Obavijest o razredbenom ispitu

Razredbeni ispit za slobodni studij japanologije održat će se 29. rujna u dvorani D4 (esej/motivacijski razgovor) i 30. rujna u kabinetu japanologije B-102 (motivacijski razgovor) s početkom u 18 sati.  

Ispit se sastoji od eseja na temu po izboru i motivacijskog razgovora (sve na engleskom jeziku). Pravo prijave za upis na trogodišnji slobodni studij japanologije imaju osobe koje su redovno upisale najmanje V. semestar sveučilišnoga studija na nekom od fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ili su već završile (diplomirale) neki četverogodišnji sveučilišni studij. 

Informacije o školarini i upisnim kvotama nalaze se na službenim stranicama Filozofskog fakulteta (informacije o školarini za 2. I 3. Godinu studija bit će objavljene naknadno). Možete ih pročitati ovdje: http://www.ffzg.unizg.hr/stuslu/.

Prijave za razredbeni postupak primaju se od 22. do 25. Rujna u Studentskoj službi od 9-14 sati (pauza je od 11-11.30). Kandidati trebaju priložiti potvrdu matičnog fakulteta o upisanom semestru ili diplomu, rodni list, domovnicu, uplatnicu s uplaćenim troškovima razredbenog postupka i formular za prijavu.
 
Dodatne informacije o prijavama i upisima mogu se dobiti u Informativnom centru na telefon (01) 6120-013 i 6120-203 ili na e-mail adresi: info-centar@ffzg.hr

Online tečaj japanskog jezika

Dragi studenti,

14. srpnja 2014. godine Japanska fondacija (Kokusai Kōryū Kikin国際交流基金) u suradnji s Japanskim otvorenim sveučilištem (Hōsō Daigaku 放送大学) pokrenula je masovni otvoreni online tečaj japanskog jezika. Radi se o nizu videa nazvanom NIHONGO STARTER (Nihongo nyūmon 「にほんごにゅうもん」) kojem se diljem svijeta besplatno može pristupiti u bilo koje vrijeme.

Prema Standardu obrazovanja na japanskom jeziku Japanske Fondacije, ovaj program odgovara nivou A1 i temelji se na udžbeniku Marugoto: Japanski jezik i kultura. Program koristi engleski jezik kako bi početnicima približio osnove japanskog jezika poput pozdrava, razgovora o obitelji i svakodnevnim pitanjima itd. Može se koristiti na osobnim računalima, tabletima i pametnim telefonima.

Svi zainteresirani tečaju mogu pristupiti putem Facebook stranice. Više informacija možete pronaći na stranici Japanske fondacije.

Natjecanje u govorništvu na japanskom jeziku

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, 17.5.2014. održano je 13. natjecanje u govorništvu na japanskom jeziku. Natjecanje su organizirali Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Japansko veleposlanstvo u RH i Društvo učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj, dok je glavni pokrovitelj bio Japan Foundation.
Prvu nagradu za govor na japanskom jeziku odnijela je studentica treće godine japanologije Dunja Radović. Čestitamo!

Članak u Večernjem listu.

Prva nagrada

13th Japanese Language Speech Contest

Dragi studenti i svi zainteresirani,

Japanska fondacija, Veleposlanstvo Japana, Hrvatsko društvo profesora japanskog jezika i Filozofski fakultet u Zagrebu organiziraju ove godine 13. Natjecanje u govorništvu na japanskom jeziku.

Natjecanje će se održati u subotu 17. svibnja na Filozofskom fakultetu (dvorana 7) s početkom u 13:00 sati.

Natjecanje se sastoji od dva dijela: od (1) natjecanja u govoru i (2) natjecanja u nastupu na japanskom jeziku.

U prilogu se nalaze obavijest i prijavnica za natjecanje. Natjecatelji se pozivaju da popunjene prijavnice predaju svojim predavačima do petka 9. svibnja. Kandidati koji se natječu u govoru moraju, osim prijavnice, do ponedjeljka 12. svibnja dostaviti i tekst svojeg govora na japanskom jeziku.

Više informacija:
Dokument01
Dokument02

Presentation on Zen Buddhism

Dear All,

Mr. Akihisa Wada (和田章久さん), who is a student of Buddhist university in Japan, will be making a presentation on Zen Buddhism from 15:30 (to around 17:00) on 29/4 at A-205 in the class .

Here is his self-introduction.
———————————————————————–
こんにちは。初めまして。
私の名前は和田章寿(Wada Akihisa)です。
日本で仏教を勉強している大学生です。
プライベートでクロアチア語を勉強しています。
今回、皆さんに禅・仏教のお話をします。
私は3年間、禅・仏教の勉強をしていて来年大学を卒業します。
その後、仏教の僧侶になる予定です。

ザクレブにて皆さんにお会いできるのを楽しみにしてます。

Dobar dan,drago mi je.
Zovem se Akihisa Wada.
Učim privatno Hrvatski u Japanu i učim za Budističkog svečenika na fakultetu.
Želio bih vam govoriti o Zen Buddism.
Ja već studiram 3 godine Zen Buddism i sljedeći godine ću diplomirati .
Poslije ću postati Buddistički svečenik.

Veselim se što ćemo se vidjeti u Zagrebu.

プレゼンテーションの内容(ないよう)

・禅(ぜん)とはなにか。
・禅の修行(しゅぎょう)について。
・どのようにして僧侶(そうりょ)になるのか。
・禅の修行の映像鑑賞(えいぞうかんしょう)。
・坐禅体験(ざぜんたいけん)。
・禅の言葉(ことば)(禅語 ぜんご)の紹介(しょうかい)。

・What is Zen.
・About Zen training.
・How to become a priest.
・See a short film about Zen training.
・Try to meditate.
・Introduce Zen word

————————————————————————

The presentation is open to the public and you can bring those interested.

I’d like to invite any questions.

Best regards,

Hazuki Mori