logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Tribina / okrugli stol

Poziv na tribinu ‘Na rubu psihe’

23/01/2018

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu iz ciklusa Aporije psihe. Tribina pod naslovom Na rubu psihe održat će se u srijedu, 24. siječnja 2018. godine, s početkom u 17:30 sati, u dvorani ”Fritz Jahr” u Centru za integrativnu bioetiku, Ivana Lučića 1a. Gostuju Ana Perišić (Centar za hagioterapiju), Krešimir Mišak (Hrvatska radiotelevizija) i Nikoleta Vujović (Silva-metoda). Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu ‘Lingvistika s povodom’

18/01/2018

Pozivaju se svi zainteresirani na tribinu Lingvistika s povodom: Jezik kao kaleidoskop kulture i povijesti. Tribina će se održati u knjižari Matice hrvatske u srijedu, 24. siječnja 2018. u 18 sati. Gost je prof. dr. sc. Ekrem Čaušević s Odsjeka za turkologiju, hungarologiju i judaistiku. Sudionici tribine: prof. dr. sc. Ekrem Čaušević, prof. dr. sc. Ida Raffaelli i dr. sc. Daniela Katunar. Pozivnica

Poziv na tribinu ‘Animalnost i moralnost’

10/01/2018

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu ciklusa ”Bioetički utorak”. Tribina pod naslovom ”Animalnost i moralnost” održat će se 16. siječnja 2018. godine, s početkom u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gostuju: Marko Glogoški (Prirodoslovno-matematički fakultet), Hrvoje Jurić (Filozofski fakultet), Zoran Tadić (Prirodoslovno-matematički fakultet) te Damir Žubčić (Veterinarski fakultet). Detalji pod opširnije. (više…)

Tribina ‘Izazovi digitalne transformacije društva’

07/12/2017

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu ciklusa ”Bioetički utorak”. Tribina pod naslovom ”Izazovi digitalne transformacije društva” održat će se 19. prosinca 2017. godine, s početkom u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gostuju: Eva Jurković (Centar Sirius), Jan Šnajder (Fakultet elektrotehnike i računarstva), te Ivan Vidaković (Microsoft). Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu

30/11/2017

Inicijativa za feministički Filozofski poziva na tribinu ”Oktobarska revolucija iz rodne perspektive” koja će se održati u petak, 8. prosinca 2017., u 19 sati u dvorani D1 Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Na tribini će govoriti prof. Ankica Čakardić, Mia Gonan i Andrea Anđelinić, a njihov će razgovor moderirati Ante Andabak. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu

29/11/2017

Klub studenata povijesti – ISHA Zagreb u suradnji s organizacijom European Association of History Educators (EUROCLIO) srdačno poziva na dvodnevnu tribinu pod nazivom ”(Anti)ratna propaganda za vrijeme Domovinskog rata”, koja se održava kao dio šireg projekta Europske Unije Learning a History that is ‘not yet History’. Pozivnica Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na okrugli stol “Interkulturalizam i (post)jugoslavenstvo danas”

09/11/2017

Okrugli stol održat će se u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u ponedjeljak, 13. studenoga 2017. u 16.00 sati. Otvorit će ga i moderirati prof. dr. sc. Zvonko Kovač (Odsjek za južnoslavenske jezike i književnosti – zamjenik voditelja CKHIS). Pozivnica

Tribina ‘Bioetika i sport’

16/10/2017

Obavještavamo da će se u organizaciji Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku i Hrvatskog bioetičkog društva, a u okviru ciklusa tribina pod nazivom ”Bioetički utorak”, održati tribina Bioetika i sport. Tribina će se održati u utorak, 17. listopada 2017., u 17.30 sati, u prostoru Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Ivana Lučića 1a, Zagreb (pored zgrade Filozofskog fakulteta). Sudionici tribine su dr. sc. Milan Hosta (Ljubljana, Slovenija), dr. sc. Miloš Marković, doc. (Beograd, Srbija), dr. sc. Sandra Radenović, doc. (Beograd, Srbija), Matija Mato Škerbić, prof. (Varaždin/Zagreb), dr. sc. Ivana Zagorac, doc. (Zagreb). Detalji pod opširnije. (više…)

Stručna rasprava Urbane revitalizacije – potreba ili prilika

12/10/2017

U sklopu tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske organizira se stručna rasprava pod nazivom Urbane revitalizacije – potreba ili prilika.Skup će se održati u srijedu 18. listopada 2017. u auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14) u 9.30 sati. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu

10/10/2017

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu pozivaju sve zainteresirane na Tribinu četvrtkom koja će se održati 12. listopada 2017. god. u 18.00 sati u prostorijama Društva, Frankopanska 5a/II kat. Pozivnica

Poziv na okrugli stol “Povijest i etnografija Banovine, Pounja i Pokuplja”

29/06/2017

Međunarodna smotra folklora, Matica hrvatska i Društvo Terra banalis pozivaju na Okrugli stol “Povijest i etnografija Banovine, Pounja i Pokuplja” koji će se održati u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine u Zagrebu, u velikoj dvorani Matice hrvatske (Ulica Matice hrvatske 2 / Strossmayerov trg 4) od 17 sati. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu

26/06/2017

Pozivaju se svi zainteresirani na 3. ciklus interdisciplinarne znanstvene Tribine o ženskim ljudskim pravima i reproduktivnom statusu žena u Hrvatskoj koja će biti održana 30. lipnja 2017. u 19:00 sati, dvorana 1, na Filozofskom fakultetu. Gosti 3. ciklusa Tribine su: Dr. sc. Antonio Šiber (fizičar, biofizičar), prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac (liječnica, genetičarka) i izv. prof. dr. sc Hrvoje Jurić (filozof, bioetičar). Pozivnica

Poziv na tribinu

31/05/2017

Pozivaju se svi zainteresirani na interdisciplinarnu znanstvenu tribinu Ljudska prava žena i njihov reproduktivni status u hrvatskom društvu (Platforma za pripremu novog Zakona o pobačaju RH) koja će se održati 24. i 31. svibnja 2017. u 19 sati u dvorani D1. Organizatori Tribine su Sekcija ”Žena i društvo” Hrvatskog sociološkog društva i Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta. Pozivnica, Popis sudionica i sudionika s temama

Poziv na tribinu

22/05/2017

Matica hrvatska poziva sve zainteresirane u četvrtak, 25. svibnja 2017. godine u 18 sati u Knjižaru MH, Ulica Matice hrvatske 2, na tribinu Razgovor s povodom. Gost tribine je filolog i marulolog Bratislav Lučin, a s njim će razgovarati Lahorka Plejić Poje. Pozivnica

Tribina ‘Ovisnosti i psiha’

22/05/2017

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na treću tribinu iz ciklusa Aporije psihe: filozofske, psihijatrijske i bioetičke perspektive. Tribina pod naslovom Ovisnosti i psiha održat će se u četvrtak, 25. svibnja 2017. godine, s početkom u 20:00 sati, u dvorani D7 u prizemlju Filozofskog fakulteta. Gosti tribine su: Goran Bare, pjevač  glazbenog sastava ”Majke”, prof. dr. sc. Slavko Sakoman, dr. med. spec. psihijatar, te Igor Boltek, menadžer ”Bitpromocije”. Moderatori tribine su: Kristiana Božić i Luka Janeš. Detalji pod opširnije. (više…)

Poziv na tribinu ‘Lingvistika s povodom’

31/03/2017

Pozivaju se svi zainteresirani na tribinu ‘Lingvistika s povodom‘ koja će se održati u knjižari Matice hrvatske u srijedu, 5. travnja 2017. godine u 18 sati. Gost tribine je prof. dr. sc. Velimir Piškorec, dobitnik Državne nagrade za znanost za popularizaciju i promidžbu znanosti. Sudionici tribine su prof.dr.sc. Velimir Piškorec, prof.dr.sc. Ida Raffaelli i dr.sc. Daniela Katunar. Pozivnica

Poziv na tribinu

29/03/2017

Hrvatsko bioetičko društvo, u suradnji s Centrom za istraživanje društva i Projektom KrONOPLJA, poziva u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine na tribinu Pravni aspekti uzgoja, proizvodnje i upotrebe konoplje. Tribina će se, s početkom u 17.00 sati, održati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta. Detalji pod opširnije. (više…)

Tribina ‘Psihoanaliza’

20/03/2017

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju zainteresirane na tribinu iz ciklusa Aporije psihe: filozofske, psihijatrijske i bioetičke perspektive. Tribina pod naslovom Psihoanaliza održat će se u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, s početkom u 18:45 sati, u dvorani D1 u prizemlju Filozofskog fakulteta. Gosti tribine su: Dragutin Vučković (Hrvatsko društvo za analitičku psihologiju) i Vladimir Nemet (Psihoterapija, Zagreb). Detalji pod opširnije. (više…)

Okrugli stol: “Regresivne tendencije u humanističkom obrazovanju”

14/03/2017

Uredništvo časopisa “Umjetnost riječi” poziva na okrugli stol pod naslovom “Regresivne tendencije u humanističkom obrazovanju” koji će se održati u četvrtak 16. ožujka u 18 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta. U prvom dijelu kraća izlaganja održat će pozvani sudionici: Anita Dremel (Hrvatski studiji), Hrvoje Klasić (Filozofski fakultet u Zagrebu), Duško Sekulić (Pravni fakultet u Zagrebu) i Marina Protrka Štimec (Filozofski fakultet u Zagrebu). U drugom je dijelu predviđena rasprava. Izlaganja i rasprava bit će objavljeni u prvom ovogodišnjem broju “Umjetnosti riječi”. Više informacija o okruglom stolu možete pogledati ovdje.

Tribina ”Narod pod oružjem – je li nam potreban vojni rok”

09/03/2017

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu ciklusa Bioetički utorak. Tribina pod naslovom Narod pod oružjem – je li nam potreban vojni rok? održat će se 14. ožujka 2017. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta. Gostuju: Robert Mikac (politolog, Zagreb), Marko Ćustić (vojni analitičar, glavni urednik portala i časopisa Defender, Zagreb) te Gordan Bosanac (Centar za mirovne studije, voditelj programa ”Ljudska sigurnost”, Zagreb). Detalji pod opširnije. (više…)