Natječaj za dodjelu stipendija u Republici Makedoniji u 2017./18.

Objavljen  je Natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomsko/diplomsko i studijsko usavršavanje u Republici Makedoniji u 2017./18.

 • Jedna (1) stipendija za redoviti preddiplomski/diplomski studij iz područja makedonskoga jezika i književnosti (u trajanju 1 akademske godine);
 • Stipendije za studijske boravke u svim područjima znanosti, u pojedinačnom trajanju od 1 do 2 mjeseca (ukupno 8 mjeseci);
 • Dvije (2) stipendije za sudjelovanje u radu ljetne škole makedonskoga jezika na Ohridu.

Rok za prijavu: 10. travnja 2017.

Natječaj za dodjelu stipendija u Republici Makedoniji u 2017-18

 

Stipendije za ljetne seminare bugarskog jezika, književnosti i kulture

Stipendije za hrvatske studente i specijalizante za sudjelovanje na ljetnim seminarima bugarskoga jezika, književnosti i kulture u 2017. godini

Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija za sudjelovanje na ljetnim seminarima bugarskoga jezika, književnosti i kulture za hrvatske studente i specijalizante kako slijedi:

 • Seminar Sveučilišta „Sveti Kliment Ohridski“ u Sofiji koji će se održati od 16. srpnja do 5. kolovoza 2017. godine – dva (2) mjesta (prijavni obrazac);
 • Seminar u organizaciji Sveučilišta „Sv. Ćiril i Metod“ u Velikom Trnovu, koji će se održati od 17. srpnja do 6. kolovoza 2017. godine – dva (2) mjesta (prijavni obrazac).

Tekst natječaja sa dodatnim uputama dostupan je na stranicama Ministarstva:  http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15420&sec=1933

Rok za prijavu: 5. svibnja 2017. godine.

 

Stipendija za ljetni tečaj rumunjskog jezika i kulture

Veleposlanstvo Rumunjske obavještava sve zainteresirane o prijavama za ljetne tečajeve 2017. godine, u organizaciji Ministarstva obrazovanja Rumunjske.

Ljetni tečajevi škola namijenjeni su studentima rumunjskoga jezika i književnosti.

Navedeni tečajevi održat će se na Sveučilištu u Craiovi (Universitatea din Craiova), Sveučilištu Ovidije u Constanti (Univerisitatea Ovidius din Constanta), Sveučilištu Alexandru Ioan Cuza u Iaşi (Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi) i Zapadnom sveučilištu u Temišvaru (Unversitatea de Vest din Timişoara).

Vrijeme i mjesto gdje će se održavati tečajevi, uvjeti za sudjelovanje i radni raspored tečajeva za svako od četiriju sveučilišta domaćina dostupni su na stranici Ministarstva.

Rok: 20. travnja 2017.

Ljetna škola – Karlovo sveučilište u Pragu

Summer University Prague 2017: „Understanding Europe in an Age of Uncertainty”

Faculty of Social Sciences, Charles University would like to inform all interested students about  academic programme “Summer University Prague 2017: Understanding Europe in an Age of Uncertainty”, taking place at Charles University in Prague (Czech Republic) during September 2017 (September 9 – 23).

This study programme is internationally acknowledged, successful participants will be given 10 ECTS credits.

For detailed information please see our official homepage http://summer-university.fsv.cuni.cz or the attached file.

Natečaj za CEEPUS stipendije za Mađarsku

Natečaj za CEEPUS stipendije za Mađarsku

CEEPUS Ured obavještava sve zainteresirane da je ponovno su otvorena mogućnost dolaznih prijava za Mađarsku unutar i izvan odabranih CEEPUS mreža za tekući semestar, s krajnjim rokom do 30.3.2017.

