STUDENTIMA – upis na kolegije u 2017/18. preko Studomata

STUDENTIMA PREDDIPLOMSKIH I INTEGRIRANOG STUDIJA – od 2.10.2017.

Upisi na obvezne i izborne kolegije zimskog semestra akademske godine 2017/18. kroz sustav ISVU počinju u ponedjeljak 2. listopada 2017. u 9h.

STUDENTIMA DIPLOMSKIH STUDIJA – od 9.10.2017.

Upisi na obvezne i izborne kolegije zimskog semestra akademske godine 2017./18. kroz sustav ISVU počinju u ponedjeljak 9. listopada 2017. u 9h.

Studenti se mogu upisati u kolegije putem Studomata (internet-kiosci u prostoru Fakulteta) svaki dan od 0h do 24h ILI putem webomata na osobnim računalima (tj. na bilo kojem računalu spojenom na internet) svaki dan od 8h do 23h.

Adresa Studomata je https://www.isvu.hr/studomat/.

Slijede VAŽNE upute:

Dakle, upis se može obaviti na Fakultetu i od kuće, a podsjećamo da je u knjižnici Fakulteta dostupno preko stotinu računala s neograničenim pristupom za studente na kojima je također moguće pristupiti webomatu http://knjiznica.ffzg.unizg.hr/koristenje_racunala.

VAŽNE UPUTE – obavezno pročitati!

 1.  Molimo studente da ne obavljaju upis dok su im u tijeku ispiti na koje su izlazili tijekom prošle akademske godine – provjeriti na Studomatu: https://wiki.srce.hr/display/TUT/Ispiti+u+tijeku
  Ocjene iz svih ispita koje je student položio trebaju biti evidentirane u ISVU prije upisa! Ako nisu, studenti se trebaju javiti predmetnom nastavniku ili u tajništvo odsjeka. U suprotnom se neće moći točno izračunati obračun participacije i ponuda kolegija.
 2. Prije upisa, studenti su dužni povjeriti:
  program studija na: http://www.isvu.hr/javno/hr/vu130/nasprog/2017/nasprog.shtml PAŽNJA! Programi na navedenoj poveznici podložni su promjenama do samog početka upisa, stoga studente upućujemo da programe na navedenoj poveznici provjere vikend prije upisa.
 3. raspored predavanja na http://maia.ffzg.unizg.hr/raspored_za_studente.htm
 4. Za ispravan upis treba slijediti osnovne upute dostupne na
  http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/upis-kolegija/
  a detaljne upute nalaze se na
  https://wiki.srce.hr/display/TUT/Upis+godine+za+studije+s+modelom+upisa+prema+preduvjetima
 5. BRUCOŠI su dužni proučiti i upute na
  http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/upute-za-upis-godine/
 6. Na Studomatu/webomatu studenti upisuju kolegije u skladu s pravilima nastavnog programa svog studija i pravilima o studiranju koja su propisana Statutom Sveučilišta te Statutom i odlukama Filozofskog fakulteta.
 7. Studenti koji žele upisati kolegij izvan nastavnog programa studija (fakultativno), mogu to obaviti u Studentskoj službi uz potvrdu predmetnog nastavnika.
 8. Studenti koji žele upisati izborni kolegij izvan Filozofskog fakulteta, za upis tog kolegija u ISVU trebaju potvrdu o upisu na kolegij potpisanu od strane predmetnog nastavnika te potvrdu pročelnika matičnog odsjeka (budući da se radi o kolegiju koji se ne izvodi na Filozofskom fakultetu, potvrda treba sadržavati naziv kolegija, vrstu i opterećenje nastave te ECTS bodove). Ti će se kolegiji upisivati u ISVU također u Studentskoj službi.
 9. U slučaju poteškoća prilikom upisa kolegija, studenti se trebaju javiti u Studentsku službu ili na Odsjek.
 10. U slučaju tehničkih poteškoća sa Studomatom, studenti se trebaju javiti u ISVU ured (http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/kontakt/).

Zbog iznimne opterećenosti sustava u vrijeme upisa očekuje se sporiji rad Studomata.

ISVU ured Filozofskog fakulteta ni na koji način ne može utjecati na brzinu rada Studomata palijepo molimo za razumijevanje.

No, sva ćemo Vaša pitanja, primjedbe, probleme i pritužbe rado pročitati, a možete ih slati na isvu@ffzg.hr.