Natječaj za stipendije Slobodne Države Bavarske

Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) raspisao je Natječaj za stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2018. godine.

Stipendije pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane.

Uvjeti za prijavu:
Na natječaj BAYHOST-a za ljetne tečajeve mogu se prijaviti studenti svih područja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije, Slovenije i Ukrajine.
Svi potencijalni kandidati moraju u trenutku prijave imati završena najmanje dva semestra na matičnome visokom učilištu i priložiti prijepis ocjena trenutne razine studija.
Od kandidata se zahtijeva znanje njemačkoga jezika najmanje na razini B1.

Detaljne informacije o tečajevima i postupku prijave nalaze se na sljedećim poveznicama:
http://www.uni-r.de/bayhost/english/scholarships/language-courses-in-bavaria/index.html
https://www.facebook.com/Bayhost-555365254630705/
https://mzo.hr/hr/stipendije-slobodne-drzave-bavarske-za-ljetne-tecajeve-njemackoga-jezika-u-bavarskoj-2018-godine

Rok za prijavu je 26. ožujka 2018. godine.

Stipendije President Sveučilišta u Indoneziji

Stipendije President Sveučilišta u Indoneziji

President Sveučilište iz Indonezije u sklopu Programa Darmasiswa za 2018. – 2019. organizira stipendije za strane studente koju su zainteresirani učiti o indonezijskoj kulturi, jeziku, glazbi i običajima.
Rok za dostavu prijavnica kandidatkinja/kandidata je 18. veljače 2018. godine preko Veleposlanstva Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj u Zagrebu.
Više o uvjetima i rokovima na linku.

https://mzo.hr/hr/obavijest-o-pozivu-za-stipendije-president-sveucilista-u-indoneziji  

Za više informacija o navedenome programu, o uvjetima za daljnju suradnju, možete se obratiti na: partnership@president.ac.id.

 

University of Athens – Master’s degree in Southeast European Studies

University of Athens, Department of Political Science and Public Administration najavljuje natječaj za intenzivni jednogodišnji diplomski studij „Master’s degree in Southeast European Studies,“ za akademsku godinu 2018./2019.
Glavni cilj ovog programa je pružiti temeljiti uvid u povijesni, društveni, politički, ekonomski i kulturni kontekst Jugoistočne Europe, a radni jezik je engleski.
Objava natječaja očekuje se uskoro, a zainteresirani kandidati već mogu poslati životopise na engleskom jeziku, u duljini od jedne stranice, na e-mail adresu postgrad_see@pspa.uoa.gr. Napominjemo da se studenti koji su građani zemalja Jugoistočne Europe (uključujući Hrvatsku) i koji ne primaju nikakvu drugu školarinu mogu prijaviti za oslobađanje od plaćanja školarine.
Više informacija dostupno je na internetskim stranicama http://www.see.pspa.uoa.gr/how-to-apply.html i www.see.pspa.uoa.gr.

Ljetna škola Sveučilišta u Southamptonu

Sveučilište u Southamptonu, Engleska, organizira ljetnu školu „2018 International Summer School“ koja će se održati od 16. srpnja do 10. kolovoza 2018. Ljetna škola omogućuje odabir šest tema, od kojih svaka uključuje organizirani izlet i interaktivna predavanja. Svim će polaznicima biti dodijeljena Potvrda o pohađanju ljetne škole te 5 ECTS bodova polaznicima koji uspješno polože završni ispit procjene.

Rok za prijavu: petak, 18. svibnja 2018.

Više informacija dostupno je u informativnom letku i na internetskoj stranici https://www.southampton.ac.uk/international_summer_school/index.page .

Prague Summer School of Journalism 2018 – Karlovo Sveučilište, Prag

Karlovo Sveučilište u Pragu, Češka, organizira ljetnu školu „Prague Summer School of Journalism“ koja će se održati od 1. do 15. rujna 2018., a namijenjena je u prvom redu studentima preddiplomskih i diplomskih studija komunikacijskih, međunarodnih, političkih, socioloških i drugih srodnih znanosti. Tema ovogodišnje ljetne škole je „Cross-platform foreign correspondence.“ Kotizacija za ljetnu školu iznosi 870 eura, a uključuje školarinu, smještaj, svakodnevni doručak i ručak te društvene i kulturne događaje. Uspješnim sudionicima bit će dodijeljeno 8 ECTS bodova.

Rok za prijavu: 22. lipnja 2018.

Detaljnije informacije o ljetnoj školi možete pronaći u promotivnom letku i na internetskoj stranici summer-school.fsv.cuni.cz.
Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na summer-school@fsv.cuni.cz.

Erasmus + 2018/19. – Natječaj za studijski boravak

Erasmus + 2018/19.– Natječaj za studijski boravak

Sveučilište u Zagrebu je objavilo NATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2018./2019.

Studenti u obvezni proučiti cijeli tekst Natječaja te INTERNE upute Filozofskoga fakulteta za prijavu.

Rok za prijavu: do 12:00 sati u četvrtak 15. veljače 2018. 

Sve upite studenti mogu poslati e-mailom na adresu: erasmus-studenti@ffzg.hr ili mobilnost-studenti@ffzg.hr
Prilikom slanja upita u predmet/subject poruke OBAVEZNO upisati vaše IME i PREZIME.

Mole se studenti da koriste email adresu koja se sastoji od njihova imena i prezimena, po mogućnosti adresu koju su dobili na ffzg poslužitelju. Ovakva email adresa znatno olakšava i pojednostavljuje komunikaciju sa studentima.

Natječaj za stipendiju – National University of Singapore

NATIONAL UNIVERSITY OF SINGAPORE (SINGAPUR)

Natječaj za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava redovitim studentima preddiplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu za jednosemestralnu studentsku razmjenu u zimskom semestru 2018./2019. na partnerskom sveučilištu National University of Singapore (Singapur).
Rok za prijave: 9. veljače 2018.

Natječaj Singapore