DIPLOMCIMA – upis na ljetne kolegije u ISVU

Od petka, 23. svibnja do 6. lipnja 2014. svi studenti diplomskih studija moći će pristupiti Studomatu da bi u ISVU evidentirali upisane kolegije u ljetnom semestru iz kojih već pohađaju nastavu.

SVI diplomski studenti koji u ovom semestru pohađaju nastavu iz nekog kolegija dužni su pristupiti Studomatu.

Odmah nakon obavljenog upisa i provjere upisanih kolegija, studenti u Studentskoj službi mogu preuzeti naljepnice za indeks.

Nakon 6. lipnja studenti se više neće moći upisivati na kolegije niti preuzimati naljepnice zbog početka prijava kandidata za upis na fakultet.

Kolegiji koje studenti slušaju, a nisu ih na vrijeme upisali u ISVU te nisu ispisani na naljepnici u indeksu neće se moći računati u odslušane kolegije.

Studenti 1. godine studija moraju paziti na pravila za upis kolegija na studiju, a za studente viših godina bit će dovoljno da odaberu kolegije bez obzira u kojoj su im grupi ponuđeni.

Studenti koji istovremeno studiraju 4-godišnji preddiplomski studij i 2-godišnji diplomski studij, na Studomatu će imati mogućnost upisa i pregleda podataka o upisu za oba studija te u ovom slučaju trebaju odabrati diplomski studij.

Nastavni programi diplomskih studija mogu se pregledati na http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/dipl_prog.htm.

Upute za upis preko Studomata nalaze se na http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/?page_id=20 i http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/?page_id=25.

Ukratko, procedura je jednaka kao za upis godine pa je i sada na Studomatu potrebno odabrati opciju ‘Upis godine’ i na taj način pristupiti odabiru kolegija za ljetni semestar.

Nakon obavljenog ‘Upisa godine’, OBVEZNO treba provjeriti odabrane (upisane) kolegije. To je moguće preko opcije Podaci o studentu > Upisane godine. Na dnu tog prozora nalazi se popis upisanih predmeta. Ti će se predmeti ispisati i na naljepnici za indeks.

Studenti koji pohađaju nastavu iz kolegija koji im se ne nudi na Studomatu trebaju obaviti upis preko Studomata bez tog kolegija i potom se javiti u Studentsku službu radi ručne evidencije ostalih kolegija.

Podsjećamo, za pristup studomatu koristite JMBAG i lozinku koju ste koristili i na preddiplomskom studiju. Ukoliko ne možete pristupiti Studomatu s tim podacima, javite se u Studentsku službu radi izdavanja nove lozinke (aktivacijskog koda).

Za sva pitanja o kolegijima i nastavnom programu javite se na odsjeke, a za tehnička pitanja oko korištenja Studomata javite se u Ured za ISVU, na isvu@ffzg.hr.