Romski jezik I i Književnost i kultura Roma I

Prvo predavanje iz kolegija Romski jezik I i Književnost i kultura Roma I koje će držati profesori  Ljatif Demir i Hedina Tahirović Sijerčić za studente preddiplomskog studija održat će se 5. 11. 2012. u 13. 00 sati u dvorani 7.  Obavijest o prijavi studenata za kolegije bit će objavljena naknadno, kao i raspored predavanja.

SVJETSKI DAN ROMSKOG JEZIKA

Udruga za promicanje obrazovanja Roma u RH “Kali Sara” i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pozivaju vas na svečanost obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika u ponedjeljak,  5. studenog 2012.,  u dvorani 7 Filozofskog fakulteta u 13:00 sati. Tom će prilikom biti održano i prvo predavanje kolegija Romski jezik I te Književnost i kultura Roma I profesora Ljatifa M. Demira i Hedine Tahirović Sijerčić. Svečanost se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Službenu pozivnicu možete pogledati ovdje.

Nagrade za izvrsnost u studiju

Na proslavi Dana Filozofskog fakulteta koja se odžala u petak 19. 10. dodijeljene su nagrade studentima za izvrsnost u studiju. S našeg odsjeka nagrade su dobili Igor Kernel na diplomskom studiju, a Carmen Vugrin na preddiplomskom. Čestitamo!

Susret s indijskim književnicima

Pozivamo studente indologije kao i ostale zainteresirane studente da nam se pridruže na susretu s tri ugledna indijska književnika. Susret će se održati u četvrtak 18. listopada u 14 sati u prostoriji A-205 (u terminu višeg hindskog seminara).

 Sudjeluju:

Sri Ranajit Das (jedan od najistaknutijih pjesnika na bengalskom jeziku),
Prof. Indra Nath Choudhuri (ugledni književni kritičar, znanstvenik i esejist)
Prof. Sitanshu Yashaschandra
(istaknuti guđaratski pisac)

Ujedno vas pozivamo na književni događaj uz sudjelovanje indijskih autora koji će se održati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu u srijedu 17. 10. u 19 sati, a o kojem više možete pročitati na http://www.hdpisaca.org/novost.asp?novost_id=987.

 

Niži sanskrtski seminar 1

Niži sanskrtski seminar 1 kod mr. sc. Krešimira Krnica,  namijenjen studentima trećeg semestra studija indologije započet će s radom u utorak 16. 10. 2012. Seminar će se održavati od 16.15 do 17.45 u prostoriji A-204.

S obzirom da ova obavijest dolazi razmjerno kasno, mole se zainteresirani studenti koji bi dolazili na seminar ali zbog kasne obavijesti ne mogu doći na ovaj prvi sastanak da se jave nastavniku na mail kkrnic@ffzg.hr kako bi mogli dobiti pristup materijalima koji će biti postavljeni na sustav učenja na daljinu Omega.

 

Početak nastave

Mr. sc. Klara Gönc Moačanin počet će s nastavom od 15. listopada.

Mr. sc. Krešimir Krnic počet će s nastavom za studente od 3. do 8. semestra od 15. listopada. Studenti prve godine imat će prvi sat Temelja indijske civilizacije prema rasporedu, 9. listopada u 11.45.