Debreceni Nyári Egyetem – Nyári szakmai kurzusok

Skrećemo pažnju studentima da će se ove godine u sklopu Ljetne škole mađarskog jezika u Debrecenu održavati i stručni dvotjedni tečajevi različite tematike (npr. Modern Hungary: Hungarian History and Culture in the 19th–20th Centuries, Hidden Treasures of Hungary: Natural and Cultural Tourist Attractions in Hungary, From Merry-Go-Round to The Turin Horse: Communist and Post-Communist Hungarian Cinema, The Unknown Transylvania: Legends and Facts, …). Zainteresirani više informacija o tečajevima i cijenama mogu dobiti na katedri (kristina.katalinic@gmail.com).

Projekcija mađarskog filma

U utorak 12. ožujka od 17.00 sati u konferencijskoj dvorani knjižnice održat će se projekcija mađarskog filma A hídember iz 2002. godine koji prikazuje život jednog od najvećih mađarskih plemića – grofa Istvána Széchenyia.

 

Odgoda nastave kod prof. Benea

Odgađa se nastava iz književnih kolegija u četvrtak 7. ožujka.                                               U petak 8. ožujka profesor će održati nastavu prema rasporedu.

Hrvatsko-mađarske književne veze

Molimo studente koji žele slušati izborni kolegij Hrvatsko-mađarske književne veze da se profesoru Istvánu Lukácsu prijave mejlom na adresu: lukacs.istvan@btk.elte.hu
Predavanja će profesor održati od 22. do 26. travnja, a prije toga će poslati tematiku i popis obavezne lektire kako bi se studenti mogli unaprijed pripremiti za praćenje i sudjelovanje u nastavi.

Obavijesti vezene uz početak nastave

U prvom tjednu nastave predavanja drži profesor Sándor Bene. Profesorice Orsolya Nádor i Jolán Mann s predavanjima i seminarima počinju u drugom tjednu nastave.

Nastava iz kolegija Suvremeni mađarski jezik II. kod Kristine Katalinić počinje 12. ožujka. Sva ostala predavanja i vježbe održavaju se od 4. ožujka.