Klub studenata psihologije STUP

Načela djelovanja STUP-a su:
– promicanje načela cjeloživotnog učenja;
– tolerancija različitosti stavova, izbora, misli i ideja;
– neovisnost u djelovanju;
– javnost djelovanja;
– odgovornost pojedinca i organizacije.

Znanstvene aktivnosti

Psihozij je naziv za skup studenata psihologije utemeljen 2011.godine. Predstavlja vježbaonicu za istraživačke radove studenata psihologije iz cijele regije. Iako još mlad, projekt pokazuje veliki potencijal za rast i omogućavanje nadolazećim generacijama da svoje istraživačke prvijence okušaju još za vrijeme studija.

Istraživačka sekcija STUP-a nastala je 2012. godine iako je postojala dugo u glavama mnogih studenata kao ideja i potreba. Odlična je prilika za upoznavanje i suradnju studenata različitih generacija, ali i kao sigurna baza za izradu pionirskih radova, uz svesrdnu pomoć i naših profesora – mentora. Sekcija je izašla na Psihozij s četiri rada koji su radili članovi u manjim timovima raspoređenim po osobnim preferencijama predloženih tema.

Akademske aktivnosti

Projekt Tutori – štićenici je način pomoći brucošima da što lakše prebrode 1. godinu studiranja, bilo da stariji studenti služe kao neprekidan izvor materijala za učenje ili pak kao rame za plakanje.

Predavanja za studente su novo-stari projekt STUP-a koji je ponovno oživljen 2012.godine. Osluškujući želje studenata, ispostavilo se da postoje mnoge zanimljive teme u psihologiji o kojima ne stignemo slušati na obveznim i izbornim kolegijima pa su se ovakva predavanja nametnula kao najbolje rješenje.

Tjedan psihologije u Hrvatskoj organizira Hrvatsko psihološko društvo s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. U skladu s tim, STUP organizira vlastitu proslavu Tjedna psihologije na Filozofskom fakultetu na načine prilagođene studentskoj populaciji.
E
FPSA – STUP je dio europske udruge studenata psihologije što nam omogućava aktivni rad u EFPSI, studentske razmjene i putovanja.

I na kraju zabava…

Proljetni dan psihologa se tradicionalno održava na prvi dan proljeća u obliku zajedničkog roštilja profesora i studenata na zagrebačkom jezeru Jarun. To zajedničko okupljanje ima dugu tradiciju na Odsjeku za psihologiju te omogućuje studentima da se malo bolje upoznaju te da se druže međusobno i s profesorima u opuštenoj atmosferi.

Svinja Kup 2012 predstavlja još jedan oblik zajedničkog druženja naših profesora i studenata kroz malonogometni turnir, hranu i piće.

Welcome party označava brucošijadu studenata psihologije posebne vrste – besplatnu. Tradicionalno, studenti druge godine su dužni pobrinuti se za dostojnu dobrodošlicu mlađim kolegama.