Category Archives: Nekategorizirano

AD MVLTOS ANNOS! Prof. dr. Bruna Kuntić Makvić

Share

Katedra za staru povijest i Centar za intedisciplinarno istraživanje stare povijesti Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju vas na proslavu 70. rođendana prof. dr. Brune Kuntić-Makvić u petak, 25. ožujka 2022. u 10 h u Vijećnici Filozofskog fakulteta, I. Lučića 3.

Novi svezak ROMIC-a

Share

Religionum Orientalium monumenta et inscriptiones ex Croatia II. (ROMIC II) treći je svezak korpusa spomenika istočnjačkih kultova s hrvatskog povijesnog prostora. Obuhvaća spomenike iz srednje i južne Dalmacije (od Krke do Cavtata, bez Salone) i iz sjeverne Hrvatske. Tekstovi su na hrvatskom i engleskom jeziku.

Petar Selem i Inga Vilogorac Brčić, ROMIC II: Religionum Orientalium monumenta et inscriptiones ex Croatia II. [Znakovi i riječi 6 – Signa et litterae VI], Zagreb: FF Press, 2018.

Salonitanski spomenici obrađeni su u ranijem svesku ROMIS , a ostali u svesku ROMIC I.

Poslijediplomski doktorski studij predmoderne povijesti – natječaj za upis

Share

Prenosimo obavijest Odsjeka za povijest:

Natječaj za upis u Poslijediplomski doktorski studij predmoderne povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otvoren je do 30. rujna 2018.

Kandidati i kandidatkinje mogu se natjecati za dodjelu „stipendije za studiranje na temelju izvrsnosti“ koja uključuje oslobođenje plaćanja školarine u trajanju od tri godine, a u skladu s kriterijima objavljenima uz natječaj.

Više podataka u tekstu natječaja i u letku s opisom programa: hrvatska verzija / english version