Covid semestar – gubitak statusa studenta – 28. 2. 2023.

Poštovane kolegice, poštovane kolege,

obavještavamo sve studente koji su zimski semestar akademske godine 2022/23
upisali na temelju Odluke Fakultetskog vijeća KLASA: 602-04/21-01/16,
URBROJ: 3804-850-22-4 od 13. srpnja 2022(tzv. Covid semestar), a kojom se zbog nastavka loše epidemiološke situacije studentima Filozofskog fakulteta kojima bi status studenta prestao 30. rujna 2022. godine istekom vremena dvostruko duljeg od propisanog trajanja studija taj status studenta produljio do 28. veljače 2023. godine, da navedena odluka prestaje 28. veljače 2023. godine i više se neće produljiti.

Navedeni studenti trebaju do 28. veljače 2023. godine ispuniti sve svoje studentske obveze, uključujući i izrade i obrane završnih i diplomskih ispita jer im od 1. ožujka 2023. godine prestaju studentska prava istekom vremena dvostruko duljeg od propisanog trajanja studija i više neće moći završiti studij.

Molbe za produljenje statusa studenta neće se odobravati.

Sanja Bahun-Golub
Studentska služba
tel. 4092 224
fax. 4092 166
sbgolub@ffzg.hr

“Україна у фокусі”

Usuradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK i Edicijama Božičević, i uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, organiziramo program „Ukrajina u fokusu“, koji će se održati u sklopu Interlibera – 44. međunarodnog sajma knjiga Zagrebačkog velesajma. Želimo ovim programom potaknuti mobilnost autora, urednika, znanstvenika i prevoditelja (ključnih kulturnih djelatnika u sektoru knjige), kao preduvjeta za razvoj suradnje u području kulture, konkretno književnosti, i to kroz predavanja, promocije, diskusije. Vjerujemo da na taj način zemlja mala kao Hrvatska može ponuditi zemlji velikoj kao Ukrajina suradnju, otvaranje i potporu u vrijeme rata, u kojem su pitanje jezika i identiteta ključna.
Ove aktivnosti izravno potiču razmjenu znanja, razvoj interkulturnog dijaloga i očuvanje kulturne raznolikosti, ali i na umrežavanje kako autora, prevoditelja, tako i drugih djelatnika u kulturi, obrazovanju, znanosti.
Stoga smo osmislili program koji je izvediv unatoč ratnim uvjetima, a doprinosi upoznavanju hrvatske javnosti s ukrajinskom kulturom, književnošću, jezikom.
Vjerujemo da će publika prepoznati zanimljiv sadržaj i njegovu važnost u momentu kada se Ukrajina bori za ne samo zaštitu života ljudi i očuvanje teritorija, već i za svoj jezik, kulturu, umjetnost i identitet općenito.

Projects – Idemo institut za demokraciju

Kliknite za više info

Krimski Tatari – TRIBINA HRVATSKOG PEN-a

O krimskim Tatarima u vrijeme ruske agresije na Ukrajinu i pripajanja Krima i o njihovoj kulturi i književnosti razgovaramo s Alimom Alievim, novinarom i borcem za prava krimskih Tatara. Predstavljamo i novo u ukrajinskoj poeziji na hrvatskom. Sudjeluju književnici Tomica Bajsić i Siniša Matasović te Alla Tatarenko, urednica i prevoditeljica ukrajinskog pjesničkog ljetopisa o ratu, antologije u izdanju Hrvatskog PEN-a.

Subota, 22. listopada 2022. u 12 sati
Knjižnica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5.