Ciklus “Bliski istok i izazovi modernog svijeta: politika, društvo, kultura”

Katedra za turkologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas da prisustvujete predavanjima iz ciklusa “Bliski istok i izazovi modernog svijeta: politika, društvo, kultura.” 

U sklopu ciklusa renomirani strani i domaći stručnjaci govorit će o različitim aktualnim, ali i  nedovoljno poznatim političkim, ekonomskim, društvenim, kulturnim i vjerskim značajkama i problemima bliskoistočne regije.

Ciklus započinje 3. travnja 2018. predavanjem dr. Faiza Sheikha (University of Exeter) o odnosu islama i demokracije pod naslovom “Islamic politics from caliphate to colonialism to modernity: the shifting boundaries of the sacred”, koje će se održati u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta (2. kat), s početkom u 17.30 sati.

10. travnja 2018. dr. Deniz Kuru (Turkish-German University, Istanbul) održat će predavanje o turskoj vanjskoj politici pod naslovom “Godine samoće: turska država i društvo kao usamljeni akteri između Europe i Azije”, s početkom u 17.30 sati, u dvorani D-1 Filozofskog fakulteta.

24. travnja 2018. politolog Vedran Obućina, uni. spec. (Institut za europske i globalizacijske studije) održat će predavanje posvećeno političkom islamu u Iranu pod naslovom “Državno sankcionirani islam: politički sustav Islamske Republike Iran”, s početkom u 17.30 sati u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta (2. kat).

15. svibnja 2018. doajen hrvatske arabistike, Danijel Bučan, održati će predavanje pod naslovom “‘Arapsko proljeće’ i islam”  u dvorani 1 (D-1) Filozofskog fakulteta u 17.30 sati.

Voditelj: dr. sc. Vjeran Kursar, doc.

Kontakt: vkursar@ffzg.hr