Pauziranje godine

Studenti koji žele pauzirati godinu dužni su o tome obavijestiti nastavnike i priložiti izjavu u kojoj navode u kojem će vremenskom roku biti odsutni i iz kojih razloga. Izjavu je potrebno predati najviše dva tjedna nakon početka nastave.

Musashino Japan Summer Program (Musashino University)

Greetings from Musashino University!

We are excited to inform you the Musashino Japan Summer Program (MJSP) will be
running once again in July 2018.

Program period: 2018 JUL 2 – 20
Intake: Max. 70 students (5 students from each school)
Application deadline: 2018 APR 15 (Sun)
Submission address: global@musashino-u.ac.jp

If you have any questions regarding the Musashino Japan Summer Program,
please do not hesitate to contact us for further information.

International Relations Office
Musashino University

See also:

- Program Info
- Application Form

Obavijest za upis u ljetni semestar slobodnih studija.

Upis u ljetni semestar za studente slobodnih studija bit će od 5. do 30. ožujka 2018.
Za upis je potrebno ispuniti upisni list (preuzima se u Info-centru). Upis se obavlja u Studentskoj službi. ​

Studenti koji plaćaju participaciju, dužni su prilikom upisa u Studentskoj službi, priložiti potvrdu o uplati preostalog iznosa participacije. ​

2018 Balkan Japan Bowl – Poziv na sudjelovanje

Dragi sadašnji i prijašnji studenti japanologije,

pozivamo vas na sudjelovanje na natjecanju u poznavanju japanske civilizacije “Balkan Japan Bowl” koje će se održati u Beogradu u nedjelju, 18. ožujka 2018. godine, uz mogućnost pokrivenih troškova prijevoza i smještaja za 3-4 studenata.

Vrijeme: 18. ožujka 2018. od 10:00 do 17:00h

Mjesto: Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu

Sadržaj natjecanja: japanska povijest, umjetnost i kultura, društvo i znanost, svakodnevni život, aktualna pitanja i naravno japanski jezik (JLPT razina N5-N4)

Uvjeti za prijavu:
- da studirate japanski jezik kraće od 6 godina na nekoj instituciji na Balkanu, a za studente koji su već završili studij, da od upisa na studij nije prošlo više od 6 godina
- da niste boravili u Japanu duže od 6 mjeseci
- da nemate japansko državljanstvo

Pitanja na natjecanju bit će na srpskom i japanskom jeziku, a dobno ograničenje za sudionike ne postoji. Natjecanje je odlična prilika ne samo da pokažete i produbite svoje znanje o Japanu, već i za druženje s kolegama iz cijele regije.

Molimo zainteresirane za sudjelovanje da se jave prof. Kauzlarić do kraja siječnja. Konačna prijava za natjecanje radi se timski nakon dogovora do 18. veljače.

Više informacija o natjecanju, uključujući video snimke prošlogodišnjeg natjecanja, možete naći na ovom linku te u pamfletu.

Veselimo se prijavama :)

Poziv na konferenciju

Na Fakultetu političkih znanosti 11. i 12. svibnja 2018. godine održat će se međunarodna konferencija pod nazivom “East-West and Transpacific Studies: Reconfiguring Transnational Flows across the Pacific”. Rok za slanje sažetaka je 1. ožujka 2018., a postoji mogućnost da se studente koji bi izlagali na konferenciji oslobodi od plaćanja kotizacije. Neke od tema su sljedeće:
Transpacific Studies, Croatia’s Knowledge of “the East”, Orientalism and Occidentalism, Decolonialism and Transmodernity, East-West intercultural relations, Orientalization of the Asian imaginary, Asian travelers in the West, Western travelers in Asia, Translations of Asian texts in Croatia.
Više o organizatorima, pozvanim predavačima i ostalim detaljima: Call for Papers.Croatia

Zabava japanologa

Dragi studenti japanologije,

pozivamo vas na zabavu japanologa u četvrtak 7. prosinca od 18:30h u prostorijama KSFF-a uz japansku glazbu, hranu i video igre.
Pogledajte s nama kinematografski klasik Rashomon redatelja Akire Kurosawe, natjecajte se u borilačkoj video igri Dead or Alive 5 te zapjevajte uz karaoke.

Program:
18:30-20:00: film Rashomon redatelja Akire Kurosawe
18:30 nadalje: otvorena postaja sa japanskim video igrama
20:30: turnir u video igri Dead or Alive 5
21:30: karaoke

Vidimo se!