Popunjavanje prvog web obrasca

Prvi web obrazac jest obrazac koji Ured za ISVU na mrežnoj stranici http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/radno/podaciIZBORNI/ svake akademske godine iznova kreira da bi olakšao ISVU koordinatorima na odsjecima posao provjeravanja prijavljenih izbornih kolegija sa njihovih odsjeka za sljedeću akademsku godinu. Popunjavanje prvog web obrasca jest postupak u kojem Ured za ISVU u suradnji sa odsjecima, odnosno ISVU koordinatorima na odsjecima, prije početka nove akademske godine, a temeljem dokumenata kojima su odsjeci Uredu prodekanice prijavili izborne kolegije za iduću akademsku godinu, u sustavu evidentira nove kolegije, odnosno provjerava točnost podataka na starim (prijašnjih godina već izvođenim) kolegijima.

Navedeno popunjavanje prvog web obrasca odvija se tijekom mjeseca lipnja svake akademske godine, dakle prije kolektivnog godišnjeg odmora, a sve da bi u sustavu bili spremni kolegiji za daljnje postupke u sustavu koji će slijediti.

U navedenom web obrascu nalazit će se svi izborni kolegiji na obje studijske razine (PREDDIPLOMSKA I DIPLOMSKA) koje su za sljedeću akademsku godinu odsjeci prijavili kao kolegije koji će se izvoditi, a od ISVU koordinatora na odsjecima Ured za ISVU će zatražiti da:

  1. Provjere točnost šifri za kolegije koji na obrascu već imaju navedenu šifru. U ovom slučaju kada kolegij već ima šifru na web obrascu, Ured za ISVU je sa nedvojbenom sigurnošću mogao navesti šifru kolegija, a od koordinatora ćemo zatražiti da provjeri ostale podatke o kolegiju (ECTS bodove, opterećenje P/S/V, polaže se ili ne) te da nam dojavi je li šifra kolegija točna ili ne.
  2. Ukoliko Ured za ISVU nije nedvojbeno mogao navesti šifru kolegija na web obrascu, od koordinatora ćemo zatražiti da nam za takve kolegije dojave šifru kolegija preko web obrasca.
  3. Ukoliko Ured za ISVU nije sa sigurnošću mogao navesti šifru, ali uz kolegij na web obrascu postoji šifra kolegija uz naveden znak upitnika (npr. 121565?), tada ćemo od koordinatora zatražiti provjeru navedene šifre te dojave je li navedena šifra kolegija točna ili je to kolegij sa nekom drugom šifrom u sustavu.

Na istom web obrascu od koordinatora na odsjecima ćemo zatražiti da nam za svaki kolegij upiše i kvotu studenata u standardnoj formi:

  • dvije kvote za tipove izbornosti C1 i C2 (npr. 25+5) gdje prvi broj označava broj „matičnih“ studenata, a drugi broj označava ostale studente ovisno o tipu izbornosti kolegija
  • jednu kvotu za sve ostale tipove izbornosti kolegija (A, B, D1 ,D2, E1, E2)

ISVU koordinator na odsjeku provjeravat će podatke o kolegijima za onu razinu studija za koju je zadužen (PREDDIPLOMSKU ILI DIPLOMSKU).

 

Detaljnije upute o cijelom postupku popunjavanja prvog web obrasca nalaze se na samom web obrascu čiju poveznicu će koordinatori dobiti u mailu koji po uobičajenoj proceduri Ured za ISVU šalje na mailing listu svim koordinatorima na Filozofskom fakultetu.

Cijela procedura popunjavanja prvog web obrasca potrebna je da bi kolegiji u sustavu bili spremni za drugu proceduru koju također obavljamo na godišnjoj razini, a to je popunjavanje drugog web obrasca koju ćemo detaljnije objasniti na drugoj poveznici „Popunjavanje drugog web obrasca“.

Nakon popunjavanja prvog web obrasca ISVU koordinatori će moći započeti evidenciju nositelja i izvođača na svim novim kolegijima te provjeru nositelja i izvođača na kolegijima koji već postoje u sustavu. Detaljnije upute o ovom postupku detaljnije ćemo objasniti na poveznici „Evidencija nositelja i izvođača“.