“Україна у фокусі”

Usuradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK i Edicijama Božičević, i uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, organiziramo program „Ukrajina u fokusu“, koji će se održati u sklopu Interlibera – 44. međunarodnog sajma knjiga Zagrebačkog velesajma. Želimo ovim programom potaknuti mobilnost autora, urednika, znanstvenika i prevoditelja (ključnih kulturnih djelatnika u sektoru knjige), kao preduvjeta za razvoj suradnje u području kulture, konkretno književnosti, i to kroz predavanja, promocije, diskusije. Vjerujemo da na taj način zemlja mala kao Hrvatska može ponuditi zemlji velikoj kao Ukrajina suradnju, otvaranje i potporu u vrijeme rata, u kojem su pitanje jezika i identiteta ključna.
Ove aktivnosti izravno potiču razmjenu znanja, razvoj interkulturnog dijaloga i očuvanje kulturne raznolikosti, ali i na umrežavanje kako autora, prevoditelja, tako i drugih djelatnika u kulturi, obrazovanju, znanosti.
Stoga smo osmislili program koji je izvediv unatoč ratnim uvjetima, a doprinosi upoznavanju hrvatske javnosti s ukrajinskom kulturom, književnošću, jezikom.
Vjerujemo da će publika prepoznati zanimljiv sadržaj i njegovu važnost u momentu kada se Ukrajina bori za ne samo zaštitu života ljudi i očuvanje teritorija, već i za svoj jezik, kulturu, umjetnost i identitet općenito.

Projects – Idemo institut za demokraciju

Kliknite za više info