenyvesija

Mađarski Institut u Zagrebu i nakladnička kuća Fraktura srdačno Vas pozivaju na predstavljanje knjige pjesama „Kod nas više nema kanibala“ Otta Fenyvesija.                Vrijeme: 2. ožujka 2017. u 19 sati                                                                                       Mjesto: Mađarski institut u Zagrebu, A. Cesarca 10

Uz Otta Fenyvesija o njegovim pjesmama govorit će urednik izdanja Delimir Rešicki, prevoditeljica Lea Kovács, glavni urednik nakladničke kuće Fraktura Seid Serdarević i ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu Dinko Šokčević.

Litterarum translatio

Pozivamo sve studente na prvu ovogodišnju tribinu iz niza Litterarum translatio koja će se održati u ponedjeljak 30. siječnja 2017.

U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5) s početkom u 18.00 sati u središtu pozornosti bit će mlade snage na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju. Ovom prigodom reprezentirat će ih naše uvažene kolegice Željka Gorički i Lea Kovács. Naše već afirmirane članice upoznat će nas sa svojim pogledima na književno prevođenje, a čut ćemo i nekoliko odabranih ulomaka iz njihova prevodilačkog opusa. Kolegica Gorički predstavit će se kao prevoditeljica zahtjevne proze, a Lea Kovács povest će nas u osebujna prostranstva poezije.

Tribinu će i ovaj put u obliku razgovora voditi moderator Sead Muhamedagić.