Stipendija za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada

Stipendija je namijenjena istraživanju u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2018./2019., odnosno od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2019. godine na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada.
Stipendija u iznosu od 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od rujna 2018. godine.
Od odabranoga kandidata očekuje se aktivno uključenje u istraživanje vezano uz izradu doktorskoga rada, kao i sudjelovanje u kulturološkim, znanstvenim i akademskim djelatnostima Instituta, posebice u razvijanju veza s akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj.
Također se očekuje spremnost na suradnju s lokalnom hrvatskom zajednicom te uspostavljanje veze između hrvatske zajednice i fakulteta.

Uvjeti za prijavu:
Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja.
Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu.
Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.
Sveučilište Alberta pozdravlja raznolikost i potiče na prijavu znanstvenike obaju spolova, uključujući i osobe s invaliditetom.

Postupak prijave:
Natječaj je objavljen na mrežnoj stranici Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu: http://www.wirth.ualberta.ca/Awards/Croatian.aspx
Kandidati trebaju dostaviti kratak opis svojih istraživačkih projekata na engleskome jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te dvije preporuke.
Prijavu treba dostaviti do 16. travnja 2018. godine e-poštom na sljedeće adrese:
Institut Wirth: dr. Joseph Patrouch (patrouch@ualberta.ca) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH: Marija Crnić (marija.crnic@mzo.hr).
Direktor Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu obavit će razgovor s kandidatima koji uđu u uži izbor u Zagrebu početkom lipnja 2018.
Kandidati koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni e-poštom o datumu, vremenu i mjestu razgovora.

Rezultati:
Obavijest o rezultatu natječaja kandidati će primiti u srpnju 2018. godine.