Poziv na radionicu

U četvrtak 17. rujna MIONOKAI JAPAN održat će interaktivtnu radionicu s tradicionalnim japanskim instrumentima u velikoj dvorani Filozofskog fakulteta (D7) u Zagrebu. Radionica je zamišljena kao prezentacija i demonstracija tradicionalnih japanskih instumenata, kota i shamisena. Neki će polaznici dobiti priliku malo zasvirati na instrumenitima.

Ulaz je otvoren za sve.

Interaktivna radionica tradicionalnih japanskih insturmenata s ansamblom MIONOKAI JAPAN
Četvrtak, 17.09.2015. u 14:00h
Filozofski fakultet u Zagrebu, dvorana 7
Ulica Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb

Prijave za razredbeni ispit

Prijave za razredbeni ispit primaju se u Studentsko službi Filozofskog fakulteta od 14. do 21. rujna 2015. godine od 9 do 14 sati. Kandidati će trebati priložiti obrazac prijave (podiže se u Info-centru Filozofskog fakulteta), potvrdu o završetku studija ili o upisanom V. semestru, domovnicu i rodni list (izvornik ili presliku) te uplatnicu s uplaćenim troškovima prijave i upisa (u iznosu od 250 kn).

Za ak. god. 2015./2016. predviđena je upisna kvota od 30 studenata. Školarina za prvu godinu studija iznosi 2000 kn, plativo semestralno (1000 kn pri upisu u zimski, odnosno u ljetni semestar). Na drugoj i trećoj godini studija školarina će se stupnjevati prema uspjehu na studiju pri čemu će prvih pet studenata biti oslobođeno školarine, sljedećih 15 će I dalje plaćati 2000 kn, a posljednjim 10 će školarina biti povišena na 3000 kn godišnje.

Dodatne informacije o prijavama za razredbeni ispit mogu se dobiti u Informativnom centru na telefon (01) 6120-013 i 6120-203 ili na e-mail adresu:
info-centar@ffzg.hr .

Prijemni ispit

Razredbeni ispit za slobodni trogodišnji studij japanologije održat će se 23. i 24. rujna 2015. godine u 18 sati. Prvi dan održava se pismeni (u dvorani D 1) i dio usmenog ispita (u sobi B 102, prvih 10 kandidata na listi) a drugi dan samo usmeni (B 102, ostatak kandidata). Ispit se sastoji od eseja na engleskom jeziku na temu po izboru iz japanske kulture i motivacijskog razgovora. Pravo upisa na slobodni studij japanologije imaju osobe koje su redovno upisale najmanje V. semestar sveučilišnog studija na nekom od fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ili su već diplomirale na nekom četverogodišnjem sveučilišnom studiju.

Prijave za razredbeni ispit zaprimaju se od 14. do 21. rujna. Kandidati će trebati priložiti obrazac prijave (u privitku), potvrdu o završetku studija ili o upisanom V. semestru, domovnicu i rodni list (izvornik ili presliku) te uplatnicu s uplaćenim troškovima prijave i upisa (u iznosu od 250 kn).
Iznos školarine, način plaćanja i upisne kvote također će biti objavljene u narednih nekoliko dana.

Prijava za slobodni studij

Dinner with students from Japan

Dear all,

The students at Gakushuin Women’s College will be arriving at Zagreb this summer as well.

Prof. Takafumi Nakajima and his students would like to have dinner and talk with you Japanology students (and former students) on August 19th (Wed) at the restaurant “Vinodol” from 18hr.

If you would like to join them, please inform Prof. Nakajima of it.

Here is Prof. Nakajima’s mail address:

takafumi.nakajima@gmail.com

Best regards,

Hazuki Mori

Poziv na predavanje

Veleposlanstvo Japana i Katedra za japanologiju pozivaju vas na predavanje Internationality and Simultaneity of Popular Music: Experiences of the Japanese Labour and Socialist Movements in the late Nineteenth and early Twentieth Centuries koje će na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2. lipnja 2015. u 15:30 (Konferencijska dvorana) održati profesor Tomoji Onozuka (Sveučilište u Tokyu, Japan). Predavanje će biti na engleskom. Detalje možete vidjeti ovdje.

Najava predavanja

Veleposlanstvo Japana u ponedjeljak 25. travnja organizira predavanje pod naslovom “Haiku – pjesnička elegancija osuvremenjenog iskustvenog kanala“. Predavanje će održati gđa. Višnja McMaster, velika poznavateljica haiku pjesništva i predsjednica Društva hrvatskih haiku pjesnika.

Haiku je svima poznat kao minimalistička pjesnička forma koja prije svega upućuje i poziva na usredotočenost svijesti. U posljednjem stoljeću haiku se proširio po cijelom svijetu postavši vjerojatno najpopularniji pjesnički oblik uopće. U svojem predavanju gđa. McMaster će objasniti kako se haiku diskurs približio narodnom govoru te tako izvršio neobičan literarno-kritički pomak iz filozofskog u svakodnevno-anegdotalni oblik, pretvorivši tako jednu visoko estetsku, egzotičnu pjesničku vrstu u globalni, topli ljudski i komunikacijski iskustveni kanal.

Predavanje počinje u 18:30 sati u dvorani D1 Filozofskog fakulteta, a održava se uz podršku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom interesantnom predavanju o haiku književnosti!

Obavijest

Pozivaju se svi studenti japanologije da sudjeluju u 14. Natjecanju iz govorništva na japanskom jeziku!
Natjecanje će se održati 9. svibnja (subota) od 13:00 sati u dvorani D7 Filozofskog fakulteta.
Studenti koji žele aplicirati za “2015 Japanese Languagae Program for Overseas Student
(Outstandnig Students)” MORAJU sudjelovati u natjecanju.
Prijave molimo ostavite u kabinetu japanologije (B 102). Za sve dodatne informacije obratite se Veleposlanstvu
Japana na 01/487-0650 ili na www.hr.emb-japan.go.jp.

Obrazac za prijavu
Poster