Zdravstvena zaštita studenata

Svaka/i redovna/i studentica/student na fakultetu ima dva liječnika: liječnika obiteljske medicine kojeg ste izabrali (i kojem se obraćate kada ste bolesni) i studentskog liječnika, specijalistu školske i sveučilišne medicine. Svaki fakultet ima nadležnog studentskog liječnika. Za Filozofski fakultet nadležna liječnica je:

Dr. Darija Mihaldinec, specijalista školske medicine

Radno vrijeme:

parni-datumi poslijepodne 13 do 20 i 30 sati
neparni datumi prijepodne 7 do 14 i 30 sati

Adresa: Av. V. Holjevca 22 Zagreb (Dom Zdravlja Siget- N. Zagreb).

Obzirom da dio posla obavljamo na terenu, a provodimo isključivo preventivne mjere zdravstvene zaštite, (ne liječimo studente kada su bolesni) molimo sve studente da se prije nego dođu naruče telefonom (01/6551-554). Primanje pacijenata je od 8-12.30 sati na neparne datume, odnosno od 14-19 na parne.

Studentski liječnik na prvoj godini fakulteta obavlja sistematski pregled u koji je, uz pregled, uključen i razgovor o Vašim navikama i prilagodbi na fakultet. Ukoliko na sistematskom pregledu studentski liječnik otkrije određeni zdravstveni problem uputiti će Vas na daljnju obradu.

Ukoliko ste bolesni (boli vas grlo, kašljete, imate povišenu temperaturu …) obratite se izabranom liječniku obiteljske medicine.

Studenti koji nisu iz Zagreba i zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zagrebu u slučaju bolesti mogu se javiti na hitnu medicinsku pomoć ili za vrijeme studiranja izabrati liječnika obiteljske medicine u tri doma zdravlja u Zagrebu: DZ Centar, Zapad i Istok u pravilu prema mjestu stanovanja.

Ista je procedura sa stomatologom i za djevojke s ginekologom.

Više na: http://www.stampar.hr/hr/zdravstvena-zastita-studenata