Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

Svi smo mi glasnici promukloga glasa

Tipkamo vam!

Dragi naši,

najte se ljutiti (ili jiditi) što vam nismo duuuuugo tipkali.

Bili smo jako, jako zauzeti.

Evo malo naših “bijednih” izlika!

  1. Prošli doček Nove godine nastupili smo na HRT-u, pjevali smo s Vannom, Massimom, Tonyjem, ..bilo je predobro! Tu nas stalkajte…

  2. Proslavili smo to genijalnim tulumom. Samo - snimke su tuluma cenzurirane..

  3. Drugu sezonu showa Do posljednjeg zbora potajno smo crashali – naši nogometaši su otvorili finale, a svi smo otkrili novu najdražu stvarčicu: Oh boy, oh boy! Čak je i Jo Šimunić nedavno slično opjevao, ali zbog falša su ga kaznili.. naime, njemu nije dirigirao Maestro Kranjčević!

  4. Tli godineee Zbora! Pjosjaviji smo i taj jođendan i ..opet malo feštaliiii J …i to isto cenzurirali.

  5. Upu(s)tili smo se u smjeru zapada: u Veneciji na natjecanje Concorso e Festival Corale Internazionale: Venezia in Musica od 28. travnja do 1. ožujka 2013. Kao i sva druga zlatna mladež, pobrali smo tri zlata u tri kategorije: mješoviti zbor (B1), folklor te ženski zbor koji je proglašen pobjednikom, pardon, pobjednicama kategorije!

  6. Ni pijesak iz nota nismo izvukli, već smo se našli u maloj dvorani u Lisinskome gdje smo na 2. natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe osvojili još dva zlata – mješoviti zbor proglašen je pobjednikom kategorije, žene naravno obasute zlatnim šljokicama!

  7. Odmah smo otrčali na naš Fakultet pohvaliti se osvojenim šljokicama! Održali smo vruuući koncert u prepunoj dvorani 7. (Nemojte nikome reći, ali najdraže nam je upravo ovdje pjevati..)

  8. A onda smo se upjevali u – Europsku uniju. Najveću čast imali smo pjevajući našu himnu, Lijepu našu, te Himnu slobodi i Odu radosti, himnu EU, na Svečanome ulasku RH u EU.

I onda smo mogli mirno na zaslužene/zasužnjene/zasuzene ispite. Dana 2. srpnja 2013. izvanredno smo primili najmlađu novu članicu – Zoli Redovniković. Mamma Mia!

Poseban paragraf ovoga teksta moramo posvetiti zborskoj obećanoj zemlji: posjetili smo u listopadu naš otok Brač (dragi Jurica i Lobel oprostit će nam ovo svojatanje) i zapjevali pred mještanima naših veeeelikih dirigenata (pod ovim “veeeelikih” mislimo na njihova velika srca, od kojih znamo da je Vinkovo zauzeto, jel!).

Još dvojim jesmo li u Milni više bili dirnutiji mi ili publika. (Možda ipak autorica ovoga teksta!)

A nakon što smo u Bolu zadržali dah (iako smo na ronjenju dobili stroge upute da se to NE SMIJE) i - udali našu najdražu Neru, održali smo koncert u Bolu.

Tamo smo osjetili ono nešto. I znate što? Nismo bili jedini..

I rado se sjećamo kako je bolski Patre Ivo rekao kako je u redu slati svoje mještane vanka - kad se oni vrate s još šezdeset ljudi!!!

A sada - za nas je već u punome zamahu nova sezona!

  1. Odabrali smo nove glavonje u zboru. (= Otkrili da su neke glave tvrdoglavije nego što smo MISLili.)

  2. Opet smo primili tisuću novih članova. (= Krstili ih na karaokama!)

  3. U okolici Beča primijećene su seizmološke aktivnosti. Sumnja se na otkriće mjesta ukopa velikoga skladatelja i genija, Wolfganga Amadeusa Mozarta. Naime, počeli smo vježbati njegovu Misu u C-molu pa se jadan počeo okretati u grobu.

  4. Dopustili smo si malo ekstravagantniji Božić! Najavljujemo vam Božićnu ekstravagancu s Robertom Marekovićem i Swingersima te gostima u KDVL-u 4. prosinca 2013.

  5. Ne mičemo se tako brzo iz Lisinskoga: već 8. prosinca nastupamo na Gala koncertu – Zlatni zborovi. Nema šanse da propustite čuti što vam pripremamo mjesecima…

  6. Tu negdje ćemo i nabaciti tulumček. Privatno saznajte kada i gdje…

  7. ZAR VAM NIJE DOSTA? Nemojte plakati kao što to vele Pipsi u naslovu pjesme s našega naslova, brzo ćemo vam se opet javiti…