Moguće je prijaviti se u svim kategorijama, no obzirom na to da je semestar već započeo, preporuča se prijava u kategoriji:

„Short Term Student“ – studentska mobilnost u trajanju od 21 dana do 3 mjeseca

Više o uvjetima stipendija u Mađarskoj možete naći na www.ceepus.info, klikom na mađarsku zastavu.

Podsjećamo kako Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj u potpunosti ili djelomično vraća putne troškove odlaznim CEEPUS stipendistima, po povratku s mobilnosti, prema proceduri dostupnoj ovdje.

Osobe za kontakt su:

– u slučaju mrežne mobilnosti (kad su matična i prihvatna ustanova u istoj CEEPUS mreži) lokalni CEEPUS koordinatori. Popis odabranih CEEPUS mreža za tekuću akademsku godinu dostupan je http://www.mobilnost.hr/cms_files/2016/09/1474630312_popis-hrvatskih-visokih-ucilista-u-odobrenim-mrezama-2016-2017.pdfovdje.

– u slučaju mobilnosti izvan CEEPUS mreža ljubazno molimo zainteresirane da kontaktiraju CEEPUS ured :  ceepus@mobilnost.hr

www.mobilnost.hr

Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike

Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike

Objavljen  je Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike za usavršavanje francuskoga jezika za studente i nastavnike, kao i za diplomski i poslijediplomski studij, diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje.

Stipendije se moraju provesti do kraja 2017. godine.

Rok za prijavu: 15. travnja, 2017.

Informacije: http://www.croatie.campusfrance.org/hr/actualite/natje%C4%8Daj-za-dodjelu-stipendija-vlade-francuske-republike-0

Stipendije program Fulbright za 2018./19. preddoktorska i postdoktorska istraživanja

Stipendije program Fulbright za 2018./19. preddoktorska i postdoktorska istraživanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisuju natječaj za stipendije programa Fulbright za 2018./19:  Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od 1 ili 2 semestra; Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra. Rok: 12. svibnja 2017.

Više informacija: na web-stranici Veleposlanstva SAD-a. https://hr.usembassy.gov/education-culture/u-s-government-scholarships/fulbright-program/

Stipendije MZO-a, AMPEU-a i Vlade SAD-a: program Fulbright za 2018./19.

Rok: 12. svibnja 2017.

https://hr.usembassy.gov/education-culture/u-s-government-scholarships/fulbright-program/

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisuju natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2018./2019.

 1. Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra
 2. Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (uvjet: akademski naziv magistra znanosti ili upisan doktorski studij u RH)

Opći uvjeti: Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u. Kandidati trebaju podnijeti dokaz o hrvatskom državljanstvu, zaposlenju u RH i znanju engleskoga jezika.

Rok za prijavu: 12. svibnja 2017.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web-stranici Veleposlanstva SAD-a. https://hr.usembassy.gov/education-culture/u-s-government-scholarships/fulbright-program/

Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom.

Osim online prijave, potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija šalje se do naznačenoga roka na sljedeću adresu:

Embassy of the United States of America
Public Affairs Office
attn. Fulbright Croatia Program
Ulica Thomasa Jeffersona 2
10 010 Zagreb

Stipendija za istraživački rad – Sveučilište Alberta, Kanada

Slikovni rezultat za university of alberta logo

Rok: 10. travnja 2017.

Stipendiju za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada moguće je koristiti u akademskoj godini 2017./2018. odnosno od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2018. godine na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada. Stipendija u iznosu od 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od rujna 2017. godine.

Od odabranoga kandidata očekuje se aktivno uključenje u istraživanje vezano uz izradu doktorskoga rada, kao i sudjelovanje u kulturološkim, znanstvenim i akademskim djelatnostima Instituta, posebice u razvijanju veza s akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj. Također se očekuje spremnost na suradnju s lokalnom hrvatskom zajednicom te uspostavljanje veze između hrvatske zajednice i fakulteta.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.

Sveučilište Alberta pozdravlja raznolikost i potiče na prijavu znanstvenike obaju spolova, uključujući i osobe s invaliditetom.

