Prijava za završni ispit (12.9.)

Budući da ovogodišnji rok završnih ispita nije unesen u studomat i da nije moguće prijaviti se kroz sustav, molimo studente koji kane u predstojećem roku (12.9. – pismeni, 15.9. – usmeni) izaći na ispit da se danas do 19.00 sati jave na adrese gabriella.kiss007@gmail.com i ozagar@ffzg.hr.

Ispiti iz Fonologije mađarskog jezika

U jesenskom ispitnom roku ispiti iz Fonologije mađarskog jezika održavaju se 13, 20. i 25. rujna od 10.00 sati u dvorani A217. Mole se studenti koji su u ljetnom ispitnom roku položili ispit, (kao i one koji nisu položili, a žele ga polagati na jednom od sljedećih rokova), ali nisu došli na uvid u test, da to učine sada. Konzultacije se održavaju srijedom od 11.00 do 12.00.

Konzultacije i ispit u srpnju dr. sc. Žagar Szentesi

Konzultacije u prvom tjednu srpnja dr. sc. Žagar Szentesi održat će 4.7. (utorak) od 11.00 do 12.00 sati. Bit će to zadnja primanja prije godišnjih odmora, zato se mole svi koji imaju potrebe za kunzultacijama u srpnju da dođu u navedenom terminu.

Ispiti predviđeni za 5.7. počinju u 10.00 sati u dvorani IV.

 

Život i likovno i književno stvaralaštvo Lajosa Kassáka

Pozivamo sve studente na predavanje pod naslovom Život i likovno i književno stvaralaštvo Lajosa Kassáka koje će povodom 130. obljetnice rođenja i 50. obljetnice smrti Lajosa Kassáka održati profesorica Ana Sekso 22. travnja 2017. s početkom 18.00 sati, u Mađarskom kulturnom društvu Ady Endre (Martićeva 8).

Predavanje se održava u sklopu „Mađarske tribine” čiji suorganizatori su Društvo mađarskih znanstvenika i umjetnika u Hrvatskoj i Mađarsko kulutrno društvo Ady Endre, uz potporu Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Promocija knjige

Srdačno pozivamo sve studente na promociju hrvatskog prijevoda knjige Crvena poštanska kočija mađarskog klasika Gyule Krúdija koja će se održati u Mađarskom institutu u četvrtak, 6. travnja 2017. s početkom u 19.00 sati.                                                  Knjigu će predstaviti: Jolán Mann, Dinko Šokčević, Kristina Katalinić (prevoditeljica knjige),  i Josip Pandurić (glavni urednik izdavačke kuće Disput).

Pozivnica_Crvena postanska kocija