Satnica za ljetni semestar

Skrećemo pažnju studentima da se raspored nastave objavljen na stranicama fakulteta ponešto razlikuje od rasporeda na stranicama katedre (to se odnosi na predavanja gostujućih nastavnika). Točan raspored je na našim stranicama gdje će uskoro biti objavljen i raspored dolazaka gostujućih nastavnika.

Stipendije za usavršavanje u Mađarskoj

Skrećemo pozornost svim studentima da je na stranicama fakulteta objavljena obavijest o raspisanom natječaju za dodjelu stipendija Vlade Mađarske i za inozemne studente hungarologije.

http://www.ffzg.unizg.hr/index.php?cid=1001&page=0&rowid=19085&show=article

Selekciju prijavljenih za kandidaturu vrši naša katedra.
S obzirom na to da se naši studenti hungarologije mogu kandidrati na stipendije u slučaju da imaju dva zaključena semestara u trenutku prijave, natječaj je praktički namijenjen studentima od druge godine na više.
Unatoč tome svim studentima koji u budućnosti (ili već sada) planiraju otići na koji od ponuđenih aranzmana sugeriramo da prouče tekst natječaja i da se informiraju o mogućnostima i uvjetima, budući da se radi o stalnim natječajima koji su se dosada raspisivali svake godine.
Studentima s druge godine na dalje uskoro će se javiti mejlom katedarska koordinatorica za ove stipendije dr.sc. Franciska Ćurković-Major.

Mađarska tribina

Društvo mađarskih znanstvenika i umjetnika u Hrvatskoj poziva vas na predavanje pod nazivom Ferenc Fejtő i Zagreb Dr. sc. Franciske Ćurković-Major koje će se održati u sklopu Mađarske tribine. Suorganizator tribine je Mađarsko kulturno društvo „Ady Endre“, a pokrovitelj Vijeće mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Predavanje će se održati u subotu, 8. veljače 2014. s početkom u 18 sati u prostorijama MKK „Ady Endre”, (Martićeva 8, 10000 Zagreb)