Natječaj je objavljen na mrežnoj stranici Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu:http://www.wirth.ualberta.ca/Awards/Croatian.aspx

Kandidati trebaju dostaviti kratak opis svojih istraživačkih projekata na engleskome jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te dvije preporuke. Prijavu treba dostaviti do 10. travnja 2017. godine e-poštom na sljedeće adrese:

Institut Wirth: dr. Joseph Patrouch (patrouch@ualberta.ca) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH: Marija Crnić (marija.crnic@mzo.hr).

Direktor Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu obavit će razgovor s kandidatima koji uđu u uži izbor u Zagrebu sredinom svibnja 2017. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni e-poštom o datumu, vremenu i mjestu razgovora.

Obavijest o rezultatu natječaja kandidati će primiti u srpnju 2017. godine.

 

Erasmus + 2017/18.– Natječaj za studijski boravak

Erasmus + 2017/18.– Natječaj za studijski boravak

 Sveučilište u Zagrebu je objavilo NATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2017./2018.  Studenti su obvezni proučiti cijeli tekst Natječaja te INTERNE upute Filozofskoga fakulteta za prijavu. Rok za prijavu: do 12:00 sati u četvrtak 16.03.2017.

Ured za međunarodnu suradnju organizirat će Info-dan za studente.

Upute za studente FFZG, Erasmus+ 2017-2018

POMOCNA TABLICA za Natjecaj  (popis sveučilišta)

Dodatni kriteriji i pravila bodovanja

POSEBAN DIO (izvadak iz Uputa za studente FFZG)

http://www.ffzg.unizg.hr/international/stipendije-natjecaji-ljetne-skole/

 1. Popis stranih sveučilišta FFZG– mogućnosti razmjene za FFZG s kojima su fakulteti/akademije dogovorili mobilnost: dogovoreno područje, broj studentskih mjesta, broj mjeseci po studentu, stupanj studija – studenti se prijavljuju isključivo prema tablici koja je sastavnio dio Natječaja objavljenoga na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu
 2. POMOCNA TABLICA za Natjecaj
 3. POPIS ECTS koordinatora na FFZG
 4. Izjava studenta o dosadašnjoj mobilnosti
 5. Potvrda o poznavanju jezika (za Potvrde koje se izdaju na FFZG)

 

Eventualne upite studenti mogu poslati e-mailom na adresu: erasmus-studenti@ffzg.hr

Prilikom slanja upita u predmet/subject poruke OBAVEZNO upisati vaše IME i PREZIME.

Mole se studenti da koriste email adresu koja se sastoji od njihova imena i prezimena, po mogućnosti adresu koju su dobili na ffzg poslužitelju. Ovakva email adresa znatno olakšava i pojednostavljuje komunikaciju sa studentima.  

Natječaj za Erasmus+ PARTNERSKE ZEMLJE za ak.god. 2017./18.

Natječaj za Erasmus+ PARTNERSKE ZEMLJE za ak.god. 2017./18.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je NATJEČAJ za mobilnost studenata diplomskih i poslijediplomskih studija između programskih i PARTNERSKIH država u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA107) za razdoblje mobilnosti od 01.09.2017. do 31.05.2018. – PROČITATI CIJELI TEKST NATJEČAJA!

Krajnji rok za prijavu:  24. ožujka 2017. (12:00 sati – podne: datum i vrijeme primitka dokumentacije, ne poštanskog žiga).

Ovaj projekt ima restrikciju kod odlazne mobilnosti studenata na razine studija za određene zemlje. Popis partnerskih sveučilišta sa naznačenom  pripadajućom razinom studija nalazi se u Privitcima izvornog natječaja.

Kontakt osoba za dodatne informacije:
Ivana Bedeković
Ured za međunarodnu suradnju FFZG
email: erasmus-studenti@ffzg.hr