Obavijest o sistematskom za brucoše (novi poziv)

Sistematski pregled za brucoše – 2. grupa

Ambulanta za školsku i sveučilišnu medicinu poziva drugu grupu studenata prve godine Filozofskog fakulteta na sistematski pregled.

Svi studenti prve godine Filozofskog fakulteta obvezni su napraviti sistematski pregled koji je uvjet za upis u drugu godinu studija. Mogućnosti za nadoknade teško će se ostvariti zbog  velikog broja studenata, zato molimo studente da poštuju određene termine. Studente koji nisu u mogućnosti doći na pregled u svom terminu molimo da se jave u ambulantu radi dogovora (01/6551-554, parni datumi – poslijepodne, neparni – ujutro).

Sistematski pregledi obavljat će se u školskoj ambulanti Doma zdravlja Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22 (lokacija na karti) prema rasporedu link.

Molimo studente da na pregled ponesu zdravstvenu i cijepnu iskaznicu te povijest bolesti (ako su bolovali).

Raspored za 3. grupu studenata bit će objavljen u veljači.

Obavijest o predavanju Stanislava Černyšova

Pozivamo sve zainteresirane rusiste na predavanja Stanislava Černyšova u ovu subotu, 14. siječnja. Predavanje Русский без словаря: взгляд лингвиста и преподавателя на «язык улицы»  namijenjeno je studentima i održat će se s početkom u 16h, a drugo pod naslovom Чтение, письмо, аудирование, говорение… Медиация! s početkom u 18:30 namijenjeno je nastavnicima RKI. Predviđeno trajanje svakoga od dvaju predavanja jest  90 min, a mjesto održavanja je Dv. I Filozofskoga fakulteta.

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovane pročelnice, poštovani pročelnici,

u skladu s obavijesti izrečenom na sjednici Vijeća 14. 12. 2022. danas je svim studentima koji su produljili svoj status na osnovi Odluke o tzv. Covid semestru odaslan e-mail koji vam šaljem u nastavku.

Naime, navedena odluka prestaje 28. veljače 2023. godine i više se neće produljiti.

Budući da studenti ipak ne koriste fakultetsku e-adresu, obavijest je poslana i na ostale njihove nama dostupne adrese u nadi da ćemo neupućenost studenata svesti na najmanju moguću mjeru.

Molim vas da ovaj mail proslijedite svim svojim kolegicama i kolegama na Odsjeku / katedrama, a obavijest možete učiniti dostupnom i na mrežnim stranicama i oglasnoj ploči.

Preporučam da se mentori i sami jave studentima koji su kod njih prijavili diplomski rad.

Zahvaljujem vam na suradnji i lijepo vas pozdravljam,

Obavijest

Zbog službene spriječenosti u petak, 16. prosinca, B. Barčot neće održati konzultacije. Za sva pitanja ili dogovor oko drugog termina konzultacija možete se obratiti na mail bbarcot@ffzg.hr

Obavijest

Obavještavaju se studenti koji slušaju kolegij ”Analiza i interpretacija tekstova od 11. do 16. stoljeća” da će u četvrtak 8.12 biti dodatno predavanje na zoomu s temom Srednjovjekovni putopisi. Početak je u 13.00, poveznica je na Omegi.

Obavijest

Za studente 4. godine iz kolegija Analiza i interpretacija tekstova od 11. do 16. stoljeća

U ponedjeljak, 5. prosinca 2022. u 12,30 održat će se Zoom predavanje na temu hagiografskih motiva u klasičnoj i suvremenoj umjetnosti.

Poveznica će biti na Omegi.

prof. dr. sc. Natalija Vidmarović

Obavijest

Klub studenata rusistike Puškin (KSRUP) organizira panel o zapošljavanju „A što sad?“. Cilj je panela odgovoriti na pitanje koje muči sve studente: „Što ćemo nakon faksa?“.

Panel će se održati 22.11. (utorak) u 17:00 sati u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta i 2.12. (petak) u 17:00 sati u dvorani D4.

Ovo je odlična prilika da otkrijete mogućnosti zapošljavanja u struci kada diplomirate i zato pozivamo sve zainteresirane da se prijave! Prijava je u potpunosti besplatna i vrši se putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/wPSiwkN65DHHYNSq8.

Kao paneliste pozvali smo diplomirane rusiste koji su zaposleni na raznim pozicijama; sudjelovat će oni zaposleni u nastavi, prevoditeljstvu, nakladništvu i drugdje. Svi oni podijelit će s nama svoja iskustva, a ovaj događaj ujedno pruža priliku svim sudionicima da postave vlastita pitanja samim panelistima.

Za više informacija o govornicima posjetite naše društvene mreže FB i IG: @ksru.puskin.

Obavijest

Termini održavanja Izbora za studentske predstavnike u akademskoj godini 2022./2023.

1. godina preddiplomskog studija – utorak, 15. studenog u A118 na predavanju Fonetika i fonologija ruskog jezika

2. godina preddiplomskog studija – utorak, 15. studenog u A118 na kolegiju Pregled povijesti ruske književnosti 1

3. godina preddiplomskog studija – srijeda, 9. studenog u A223 na kolegiju Ruska drama 19. stoljeća

4. godina preddiplomskog studija – četvrtak, 10. studenog u A223 na kolegiju Jezične vježbe iz ruskog jezika 7

1. godina diplomskog studija – četvrtak, 10. studenog u A223 na kolegiju Prevođenje poezije