Izborni kolegij MAĐARSKA ARHITEKTURA I URBANIZAM 19. STOLJEĆA

Obavještavamo studente diplomskoga studija da će se u ljetnom semestru ove akademske godine na Katedri za hungarologiju ponovno održavati izborni kolegij Mađarska arhitektura i urbanizam 19. stoljeća, koji nosi 3 ECTS boda i polaže se izradom seminarskoga rada.
 
Sadržaj kolegija je namijenjen i prilagođen svim studijskim grupama. Predavanja nude temeljnu sintezu i glavni okvir za upoznavanje s izgrađenim okolišem formativnog razdoblja mađarske arhitekture: predstavljaju ideje, koncepte, glavne protagoniste i ključne primjere graditeljskih ostvarenja koja ilustriraju arhitektonski i urbanistički diskurs 19. stoljeća. Kolegijem će biti predstavljena i tema hrvatsko-mađarskih arhitektonsko-povijesnih veza, odnosno refleksija utjecaja onodobne mađarske arhitekture i urbanizma na prostor Hrvatske.
 
Nositelj kolegija je akademik prof. dr. sc. Mladen Obad Šćitaroci, dipl. ing. arh. (Arhitektonski fakultet), a nastavu izvodi Boris Dundović, mag. ing. arch. (Institut za povijest umjetnosti). Detaljniji opis i sadržaj kolegija nalaze se u privitku.
 
S obzirom na njegovu vanjsku izbornost na razini cijeloga Sveučilišta u Zagrebu, na kolegiju se očekuju i studenti drugih studija. Stoga molimo sve zainteresirane buduće polaznike da se prije početka nastave jave i na e-mail adresu boris.dundovic@gmail.com. Vaša preliminarna prijava vrlo nam je važna u planiranju tehničkih okvira izvedbe kolegija.
 
Blok-predavanja održavat će se petkom od 15.30 do 17.00 sati u predavaonici A-301 (3. kat). Nastava će započeti u petak 6. ožujka 2020. prema rasporedu.
 
Za daljnje informacije o kolegiju i o početku nastave, pratite obavijesti na stranicama Katedre.
Veselimo se vašem odazivu!