Mjecečni arhivi: veljača 2023.

Obavijest

Mole se SVI studenti 2. godine da u četvrtak, 2.3., dođu u prvu grupu kolegija ”Čitanje odabranih tekstova 2” (12:30, A-223) kako bi se rasporedili u grupe i dogovorili način rada na kolegiju.

Obavijest o prijavama i obranama završnih i diplomskih radova (2022./23.)

Studenti završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija ruskoga
jezika i književnosti trebaju prijaviti završne, odnosno diplomske
radove do 1. svibnja 2023. godine.

Obrane završnih i diplomskih radova na rusistici bit će u petak 14.
srpnja u ljetnom ispitnom roku i u petak 22. rujna 2023. u jesenskom
ispitnom roku.

Film ”Kako spasiti mrtvog prijatelja”_Dokukino Zagreb

Od ovoga četvrtka u Dokukinu igra ruski film Kako spasiti mrtvog prijatelja. Nakon prve projekcije 16. 2. slijedi razgovor s redateljicom filma (Marusja Syroečkovskaja/Маруся Сыроечковская) koja će se pridružiti online.
Datumi projekcija:
16. 2. u 20 h
17. 2. u 19 h
18. 2. 21 h
19. 2. u 19 h
24. 2. u 21 h
25. 2. u 21 h
26. 2. u 20:30 h

Obavijest

Izv. prof. dr. sc. Danijela Lugarić Vukas će u petak, 17. 2., održati
konzultacije od 12 do 13 sati.

Iz Odsjeka

PhiloSlavicon_poziv na konferenciju

 

CALL FOR PAPERS

PhiloSlavicon _službeni poziv

Klub studenata rusistike Puškin koji djeluje pri Odsjeku za istočnoslavenske jezike i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira Prvu znanstveno-stručnu konferenciju mladih slavista PhiloSlavicon.

Na Konferenciju su pozvani svi studenti, diplomirani filolozi, doktorandi i mladi znanstvenici iz struke do 35. godine života.

Tema je Konferencije: Slavistika jučer, danas, sutra – tragom filološke baštine očima mladih.

Konferencija se održava povodom Dana filologa (25. svibnja), a cilj joj je povezati mlade slaviste te im pružiti mogućnost predstavljanja svojih istraživanja i radova. Nakon Konferencije bit će objavljen zbornik predstavljenih radova. Predaja radova za zbornik nije uvjet za sudjelovanje na Konferenciji.

Zainteresirani izlagači dužni su Organizacijskom odboru Konferencije putem posebne prijavnice najkasnije do 31. ožujka 2023. dostaviti sažetak svojega izlaganja. Za one koji ne budu mogli doći u Zagreb, postojat će mogućnost mrežnoga sudjelovanja.

Više informacija, prijavnicu, kao i upute za oblikovanje sažetka možete pronaći u službenom pozivu na linku: https://forms.gle/AqfSLCcxviBTR2c56.

Sve nedoumice i upite možete uputiti na e-adresu danfilologa.ksrup@gmail.com. Pravovremeno ažurirane informacije o Konferenciji uz ostale zanimljivosti i objave nalaze se na društvenim mrežama Kluba studenata rusistike Puškin.

Facebook: ksru.puskin

Instagram: @ksru.puskin

LinkedIn: ksru-puskin